Dilema: sharan vs s-max

kinimod5

Zelenc'
23. nov 2007
21
0
1
Pred dilemo: s-max ali sharan.
Enaka motorizacija, podobna cena. Zanima me, če ima če ima kdo izkušnje z omenjenima avtomobiloma (oboje nov model). Prednosti, slabosti enega in drugega .... Kakršnakoli informacija je dobrodošla.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
S-max Titanium S 120 kW dizel se začne pri 32.940 EUR (z avtomatskim 6stopenjskim menjalnikom), sharan TDI (103 kW) Highline pa pri 33.280 EUR. Ni neke razlike.

Osnovni modeli se pa začnejo pri 21.800 za 1.6 118kW bencinarja za S-maxa (zdej majo neko akcijo za 4.500 EUR... torej bi bil osnovni S-max 26.300) in pa 25.663 za 1.4 TSI 110 kW Sharana. Zopet v osnovni ceni ni razlike (razen če ti 700 EUR pri avtu za čez 20k EUR toliko pomeni
smile-1.gif
)

Torej je cena ne samo podobna ampak skoraj enaka.

LP

kinimod5

Zelenc'
23. nov 2007
21
0
1
No cena je precej podobna. Nekako je v prid s-maxu za tam nekje 1000 - 1500EUR (z vsemi popusti, takšnimi in drugačnimi). Cena niti ni glavno vprašanje

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Če se ne motim, nista v enakem velikostnem razredu. Sharan je bolj enak Galaxyju.

Edit: okoli cene so že drugi povedali...

Nazadnje urejeno:

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Osebno bi rajsi Forda - subjektivno jepsi design, lega na cesti sigurno bolsa oz. sportnejsa, podobna osebnim avtom , seveda ce ti je pomembno.

WV - nov model, boljse ohranja vrednost.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.972
113
pri taščici
Vcasih to nista bila isti rang. Si moral po galaxija. Sicer pa oba zapelji pa se potem odlocaj. Nisem se nobenga vozil, tako da tega mnenja nimam. Bo pa vw bolj ceno drzal.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
WV ziher bolj drži ceno. To je še danes določenim voznikom korejcem tako težko doumljivo.
Sam bi šel peljati oba, se zmenil za malo daljši test in bi se odločil.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
S-max se boljše pelje.
Sharan boljše drži ceno.

Torej je dilema ali si kupuješ avto zato, da se boš vozil, ali zato da ga boš prodal. Jaz ga ponavadi kupim zato da se bom vozil...

Sicer pa malo bolj resno o zadevi:
S-max (tako kot vsi Fordi) mi ima en tak čuden občutek v notranjosti, se nikakor ne morem počutit domačno. Se pa res lepo pelje za tako veliko kiblo.
Sharan pa ima zadaj drsna vrata, kar je fino. Drugače pač tipični Volkswagen - če ti je to všeč... meni ni niti približno

Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
Vidiš, to je pri meni. V VW se ne počutim dobro. OK passat 2000-20004 se mi zdi, da je še najbolj avtu podoben.
Drgač pa mislim, da je v šaranu več placa, če se ne motim in ceno bl drži. Kako je s kvaliteto, po moje isti falus.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
ford je manj kvalitetno grajen v notranjosti. Ročna zavora škripa. Plastika cvili. Premalo odlagalnih površin. Pelje se pa zelo dobro, sploh tisti ki ima nastavljive blažilnike.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ampak kakor sem pred casom gledal, ravno rabljen S-Max dobro drzi ceno.
Seveda je med bolj priljubljenimi Fordovimi modeli, pa tudi dolge dobavne roke so imeli. Zdaj ne vem kako je, ampak verjetno je bila to posledica visje cene rabljenih.

Jaz bi se odlocil za Forda. Novi Sharan je cisto genericen/dolgocasen.

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Citat:
Uporabnik kinimod5 pravi:
Pred dilemo: s-max ali sharan.
Enaka motorizacija, podobna cena. Zanima me, če ima če ima kdo izkušnje z omenjenima avtomobiloma (oboje nov model). Prednosti, slabosti enega in drugega .... Kakršnakoli informacija je dobrodošla.

Pred enako dilemo smo bili sami lani, 5. član. Vozil sem oba.
VW je večji in ima drsna vrata zadaj, potem se pa neha s prednostmi.
Ford ima dobro lego na cesti,elektronskih pomagal imata oba dovolj, meni bistveno lepši, po enem letu sem zelo zadovoljen in mi niti malo ni žal, da smo se odločili za S-maxa. Za enkrat nobenih težav in tudi ročna ne škriplje
cool-1.gif
.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Novi Sharan je napram staremu (prvega sem vozil, drugega imam) kot dan in noč pri vozni dinamiki. Pa ne mislim pospeškov, ker tu moj bencinec poseka novinca, ampak po občutku na volanu, zanesljivosti v ovinku, ... Po tem se precej približa S-maxu.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
kje so tipični zagovornika vagna, ki bi rekli, da sploh ni dileme kateri avto izbrati hihihi

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
WV ziher bolj drži ceno. To je še danes določenim voznikom korejcem tako težko doumljivo.
Sam bi šel peljati oba, se zmenil za malo daljši test in bi se odločil.

kaj pa je tebi tezko doumljivo, cez 10 let bo razlika mogoce 500 €...ker ce novega kupujes ga nebos ravno drugo leto prodal ne?

mislim debilnost nad debilnostmi, da pri nakupu novega avta razmisljas kak bo ceno drzal...

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
WV ziher bolj drži ceno.

Se strinjam, če maš avto 3-4 leta. Če pa ga misliš dejansko zvozit, potem je vseeno, katerega vzameš. Ker pri 10 let staremu avtu ni nekih težkih razlik v ceni... Sploh med omenjenima dvema.

PS: Je pa res, če je za neko znamko nenormalno visoka cena in se avto po tej ceni tudi proda... No tukaj je pa prostor za debato, kateri avto potem bolje drži ceno
smile-1.gif

LP

Nazadnje urejeno:

kinimod5

Zelenc'
23. nov 2007
21
0
1
No vprašanje se konkretno nanaša na nakup avtomobila za 10+ let - potem počasi ne bo več potrebe po tako veliki škatli.

Stestirana sta bila oba in vožnja je res v s-maxu bolj dinamična oz. bol podobna vožnji z avtomobilom, medtem ko v sharanu že malce spominja na kombi.
Pri Fordu me samo skrbi malce plastičen izgled sredinske konzole in kako se ta plastika obnese na daljši rok (čeprav tudi sharan ni ravno biser - verjetno je samo občutek, vendar se mi zdi da so v passatu, ki je cenovno kar precej ugodnejši uporabljeni boljši materiali).