Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

B81

22. jul 2007
36.754
10.378
113
Je bilo kar nekaj napisanega na tem forumu. Tudi edina preostala razlaga za smrtnost na svedskem mu je ostala da so "v zacetku" stvari jemali z rezervo do starejsih saj bi v domovih itak vsak cas umrli.

Sam sembze od zacetka mnenja, da je razmisljanje "ljudje v domovih so ze itak blizu..." enostavno neclovesko. En teden zivljenja je neprecenljivo, ne pa "stari so pa bolani, jbg"...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Sam sembze od zacetka mnenja, da je razmisljanje "ljudje v domovih so ze itak blizu..." enostavno neclovesko. En teden zivljenja je neprecenljivo, ne pa "stari so pa bolani, jbg"...

Paradox pametnjakovicev v nasi mozganskih trustov polni dezeli je opevanje svedskega modela in hkratno kricanje kako je treba domove zascitit. Za ostalo pa "svi goli pa ko sta voli!".

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.670
9.467
113
Zakaj? Ker sprašuješ, koliko se je zdaj manj obravnavalo v zadnje pol leta. Lahko bi se obravnavalo normalno, pa bi se v primeru, da se na okologiji med bolanimi za pljučnim rakom razširi virus, pa bi bila na koncu smrtnost še veliko večja, kot če se jih je manj diagnosticiralo. Sploh se ne zavedate, kako nevarno bi to bilo, če se bi virus razširil po UKC LJ ali MB.
Povej to tistmu, ki je zdajle pod rušo zarad prepozne obravnave. Al pa da ma sistemskega raka namesto pozdravljenega. Al pa tisti, k je živela kr neki dni z razlitim slepičem....
Sem bil pa v ORL kliniki 13. marca ko nobenmu niso bli jasni panični manevri krizne skupine. Ogromno operacij je blo odpovedanih pa niso rable bit. Sicer nenujnih, sa ajd, kaj pa je sluh na eno uho za 13 letno smrkljo.....

• Všeč mi je
Reactions: Trigger

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.670
9.467
113
Za tebe ne vem, jaz bi ga vseeno.
Tud jest, sam dec ma pojnt. Mater en kup papirjev smo zmer podpisoval v vrtcu in kasneje v šoli, clo da lohk ozroku pogledajo pisker za uši, zdej pa govorit kontakte kr tko od vseh. Lohk se to Hojsu zdi vik in krik, sam zakone pa imamo take kot imamo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.670
9.467
113
Paradox pametnjakovicev v nasi mozganskih trustov polni dezeli je opevanje svedskega modela in hkratno kricanje kako je treba domove zascitit. Za ostalo pa "svi goli pa ko sta voli!".
Jest govorim o preštevanju, ne o tem, da je vseen. Glej tud AIDS direktno še nobenga ni fental. Največkrat so ravno koronavirusi tisti....

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Povej to tistmu, ki je zdajle pod rušo zarad prepozne obravnave. Al pa da ma sistemskega raka namesto pozdravljenega. Al pa tisti, k je živela kr neki dni z razlitim slepičem....
Sem bil pa v ORL kliniki 13. marca ko nobenmu niso bli jasni panični manevri krizne skupine. Ogromno operacij je blo odpovedanih pa niso rable bit. Sicer nenujnih, sa ajd, kaj pa je sluh na eno uho za 13 letno smrkljo.....
Jaz vem, da bo zaradi covid agonije letno po nepotrebnem umrlo ca. 400 ljudi zaradi levkemije. Seveda ne iz danes na jutri, bo pa to posledica v naslednji letih ...
Letno se naključno odkrije 900 levkemij, od katerih zaradi pravočasnega odkritja rešijo 500 življenj. Letos je odkritih manj kot 200 primerov, od katerih so večino odkrili prve 3 mesece.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.449
3.548
113
Zakaj? Ker sprašuješ, koliko se je zdaj manj obravnavalo v zadnje pol leta. Lahko bi se obravnavalo normalno, pa bi se v primeru, da se na okologiji med bolanimi za pljučnim rakom razširi virus, pa bi bila na koncu smrtnost še veliko večja, kot če se jih je manj diagnosticiralo. Sploh se ne zavedate, kako nevarno bi to bilo, če se bi virus razširil po UKC LJ ali MB.
A do letos se pa noben virus ni razpasel po UKCju? Aja, nobeden ni temu pozornosti posvečal.

