Diesel in mraz

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Pri moji traktorski kanti nobenih problemov in je bilo nekaj pod -10. Sicer se oglasi malce bolj robato, pa skoraj vedno ob takih temperaturah dvakrat dam predgretje, čeprav je nepotrebno. Tankam pa, če je le možno na 24x7 ali MOL.

PS: Še tole, da je bilo krivo gorivo: po moje tipičen bullshit in izgovarjanje, ker bi potem 3/4 traktorjev obstalo. Pa letos prvič slišim za to od tebe. Razen, če imaš še poletno nafto noter.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Malo pred Novim letom mi je avto začel težje užigat , običajno v drugem poskusu, z gasom, brez ni bilo šans, potem pa je kako minuto lavfal kot se je nekdo slikovito izrazil da se mu cilindri kregajo, v glavnem mlelo je , pokalo ......
Na koncu se je izkazalo da so crknile TRI grelne svečke
shocked-1.gif

@ mtl
Dvakratno gretje motorja je brezveze ker motor greje še skoraj pol minute po tem ko je motor že stekel
evil.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik dsf pravi:

@ mtl
Dvakratno gretje motorja je brezveze ker motor greje še skoraj pol minute po tem ko je motor že stekel
evil.gif

Kako ne pomaga? Jaz če ne dam 2x gretje svečk, mi pri -10 že precej težko vžge, vergla kar dolgo, drugače pa vžge takoj..

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
ford mondeo tdci, nafta omw, 24/7 vedno pali s prve
tudi ta teden ko je termometer pokazal do -18,...
seveda avto ni v garaži

l.p. b

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
odpiralcu terme,so ti na servisu pregledali ali boljse menjali naftni filter?
Omega 2.0 dti -17 z enkratnim gretjem vzge brez problema,pa tankam vsepovsod.kar se pa tega tice:
"Dvakratno gretje motorja je brezveze ker motor greje še skoraj pol minute po tem ko je motor že stekel"
Grelne svecke grejejo,dokler rele ne izklopi(ono o pol minuti ne drzi!!),kar bi mogo cut in nima veze z lucko na armaturi(ponavadi prej vgasne,kot pa rele izklopi),
tak,da dvakratno gretje(sploh stari motorji) se kako pomaga.
lp.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:imajo pa Mazdini dizli ze serisjko vgrajeno predgretje motorja (webasto)... in zjutraj ni problemov z vzigom...
Ni Webasto, Je le dodatni (električni) grelec. Dela pa dobro, tako kot v vseh avtih, ki to imaja (in ni redko).

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Pred zimo si menjajte filtre za gorivo ker se v njih zgostuje gorivo in ne v lajtungah.
Moj je v Avstriji pri -23 vzgal brez problema.
Jaz gha pri tako velikem mrazu tudi pustim 10min na mestu laufat da se ogreje, ker ce ti potem nafta zmrzne na cesti je pizdarija in ga je zelo tezko usposobit da spet vzge.

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Pri starejših motorjih morda pomaga dvakrat pogret, pri mojem sem prišel do zaključka da gretje ostane vklopljeno še po tem ko lučka na armaturi že ugasne. gretje traja še nekako pol minute. motor f8q.
Aja , še to... Tankam 2/3 nafte in 1/3 BD

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Dostikrat, sploh pri starejsih, nevzdrzevanih avtih, je vzrok v naftnemd filtru. Tam se nabira kondenz, zato nafta zmrzuje. Menjat pred vsako zimo, pa ne boste ob cesti stali.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:imajo pa Mazdini dizli ze serisjko vgrajeno predgretje motorja (webasto)... in zjutraj ni problemov z vzigom...
Ni Webasto, Je le dodatni (električni) grelec. Dela pa dobro, tako kot v vseh avtih, ki to imaja (in ni redko).

Ni elektricni... ampak deluje na nafto... Vsaj po kratki turi se vedno nekaj casa laufa in se slisi tako kot gorilec pri centralni kurjavi ...
In v bistvu naj bi bil webasto in se ga da nadgradit se za predgretje kabine ..

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Ne filtra mi niso menjali! Avto sem imel tako ali tako na servisu v začetku novembra in mislim, da so ga takrat menjali.

Drugače pa avto normalno vžge, sam potem pa neha delat pa kakšni minuti. Pa, ko dam potem še 1X kontakt tko čudno ropota
stupid-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Ali ima še kdo težave z avtom v tem mrazu?

Imam eno leto staro Opel Corso in mi je danes že drugič zmrznila. Res, da je avto zunaj celo noč, sam se mi zdi, da še ni tak mraz, da bi bilo to problem
confused-1.gif

Sedaj razmišljam o nakupu bencinarja saj avto potreujem vsak dan, da pridem do službe - sem pa iz Logatca.

Kakšna je kej poraba pri bencinarju z 1.6 mašino in okoli 110 konjev? Ali se mi bolj splača imeti bencinarja ali diesla? Naredim pa letno okoli 35.000 KM:

Jaz imam opel Astra bencinar 1.6 z 35k km pa tudi ne vžge v mrazu ( pod -10). Sem ga že peljal enkrat na servis pa kot je to običaj niso nič popravili tako da jih bom očitno še nekajkrat obiskal
jezen.gif

Je pa res da je prejšno zimo vžigal brez problema tudi na -20
frown-1.gif

Nazadnje urejeno: