Dilema: sharan vs s-max

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
končna izdelava je tisto kjer Ford še vedno najbolj šepa. Za kratek rok bi vzel Forda brez pomisleka, na dolgi rok v povezavi s slabimi cestami pa bi verjetno to prišlo do izraza.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Ne vem, kako je pri tebi, ampak jaz sigurno ne kupujem avta za 5-6 let. Tudi če bi si lahko privoščil menjavo se mi zdi to le metanje denarja stran. Avto je za zvozit, potem se ga zamenja. Vsaj to je moje mnenje
smile-1.gif

LP

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.637
727
113
ne vem kako je pri S-max-u, ampak pri zadnjem modelu Sharana so zadnji sedeži obupni
frown-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne morem verjet. 33 jurjov za smaxa. pa za ta dnar so nekoč bili galaxy.

no. prostornost sharanu, dizajn smaxu, lega ne more bit problem pri nobenem. nisem vw fan, ampak za isti denar vw.

mi je pa zanimiv, da je smax tok drag. kok je pol galaxy.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
S-max Titanium S 120 kW dizel se začne pri 32.940 EUR (z avtomatskim 6stopenjskim menjalnikom), sharan TDI (103 kW) Highline pa pri 33.280 EUR. Ni neke razlike

Se bos pa moral potrudit, pa pri obeh nabrat isto ali primerljivo opremo skupaj. Potem se zopet oglasi.

Citat:
Torej je cena ne samo podobna ampak skoraj enaka.

Ne bo držalo. Skupaj zloži enako opremo, potem šele lahko primerjaš.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
glej, to so ceniki, detajle pa ti naredi, če ti je toliko do tega pa se potem oglasi. Dal sem dva primera. Najboljšo in pa osnovno opremo. Tam po mojem kake težke razlike v opremi ni. Citiral si pa top pri obeh, kjer je razlika že ta, da ma Ford AT, VW pa MT. To sem tudi napisal. Pa očitno si spregledal, da sem napisal, da se ZAČNETA pri teh cenah.

Za ostalo pa izvoli in se vrzi na delo.

Sicer pa to ni debata tukaj. Avtor razmišlja o nakupu enega ali drugega. Za ceno in pakete ter morebitne dodatke se bo prav tako sam zmenil/odločil.

LP

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
WV ziher bolj drži ceno. To je še danes določenim voznikom korejcem tako težko doumljivo.
Sam bi šel peljati oba, se zmenil za malo daljši test in bi se odločil.

kaj pa je tebi tezko doumljivo, cez 10 let bo razlika mogoce 500 €...ker ce novega kupujes ga nebos ravno drugo leto prodal ne?

mislim debilnost nad debilnostmi, da pri nakupu novega avta razmisljas kak bo ceno drzal...

Nekateri avtomobile menjajo na par let oz, ko pride glavni servis. Tu so razlike malo večje kot tvojih 500€.
In ja, smotrno je gledati , koliko bo avto vreden po izteku amortizacije. A ni fajn imeti par evrčkov več v denarnici, kot manj? Tukaj ne vidim "tvojega" debilizma. Tako jaz delam in sem očitno dober v tem...

Samo ne pa pri avtih. Tu si dam več svobode.
smile-1.gif
)) Mogoče tudi zato, ker si lahko to privoščim....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.974
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
WV ziher bolj drži ceno.

Se strinjam, če maš avto 3-4 leta. Če pa ga misliš dejansko zvozit, potem je vseeno, katerega vzameš. Ker pri 10 let staremu avtu ni nekih težkih razlik v ceni... Sploh med omenjenima dvema.

PS: Je pa res, če je za neko znamko nenormalno visoka cena in se avto po tej ceni tudi proda... No tukaj je pa prostor za debato, kateri avto potem bolje drži ceno
smile-1.gif

LP
se je kdo vprasal zakaj doloceni modeli bolje drzijo ceno in zakaj so bolj iskani med rabljenimi?
Kupite slabih 10 let starega espejsa, ali pa sharana. Res da ima espejs vec opreme pa je kljub temu cenejsi od sharana, ceprav je bil nov bistveno drazji. Pa se sharan se bo prej prodal kot espejs.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Sicer pa to ni debata tukaj. Avtor razmišlja o nakupu enega ali drugega. Za ceno in pakete ter morebitne dodatke se bo prav tako sam zmenil/odločil.