• Všeč mi je

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Povej to tistmu, ki je zdajle pod rušo zarad prepozne obravnave. Al pa da ma sistemskega raka namesto pozdravljenega.

Povej to tistim, ki sedaj niso pod rušo, ker niso fasali med obravnavo...

Res je bilo verjetno kaj preveč odpovedano, ampak po bitki je lahko bit general.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Povej to tistmu, ki je zdajle pod rušo zarad prepozne obravnave. Al pa da ma sistemskega raka namesto pozdravljenega.

Neeeee, po Killahovo je sam kovid tisto kar je potrebno pod kritično reševat in preprečevat.

Ženini kolegici so pred 4 meseci odkrili raka na grlu. Naročena je bila na operacijo, katero so ta teden že četrtič prestavili zaradi zaščite bolnikov pred kovidom.......

To je čudovita rešitev, verjamem da ji bodo vsi onkološki bolniki zelo hvaležni.

• Všeč mi je

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.449
3.548
113
Ti pa najbrž nisi imel preveč stika s takimi. Ko te nekdo v pozni starosti nepokreten iz DSOja v oči pogleda in ti reče, ko bi me un tam zgoraj čimprej k sebi poklical, dobiš malo drugačen pogled na življenje. Takrat bi te rad videl s tvojo neprecenljivostjo.

• Všeč mi je

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Ti pa najbrž nisi imel preveč stika s takimi. Ko te nekdo v pozni starosti nepokreten iz DSOja v oči pogleda in ti reče, ko bi me un tam zgoraj čimprej k sebi poklical, dobiš malo drugačen pogled na življenje. Takrat bi te rad videl s tvojo neprecenljivostjo.
Od prvih 10 umrlih v Sloveniji jih je 9 bilo na paliativni negi. Kasneje so postali skrivnostni o umrlih "zaradi" covid.

• Všeč mi je

B81

22. jul 2007
36.754
10.378
113
Pri nas se nisem naletel na nekoga, ki bi imel zgornje mnenje. Svedski model opevajo pac tisti "kovida itak ni" ljudje...in njim se jebe tudi za DSO-je..

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.716
6.110
113
blizu močvirne prestolnice
Matr ste vsi pametni. Ker otrokom v nižjih razredih ni bilo treba nositi mask v razredih so dobili karanteno v višjih ne. Se bo Andy jokal, ker bo tamala sama doma ostala?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com

Ne vem zakaj niso tebe vprašali, ko si pa 13.marca že vse vedel kaj pa kako.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.670
9.467
113
Ti rajši preštevej kok jih kiha v kampu. Sem bil na kliniki tist dan in poslušal kirurga, ko se je opravičeval. To, kar so nardil v paniki je bil totalni mimosun, ker so dal vse anasteziste na on hold.

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Ti rajši preštevej kok jih kiha v kampu.

Pišeš kot, da se kdo na tem forumu/vladi/zdravstvu veseli, da bo več mrtvih zaradi slabe diagnostike v zadnjih mesecih. Ne, to je dizaster. Covid vpliva tako na tiste obolele za covid kot tiste, ki rabijo drugo medicinsko pomoč. Zato pa je treba nehat jamrat, začet nosit (pravilno) maske, razkuževat roke in dat na stran razne žurke za nekaj časa.

• Všeč mi je
Reactions: B81

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Matr ste vsi pametni. Ker otrokom v nižjih razredih ni bilo treba nositi mask v razredih so dobili karanteno v višjih ne. Se bo Andy jokal, ker bo tamala sama doma ostala?
1. Moja tamala je v 5. razredu in ne rabi imeti maske med poukom
2. Ne vpletaj mene poimensko v argumentiranje, ki ga imas z drugimi, se posebej ne s takim tonom

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Pišeš kot, da se kdo na tem forumu/vladi/zdravstvu veseli, da bo več mrtvih zaradi slabe diagnostike v zadnjih mesecih. Ne, to je dizaster. Covid vpliva tako na tiste obolele za covid kot tiste, ki rabijo drugo medicinsko pomoč. Zato pa je treba nehat jamrat, začet nosit (pravilno) maske, razkuževat roke in dat na stran razne žurke za nekaj časa.
Ne pomaga nic, sem ze enkrat napisal. Ce se virus siri po bolnicah, kjer so vsi v maskah, roke se razkuzujejo, vsi predmeti se razkuzujejo... potrm ni resitve.