Dilema: sharan vs s-max

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.926
113
40
MB
true

grin1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Espas. 2:2. Kako švabi neuki izgovorijo mi je vseeno. Velja kako pravijo v državi izvora. R4 tudi ni bila katrca ampak quathro, pa spaček....

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Ksz

Samo je pa zanimivo oz alter kot alter, se pri takem rangu avta je pri vecini prvo sito sportnejsa voznja
bonk.gif

Svaka vam cast majstri
zmaga.gif

Ne nujno športnejša, ampak boljša... manj nagibanja ---> manj slabosti pri potnikih
smile-1.gif

In v vseh testih na celem svetu poudarjajo ravno to, da se S-Max pelje zelo podobno kot normalni avtomobili (za razliko od Sharana ki se pelje kot normalni - kombiji
evil.gif
)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
espas...kakšen espejs...sej nismo balkanci.

če že gledamo ceno 35k, bi vzel espasa z avtomatiko, 20 dci in 175 konji, panoramo, semi leder, navigacija..vse skratka.

voziš se prostorno, pregledno, nabvolj varno v tem segmentu, svetlo..ma ni da ni.

DSG ne bi vzel never ever.
mi je pa jasno kako smo prišli na isto ceno. zanemarljiv avtomatik in par jurjov doplačila. pa verjetno še kaj.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Napisal si tole:

Citat:
S-max Titanium S 120 kW dizel se začne pri 32.940 EUR (z avtomatskim 6stopenjskim menjalnikom), sharan TDI (103 kW) Highline pa pri 33.280 EUR. Ni neke razlike .

Razlike:
1. 17kw ali 23KM razlike, sharan s 125kW in RM pride 33.987
2. avtomatski menjalnik - sharan s 125kW in AM pride 36.441

Še vedno ni razlike????? 3500€ ni razlika?????

Gremo naprej:
- 18 col platišča in gume: 780€
- biksenonski žarometi: 1303€

Pa smo že pri 5500€ razlike. Praktično isto, še vedno????

Pustmo stat še sto malih stvari, kjer se paketi prekrivajo, ampak zelo močno dvomim, da dobiš kadarkoli ob prodaji 5500EUR razlike v ceni med sharanom in s-maxom.

Moji argumenti so na mizi. Kje so tvoji?

EDIT: tazadnja cifra je bila 1000€ prenizka... pa bi gotovo lahko še 1000€ dodal zraven, da bi ju spravil na isto ceno.

Nazadnje urejeno:

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Sharan lahko recimo ponudi tri stvari, ki jih S-Max ne more: drsna vrata, 4WD in prostor.
In če nekdo RES rabi kombinacijo teh treh lastnosti, potem (žal) veliko izbire nima.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Sharan lahko recimo ponudi tri stvari, ki jih S-Max ne more: drsna vrata, 4WD in prostor.
In če nekdo RES rabi kombinacijo teh treh lastnosti, potem (žal) veliko izbire nima.

Exactly, razen pri eni stvari. Zdi se mi, da prostora v S-Maxu ni prav hudo manj, če pa je to edina ovira, je mogoče treba pogledat še Galaxyja.

Dodatna zadeva je religija in zaupanje znamki. Marsikdo (vključno z menoj) je pripravljen za zaupanje dat nekaj več denarja. Zaupanje je pa večinoma religija
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Avtomobilov ne poznam, sploh ne tanovih modelov.

Mam pa kolega, kjer je cela familija sam VW. On pedena stare Širokote, kupu bi sam golfa, mat ma Golfa, fotr zmer prisegu na VW, je pa enkrat šel in za foro sprobal S-Max-a ker je mislil menjat in ga instant tud naroču.

So pa S-Maxi že kar doterani, tud glede plastike, ni to nek friški model.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Še moj zadnji odgovor tebi, ker ne znaš brati....

Napisal sem, da se cena ZAČNE pri teh številkah, sem ti pa tudi rekel da izvoli pa nadaljuj in zmeči skupaj opremo, kar si tudi naredil (več ali manj natančno). Pohvalno - jaz toliko časa pač nimam. Navedena sta (kolk se ne maram ponavljat) oba modela z njuno top opremo. Tam v cenikih ni neke razlike. In to sem tudi napisal.

Zadovoljen?

LP

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Navedena sta (kolk se ne maram ponavljat) oba modela z njuno top opremo

Njet!

Navedel si dva modela s podobno ceno, ne pa dva primerljiva modela. Izpustil si enako močan motor in avtomatski menjalnik. Poudaril si, da razlike ni!

Informacija, ki si jo podal, je napačna. Razlika je in ni majhna.

Na tvoj način bi zlahka dokazal, da "obstaja VW, ki je cenejši od kateregakoli drugega avta". Koliko si pa kdo lahko pomaga s to informacijo, je pa drugo vprašanje.

Citat:
Zadovoljen?

Vedno
evil.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Niti ne... kot očitno nikoli ne boš raumel (pa se spet ponavljam) nisem izbral dva modela s podobno ceno temveč dva modela z največjo stopnjo serijske opreme, menjaš 18" platišča - samo dodatni strošek, prav tako tudi bikseonski žarometi. (če imaš avto več kot 3 l-4 leta)

Zdej če Ford nima 2.0 motorja z 140 km pa bog pomagaj. Piši na Forda da naj naredijo tak motor, da boš lahko v nulo primerjal ta dva modela
wink-1.gif
.

Aja, pa ne pozabi, da ma sharan drsna vrata, Ford pa ne... torej po tvojem ta dva avta sploh nista primerljiva.

Bo sedaj šlo?

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pihnu si ga
jaz, k ne spremljam scene sem dojel, da je smax tok drag k sharan. kar je zame popolnoma nesprejemljivo, neverjetno, nemogoče. ampak alter ve vse.

zdej pa mi je jasno, da če smaxu obesiš avtomatika, ksenone, felge 18 col, usnje, 6 področno klimo, kljuko, in kaj vem kaj, da bo stal tok k najdražji tuareg, ne sam sharan..

to sem sicer vedel še pred to temo.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Hja, dokler ga bo folk po taki ceni kupoval, bo mel tako ceno
smile-1.gif

Se pa strinjam, da je Smax predrag.... Oz. za moje pojme sta oba predraga.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Ej, adijo scena... funkcionalna pismenost, anybody???

S-Max je 5500€ cenejši od enako opremljenega Sharana, pa je predrag??

Jst sm prejšnji post prebral kot sarkazem, ne kot strinjanje s teboj
wink-1.gif

P.S. golf 2 diesel 3 vrata forever!!!