Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.449
3.548
113
14 dni potem, ko bo cel UKC okužen se bo stanje začelo vračati v normalo. Meni je razumljivo, da ljudje v bolnici tudi umirajo, ne razumem, zakaj je to naenkrat tako čudno.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

B81

22. jul 2007
36.754
10.378
113
Ksz

V zdr. domu v Mb mi je povedala, da PRC test stane 25 eur in pove preteklo okuzbo.

Kako pa to, da ne pove trenutne okuzbe?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.670
9.467
113
Pišeš kot, da se kdo na tem forumu/vladi/zdravstvu veseli, da bo več mrtvih zaradi slabe diagnostike v zadnjih mesecih. Ne, to je dizaster. Covid vpliva tako na tiste obolele za covid kot tiste, ki rabijo drugo medicinsko pomoč. Zato pa je treba nehat jamrat, začet nosit (pravilno) maske, razkuževat roke in dat na stran razne žurke za nekaj časa.

In še kar ne dojameš in mi nabijaš to, kar človek z zdravo pametjo itak že počne, seveda pa panik še prešteva kihajoče po kampu in vneto šteje okužene. Poleg zgoraj naštetega je potrebno še v prvi vrsti urediti komunikacijo vladajočih in odgovornih, ker tole ni niti za v vrtec. Potrebno je uredit primarno zdravstvo, ker je na psu že brez korone. Treba bo nehat preštevat mrtve in okužene kot športne stave in nehat zganjat paniko in iz rokavov vlečt kr ene ukrepe, ki nimajo nobene potrebe, razen za zaslužek posvečenih....Razpršilniki v več stanovanjskih stavbah so že eden izmed takih ukrepov.

Ne pa, da Beovićeva govori eno, Krek drugo in Kaco spet tretje, Hojsi četrto, toliko, da se mora še Janez oglasit in začet mirit paniko, ki so jo ti neusklajeni troti povzročil. Ni čudno da folk pol verjame trotu, kot je Potrč.

Na podoben način se je začelo ukrepat tistega 13. marca. Res je, glede na slike iz Bergama noben ni vedu, kaj nas čaka. Sem bil med kar neki zdravniki točno tisti dan. Sem razumel stvar, čeprav je bil za operacijo tamale idealni dan, uho zdravo, suho, čisto. Čez en teden ima spet datum, sam tokrat ni tok idealno, ji že cel teden zlivam antibiotike v sluhovod in upam, da se bo pocajtalo do ponedeljka in da ne bodo spet kakega podobnega kriznega asa iz rokava zvlekli, pa da bohnedej ne fašemo karantene. Preventivno jo imam tudi doma, da šolske karantene ne faše. Sej operacija je "nenujna" samo sluh bo pa počasi šel nepovratno, če bomo še kaj prestavljali. Boli za to Kreka, Kacota in podobne opice.

• Všeč mi je
Reactions: gr69

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.670
9.467
113
Ksz

V zdr. domu v Mb mi je povedala, da PRC test stane 25 eur in pove preteklo okuzbo.

Sej (tud un tadrug) EDIT PCR test reagira na genom virusa. Se prav si lahko en mesec nazaj mal posmrkal, zdej fašeš neki druzga, imaš vročino, glavobol te pošljejo na test in si pozitiven. Doma so vsi zaprti s tabo, pa noben ne faše korone, zakaj, ker verjetno sploh kužen nisi bil za korono, test ti pa + pokaže ja.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: gr69

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Sej tud un tadrug test reagira na genom virusa. Se prav si lahko en mesec nazaj mal posmrkal, zdej fašeš neki druzga, imaš vročino, glavobol te pošljejo na test in si pozitiven. Doma so vsi zaprti s tabo, pa noben ne faše korone, zakaj, ker verjetno sploh kužen nisi bil za korono, test ti pa + pokaže ja.

Bodi fer in popravi ta umotvor poln nesmislov.