Ma v bistvu je točno to debata tukaj. Avtor išče argumente. Ti si napisal, da imata oba isto ceno. Jaz trdim, da je pri enaki opremi nimata. Domnevati, da "sta najdražja modela enako opremljena" je zgrešeno. Citiral sem pa tvoj tekst, tako da... I rest my case!

Primerjat krompir in hruške je povsem neprimerno, se da pa iz obeh naredit zelo okusen obrok
smile-1.gif

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Nekateri avtomobile menjajo na par let oz, ko pride glavni servis. Tu so razlike malo večje kot tvojih 500€.
In ja, smotrno je gledati , koliko bo avto vreden po izteku amortizacije. A ni fajn imeti par evrčkov več v denarnici, kot manj? Tukaj ne vidim "tvojega" debilizma. Tako jaz delam in sem očitno dober v tem...

Samo ne pa pri avtih. Tu si dam več svobode.
smile-1.gif
)) Mogoče tudi zato, ker si lahko to privoščim....

Svoboda je da kupiš zamortiziran avto propadlih znamk???
aplauz.gif

Probaj pa si zamislit, da enim pač ni treba skrbet koliko bo avto vreden po izteku amortizacije, ker si bodo/bomo novega v vsakem primeru lahko privoščili, par evrčkov več v denarnici pa bo še vseeno ostalo
wink-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:

Ma v bistvu je točno to debata tukaj. Avtor išče argumente. Ti si napisal, da imata oba isto ceno. Jaz trdim, da je pri enaki opremi nimata. Domnevati, da "sta najdražja modela enako opremljena" je zgrešeno. Citiral sem pa tvoj tekst, tako da... I rest my case!

Primerjat krompir in hruške je povsem neprimerno, se da pa iz obeh naredit zelo okusen obrok
smile-1.gif

Res je... citiral si moj tekst.....

Rest my case...

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Res je... citiral si moj tekst.....

Rest my case...

You don't have a case, mister
wink-1.gif

Imaš le mnenje, ki pa ga nočeš ali pa ne moreš argumentirati s podatki, ampak zgolj s svojim mnenjem. Rekurzija, ki pa ni dokaz.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
majster, PREBERI, kar sem napisal.... Drugače pa sem s tabo zaključil, ker tale tema ni za prepucavanje v smislu "kdo ma daljšega", ampak za čisto nekaj drugega.

LP

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
se je kdo vprasal zakaj doloceni modeli bolje drzijo ceno in zakaj so bolj iskani med rabljenimi?
Kupite slabih 10 let starega espejsa, ali pa sharana. Res da ima espejs vec opreme pa je kljub temu cenejsi od sharana, ceprav je bil nov bistveno drazji. Pa se sharan se bo prej prodal kot espejs.

Espas.

Izgovori se 'espas'.

Se ne bi vtaknil v to, ampak ko že tako vehementno opletaš s tem espejsom...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.716
9.927
113
40
MB
Ksz

Samo je pa zanimivo oz alter kot alter, se pri takem rangu avta je pri vecini prvo sito sportnejsa voznja
bonk.gif

Svaka vam cast majstri
zmaga.gif

B81

22. jul 2007
37.723
10.987
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
2:1 za espejs!
Sledeci prosim

3:1

A Space v angl. se tudi izgovori spas? jebotečuk
grin1.gif
(mislim na onega zgoraj)
espejs it is.

Sniper

Fizikalc
24. jul 2007
169
42
28
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
2:1 za espejs!
Sledeci prosim

3:1

A Space v angl. se tudi izgovori spas? jebotečuk
grin1.gif
(mislim na onega zgoraj)
espejs it is.

Espace je francoska beseda, izgovorjava je pa espas.
rolleyes-1.gif
Še angleži izgovarjajo tako...