Dizel, bencin, hibrid ali elektrika ?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.759
5.910
113
TČ v avtu je itak samo malo modificirana navadna klima, da lahko deluje tudi v obrnenem ciklu. Tule sigurno ne gre za to da nebi bilo električnih kompresorjev ali nekih celih enot. Tule je problem v neki malenkosti, ki je pač dobavitelj za ta specifičen primer ni mogel zagotoviti.
Pa gnana z elektromotorjem. Ker pri ICE je gnana z jermenom.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Moraš biti res pacient, da si omisliš abominacijo od električnega Hummerja. Že bencinski je v riti za civilno rabo, to je pa še 3 slabše.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.903
113
Priznam nimam pojma, al bi rabu TČ ali ne; ampak če stroka pravi, da je EV s TČ boljša rešitev, potem hočem kupiti EV s TČ, razen, če mi dajo 20% popusta, pol je pa lahko tudi brez.:cool:

V povprečju TČ porabi 3 x manj od navadnega električnega gretja (govorim za gretje). Tu je ves keč. Če ima avto dovolj veliko baterijo (kot je že nekdo omenil) potem ni tako močne potrebe po TČ, plus imaš eno stvar manj za vzdrževat oz. je nagnjena k okvaram.

A če ima avto klimo, kar načeloma naj bi jo danadanes imel vsak, je še najmanj, da bi ta zadeva 'znala' tudi ogrevat - zgolj obrnjen proces. In električar potrebuje klimo (predvidevam, da ja in da jo tudi ima), torej ni treba dosti dela, da zna ta ista zadeva tudi greti (in za to porabiti manj el. energije).

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.759
5.910
113
Saj to je meni nerazumno striženje ovc. Vsak avto ima klimo, TČ pa se prodaja kot da bi bila zraven še ena enota zmontirana, v resnici pa gre za kak ventil več in spremenjena elektronika, kj jo navadna klima tudi tako ali tako ima.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Fora je drugačne (cenejše) izvedbe med tisto klimo, ki dela do 3-5°C in tisto (dražjo) katera mora delati tudi pri -15°C. Tako, kot pri hišnih zunanjih enotah. Pri teh je faktor 2 cena, če še niste opazili.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.759
5.910
113
Ma ja...malo morgen. Poglej eden low budget Gree hišno klimo. Greje od -25 enako kot vsaka hišna TČ. Mogoče je kaj razlike v copu oziroma greje manj močno, ker nima pomožnih grelcev kot hišna TČ, ampak ni taka razlika, kot ti hočeš prikazat. S tem da hišne TČ omogočajo gretje sanitarne vode, kar pa v avtomobilu ni neka opcija, to pa dvigne ceno ja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.945
6.986
113
Vse avto TČ poklecnejo pri konkretnem minusu in potem vec ni varcevanja glede na grelec.
Pomoje je tako zaradi mini uparjalnika?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Pa dobro, tudi dizel pri minus 20 stopinj C nima iste porabe, kot pri 25 stopinj C. Nekateri še upalijo ne več.