Dizel, bencin, hibrid ali elektrika ?

jezek

Guru
24. jul 2008
3.456
1.453
113
Kaj ti ves kaj kdo rabi. Jaz imam 6 ind kuhalisc in dostikrat nucam 5, vsekakor pa vsaj 3 na boost. Ni vse samo v hrenovki in makaronih...

• Haha
Reactions: Hanzi

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.952
6.571
113
Po sledeh tesle in normalizacije cen?

Ali samo wishful thinking. Ze tesla je precenjena, ampak recimo golf za ta denar pa subvencija nazaj pa ni neka pretirana in nerazumna cena. Razen ce bo zdaj v formi up-a. Živi bili pa videli.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Potem so razni merci eqs tudi precenjeni? Kaj bi sploh bila po tvoje realna cena avta? Jurija, dva?

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.177
1.187
113
Cena leta 2025 bo 42.500 za osnovni model.
Isto, kot so ID.3 napovedovali za 25 jurjev, prodaja se pa za 45 jurjev osnovni model.

VW bo šel down the drain.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Kaj ti ves kaj kdo rabi. Jaz imam 6 ind kuhalisc in dostikrat nucam 5, vsekakor pa vsaj 3 na boost. Ni vse samo v hrenovki in makaronih...
Si pač izven povprečja. Zdaj pa povej kaj kuhaš tako groznega in posebnega, da rabiš VSAJ 3 na boost, kaj šele 4 ali 5. Seveda hkrati.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Si pač izven povprečja. Zdaj pa povej kaj kuhaš tako groznega in posebnega, da rabiš VSAJ 3 na boost, kaj šele 4 ali 5. Seveda hkrati.
Saj ni treba nič posebnega. Sem šel gledat, danes mi je indukcxija + pečica večkrat porabljala 5+kW. Tokrat sicer ni hkrati laufal še pralni in sušilni, dostikrat pa. Sem šel za nazaj brskat, 9 kW ni tako redko. Max bre polnjenja avta sem pa 13 našel (kuhinja, pralni, sušilni, klima za gretje, pa mislim da je še kuhalnik za vodo laufal).

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Saj ni treba nič posebnega. Sem šel gledat, danes mi je indukcxija + pečica večkrat porabljala 5+kW. Tokrat sicer ni hkrati laufal še pralni in sušilni, dostikrat pa. Sem šel za nazaj brskat, 9 kW ni tako redko. Max bre polnjenja avta sem pa 13 našel (kuhinja, pralni, sušilni, klima za gretje, pa mislim da je še kuhalnik za vodo laufal).
Povedal pa se vedno nisi nic, oziroma zakaj bi za eno vsakdanje kosilo potreboval vsaj 3 kuhalisca na boost.

• Všeč mi je
Reactions: LarryClay

Marxon

Majstr
24. feb 2009
730
377
63
Jaz vodo predgrejem do vretja in potem zmanjšam, tako da ko pečem imam na voljo full power in indukcija ne vzame moči tisti plošči, ki je gor meso.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Povedal pa se vedno nisi nic, oziroma zakaj bi za eno vsakdanje kosilo potreboval vsaj 3 kuhalisca na boost.
Evo, recimo: meso v pečici, hkrati omaka na eni plošči, pa pečenje zelenjave na drugi, pa recimo še juha ali še kaka priloga na tretji. normalno sobotno/nedeljsko kosilo. Med tednom pa 2 plošči, recimo, pa včasih pečica zraven.
Je pa res, da boosta ne uporabljam oz. zelo redko, so je pa večina kuhališč po navadi na max zadnje par minut.
Da bi pa imel vse 4 na ful pa ne vem, če se je že kdaj zgodilo. Je bila vsaj ena na nekaj čisto malega, samo ohranjala toplo.
Ampak kot napisano;: bistvo je, da si hitro ne le na 5, ampak tudi blizu 10 kW.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Evo, recimo: meso v pečici, hkrati omaka na eni plošči, pa pečenje zelenjave na drugi, pa recimo še juha ali še kaka priloga na tretji. normalno sobotno/nedeljsko kosilo. Med tednom pa 2 plošči, recimo, pa včasih pečica zraven.
Je pa res, da boosta ne uporabljam oz. zelo redko, so je pa večina kuhališč po navadi na max zadnje par minut.
Da bi pa imel vse 4 na ful pa ne vem, če se je že kdaj zgodilo. Je bila vsaj ena na nekaj čisto malega, samo ohranjala toplo.
Ampak kot napisano;: bistvo je, da si hitro ne le na 5, ampak tudi blizu 10 kW.
Zdaj se pac vleces ven. Meni je povsem Jason, da se hitro doseze taksno porabo. Ampak to si napisal, da dostikrat vsaj 3 na boost. Kar je pac neumnost. Razen, ce zelis zavreti 100 litrov vode na plosci.

Poleg tega pa dvomim, da ti plosca sploh omogoca nastaviti 3 kuhalisca na boost hkrati, kljub temu, da imas 6 kuhalisc. Mozno je, lahko napises katero imas, ampak malo verjetno.

mags

Fizikalc
11. nov 2020
205
98
28
V CA ze tezave tudi za tesle:

Dejstvo je ,da število EV narašča , infrastruktura pa temu ne sledi, premalo polnilnic, pa še nekatere nedelujoče, pa tudi uporabniki filajo na 100% kar v veliko primerih ni potrebno- delajo gužvo po nepotrebnem, tako da ja, polnilnico je treba imet doma, tudi pri nas, če je pa v spregi z SE je pa toliko večji +

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.177
1.187
113
Problem Kalifornije je, da jo vodijo woke snežinkice, ki so počasi in vztrajno zjebale vse, kar se je zjebat dalo, vključno elektro energetski sistem.

Tako kot švabi, so samo odklapljali nuklearke, zanavljali pa jih niso z ničemer pametnim in zanesljivim. Tako imajo sredi poletja, ko naj bi svet pred pogubo reševale sončne elektrarne, povečini v resnici redukcije elektrike.

Drugače pa za elektro sistem in same električiste je najugodneje, da električisti polnijo doma čez noč lepo počasi. Hitre polnilnice se pa uporablja izključno za tranzit na velike razdalje.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Pred leti je na nacionalki nastopil en "strokovnjak", ki je dokazoval, da druga cel predora Karavanke ni potrebna. Letno število vozil ni problematično, samo neenakomerna razporeditev je problem.
Problem je torej v ceni, ki ne odraža pritiska na infrastrukturo. Če bi se cena prevoza skozi tunel prilagajala pričakovanemu in/ali dejanskemu prometu, bi logisti in tudi občani začeli računati, kadj skozi kakšen tunel.
Pri ceni ne mislim samo na odiranje ala Uber; lahko bi imeli npr najave/rezervacije s penali, če zgrešiš več kot za1/2 ure, pa bi se vse lepo prerazporedilo.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
873
63
28
S takšnim razmišljanjem si na poti zdravstvenega sistema. Ljudje z denarjem bojo plačevali več, kdor ga pa nima bo pa še vedno v koloni čakal zaradi bogatejših razvajencev.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Tunel je že sam po sebi komercialna ponudba - ga tudi plačuješ. Vsi pogovori o zdravstvu so tu samo zato, ker verjamemo, da verjamemo, da je in mora biti zdravstvo nad temi pritlehnimi komercialnimi interesi.
(V teh sanjah je tudi veliko denarja za nekatere...)