14 pred subvencijo, če primerjaš primerljivo. Torej 10 po subvenciji.Kodiaq/Enyaq je koliko razlike? 20 jurjev? Torej 40/60.
Se strinjam, v tistem času, ko višek oddajaš, bi lahko dali pravico, da energijo porabljaš drugje v omrežju.Jao ne spet to sranje! 2%!!!!!!
Naj dajo normalno možnost porabe proizvedene energije na dveh, treh,... merilnih mestih pa bo.
Recimo jaz bi moral v alocirani garaži 150 m kabel trase od hiše naredit novo merilno mesto, ker kabla do tja ne morem normalno spravit. Na tem merilnem mestu bi polnil avto na podlagi proizvodnje SE na moji strehi, pa to "kar tako" ne gre zgolj z nekimi obvodi preko enega ponudnika.
Če se hočemo iti "zeleno", potem bomo seveda zmanjšali ostale klasične vire, ki jih večinoma tudi ne moreš spreminjati iz ure v uro in potem ponoči ne bo nekih hudi viškov.Ker ponoči je največja poraba pasovne energije?
Poznam enega, ki je rekel, da bo kalorifer na dvorišču laufal cel december, 24/7.Sedanji sistem je milo rečeno neumen in škodljiv za porabnike elektrike. Imam kolege, ki imajo ugodne lege streh in zmontirane (prevelike) SSE. Sedaj pa jim je glavni "problem", kako svojo letno porabo povečati. Večinoma jo povečujejo v obdobju, ko njihova SSE ne proizvaja nič ali skoraj nič. Od ogrevanja raznih rastlinjakov, kjer ni notri nič pametnega, do idej, da bi se splačalo skoraj novo toplotno prodati in iti kar na grelce.
"Netmetering" po slovensko je resno škodljiva stvar, ker po nepotrebnem povečuje porabo elektrike.
Sem slišal za enega, ki je v zadnjem letu in malo izgubil 173 miljard €...Poznam enega, ki je rekel, da bo kalorifer na dvorišču laufal cel december, 24/7.
Prasec, to je pa res globalno segrevanje, zato pa je tak toplo sedaj zunaj.Poznam enega, ki je rekel, da bo kalorifer na dvorišču laufal cel december, 24/7.
Kajpak. Ustrašil si se posledic.Prasec, to je pa res globalno segrevanje, zato pa je tak toplo sedaj zunaj.
*nisem čisto resno to mislil*