Dars bo v ponedeljek začel rušiti CP Log

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Za dodatno zmedo pa poskrbi še steber znaka (v smeri LJ), ki se ti znajde na poti in steze, ki so zamaknjene bolj v desno kot pa stezi, po katerih se običajno peljemo.

Novitete, ni kaj... čez 2 dni bo že lažje
rolleyes-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Ne vem kaj je toliko jamranja okoli te postaje v Logu. Pred par dnevi sem se prvič peljal skozi, v obe smeri, brez problemov. Všeč mi je bilo predvsem to, da so bili fraj trije boksi za vinjete, folk pa se natlačil na skrajno levega, tako da sem lepo švignil mimo po desnem. Torej super, glede na recimo CP vrhnika, kjer je odprt le en boks za vinjete in se najdejo "ne vem kako bo jim rekel" in se vlečejo skozi CP s 40kmh.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
CP Prepolje več nimajo omejitve, bila pa je 100kmh, ampak tabel več ni tam. Mogoče ve kdo zakaj ?

Ker ni potrebna - glupi turisti bremzajo tam na 80 že brez table
bonk.gif

Vsekakor, ampak mi je malo čudno, ker ponavadi se omejitve samo dodajajo in jih ne odstranjujejo, zato mi je zanimivo da jih tam več ni
smile-1.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
glede na recimo CP vrhnika, kjer je odprt le en boks za vinjete in se najdejo "ne vem kako bo jim rekel" in se vlečejo skozi CP s 40kmh.

CP Vrhnika ima 2 stezi za izvoz iz avtoceste in eno za uvoz. Sam ponavadi koristim ta levo, ki je malo hitrejša, je pa res, da se križa s prometom, ki prihaja iz primorske smeri in je treba bolj pazit, včasih pa naletiš še na kamion, ki plačuje cestnino. Kaj dosti hitreje od 50km/h tudi ni priporočljivo tam peljati zaradi same ceste in potencialnega prometa.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
CP Prepolje več nimajo omejitve, bila pa je 100kmh, ampak tabel več ni tam. Mogoče ve kdo zakaj ?

Ker ni potrebna - glupi turisti bremzajo tam na 80 že brez table
bonk.gif

Vsekakor, ampak mi je malo čudno, ker ponavadi se omejitve samo dodajajo in jih ne odstranjujejo, zato mi je zanimivo da jih tam več ni
smile-1.gif

Tudi meni je čudno, ker so pred tem radi postavljali škatlo z radarjem.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mater je to obsežen in zahteven poseg - v enem dnevu so cel otok (ali celo dva) spraznili. Razlagali pa so DARSovci o nevemkakih količinah armature pod nivojem ceste
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Srcnik-Leka jim "cez noc" podere pol ac ne samo CP.
Mehanizacije na kupu za zjokat,dela pa najbrz nobenga pametnega za njega. Me zanima za koliko mio so mu dolzni sct grep in podobni

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.493
10.729
113
zabetonirajo lukne, čez 2 dni že lahko 100ko preko peljš, ampak ne, dajmo kompliciat.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Seveda, če ne ne morejo računat. Je treba počasi in dati občutek, da je to projekt projekta. Koliko let bojo sedaj tole pacal?
bonk.gif
Ne morš dva dni vse narest, potem pa računat 500 000 (za eno cestninsko), kolikor bo račun.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Ampak še vedno mi ni jasno, kako se lahko tovornjak iz Brezovice vključi na AC, če po voznih pasovih vozijo 130, na Logu se pa ne more brez da bi postavili omejitve 60???

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Ker je po logiki na cestninskih večja obremenitev, kot pri vključevanju na AC.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Kateri logiki? 99% tistih, ki pripeljejo čez cestninsko postajo Log (proti Ljubljani), se pelje tudi mimo priključka Brezovica. Tisti 1%, ki jih tam morda zapusti AC več kot dobro nadomestijo tisti, ki se tam na AC vključujejo

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po logiki, da na nekem uvozu na uro pripelje na AC recimo 5 tovornjakov, na cestninski pa se jih na uro priključi 200 (recimo).

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
In ker se pri speljevanju z uvozov vsak dan zgodi n nesreč, mora biti hitrost omejena na IQ naših prometnih strokovnjakov?
Zato imamo npr.v našem mestu ponoči delujoče semaforje (in ponavadi še rdeči val), na desetine voznikov se ustavlja pred praznim zrakom, povsod po okolici pa lahko ponoči na semaforjih utripa rumena. Čeprav ni poročil o vsakonočnih nesrečah, smo mi za vsak slučaj boljši.
bonk.gif