Dizel, bencin, hibrid ali elektrika ?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.298
4.118
113
Resno, tipu je ostalo 2 MW na net meteringu. "Niti kWh jim ne pustim, prasci".
Saj zato bi pa jaz dal da more operater odkupiti po neki tržni ceni na trenutek proizvodnje in ti kupiš nazaj po subvencionirani ceni za gospodinjstvo.
Itaq si še vedno na boljšem, ali pač ne.

Kdo ve koliko je cena elektrike junija na borzi???

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
Saj sem že pisal, kaj mi je povedal en Švicar poleti. Za 9 centov prodaja tisto, kar v nekem trenutku oddaja viška v omrežje, po 20 centov kupuje, ko nima. To je ekonomsko vzdržno in logično kot se za Švicarje spodobi. Nobenega čaranja z obdobnim obračunom, ki nima nobene realne osnove v fiziki. Sam se trudi, da ima največ porabe, ko sonce daje. Baterije nima, pravi, da se glede na trenutno ceno še ne pokrije. Poklicno se ukvarja z energetskim svetovanjem.

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.190
1.197
113
www.adriamedia.si
Net metering je samo vrsta spodbude, kot subvencije. In se ukinja, ker je SE že toliko, da ni več niti potreben niti koristen. Vsaka subvencija (državna ali privatna) je nekaj časa koristna in potrebna, potem pa ne več in se jo ukine.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.913
6.551
113
hja, komu... tam so samo prodajalci...

Jaz razumem, da ne gleda več na vsak kWh (povsem človeško, če ni treba in če nisi po duši ne vem kako zeleno naravnan), da ne pazi, kaj je v MT in kaj v VT, četudi bi še obstajali zanj, pa ne več... Konec koncev, tako delujem sama. Da bi si pa dodatno delo dajala z mozganjem in potem dejansko neko akcijo, da bi pokurila te viške, mi pa na pamet ne pride. To moraš biti res resno ubrisan. Kaki brihtol porabi v zlorabi mašin in času, ki ga nameni za to (če je kaj vreden, seveda) več, kot bi "šenkal".

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.027
3.728
113
Pa v času najvišje proizvodnje sončnice poganjaj grelce v bazenu. Pa ne bo treba kalorifer na sredi zime gnat pozimi na dvorišču.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.945
6.985
113
hja, komu... tam so samo prodajalci...

Jaz razumem, da ne gleda več na vsak kWh (povsem človeško, če ni treba in če nisi po duši ne vem kako zeleno naravnan), da ne pazi, kaj je v MT in kaj v VT, četudi bi še obstajali zanj, pa ne več... Konec koncev, tako delujem sama. Da bi si pa dodatno delo dajala z mozganjem in potem dejansko neko akcijo, da bi pokurila te viške, mi pa na pamet ne pride. To moraš biti res resno ubrisan. Kaki brihtol porabi v zlorabi mašin in času, ki ga nameni za to (če je kaj vreden, seveda) več, kot bi "šenkal".
Vsak ima kake sorodnike, ipd…

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.913
6.551
113
raje podarim ne vem komu, kot "podarim" sorodniku. A njim naj pa računam ali kaj? poleg tega, da ga moram še fejst pokriti, da ne bo že tako več plačal. Mislim če že imaš kje koga, s katerim nisi skregan, takole hitro red narediš.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
To je jajc za 75 jurjev in za v trgovino. Zdej se pa z tem failom po jugi vozi. Te ni 1 leto domov. Si lahk srečen če ti kak čiro 220V odstopi, da ga v 25 urah nafilaš.