B81

22. jul 2007
36.754
10.378
113
Ok, ce se bosta zmenila kaj in kako, mene dejansko zanima, ker imam super sanso za + itd...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Ksz

Ti vzamejo kri ali bris?
Namrec, ce ti vzamejo kri, je to test na protitelesa, ki verjetno kaze preteklo okuzbo. Ni pa nujno. Poglej si moj video, ki sem ga pripopal prejsnjo stran, cemu tako.
No, tak test v biolabu v Lj stane 26 eur.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Potem je to to. Test na protitlesa. Na to sem sel tudi jaz. Normalna cena.

Ce si pogledas video, ki sem ga pripopal, ni nujno, da imas se protitelesa kljub temu, da si prebolel.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113

Aplikacija za sledenje se bo nadgrajevala, cepljenje bo obvezno razen 18-, kljub temu da skoraj nihce pri 50- ne umre in ce bos hotel potovati, bos moral imeti certifikat o cepljenju.

In tole cepivo iz Oxforda ima, menda, hude stranske ucinke, zato so nehali s testiranjem.

Jaz pravim, naj se s tem cepivom najprej cepi celotna vlada, politika in celotno zdravstvo, pocakamo pol leta, pol pa vidimo kako in kaj.

• Všeč mi je
Reactions: tsunami in Cash

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ok, ce se bosta zmenila kaj in kako, mene dejansko zanima, ker imam super sanso za + itd...

Eno je bris "nosu". Kar je PCR. Torej dokazujejo prisotnost virusa v sluznici.

Drugo je krvni test, ki ni PCR. Ampak test na protitelesa. Tam sta lahko kvecjemu Immunoblot in ELISA. Slednji se dela iz kapljice krvi in ne velja za natancnega. Zato je tudi cena primerna.

• Všeč mi je
Reactions: B81

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113

Aplikacija za sledenje se bo nadgrajevala, cepljenje bo obvezno razen 18-, kljub temu da skoraj nihce pri 50- ne umre in ce bos hotel potovati, bos moral imeti certifikat o cepljenju.

In tole cepivo iz Oxforda ima, menda, hude stranske ucinke, zato so nehali s testiranjem.

Jaz pravim, naj se s tem cepivom najprej cepi celotna vlada, politika in celotno zdravstvo, pocakamo pol leta, pol pa vidimo kako in kaj.

Jaz bi bolj predlagal, farmacija-vlada-politika-zdravstvo in šele nato splošna populacija.

• Všeč mi je
Reactions: tsunami

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Mirsi, hvala za tisti video predavanja. Si videl, je tudi drugi del ze objavljen? Sem ga tudi sem pripopal. Oglej si ga, preden ga bo YT izbirsal.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in mirsi

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113

Spet Andy v svoje polnem znanstvenem sijaju. Raje povej resnico. Da anglezi in AZ konkretno zaostajajo v razvoju in si zmisljujejo izgovore za zavlacevanje. Med tem ko so jih Rusi in Kitajci prehiteli po celi crti. Seveda ker jim znanstveno nic ne morejo jim druga kot medijsko gonjo proti "diktatorjem" ne morejo napovedat.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.670
9.467
113
Bodi fer in popravi ta umotvor poln nesmislov.
Prosim popravi ga ti, saj si od foha. Boš rekel, da ni možno, da fašem korono, mal posmrkam, prebolim in čez dva tedna zbolim za ajde recmo gripo in mi pokaže test na korono pozitiven?
Če si kak mlad dohtar, čimprej splezaj nazaj na zemljo in se obnašaj primerno.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.670
9.467
113
Eno je bris "nosu". Kar je PCR. Torej dokazujejo prisotnost virusa v sluznici.

Drugo je krvni test, ki ni PCR. Ampak test na protitelesa. Tam sta lahko kvecjemu Immunoblot in ELISA. Slednji se dela iz kapljice krvi in ne velja za natancnega. Zato je tudi cena primerna.
In koliko časa je človek po preboleli okužbi še pozitiven na PCR testu?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Spet Andy v svoje polnem znanstvenem sijaju. Raje povej resnico. Da anglezi in AZ konkretno zaostajajo v razvoju in si zmisljujejo izgovore za zavlacevanje. Med tem ko so jih Rusi in Kitajci prehiteli po celi crti. Seveda ker jim znanstveno nic ne morejo jim druga kot medijsko gonjo proti "diktatorjem" ne morejo napovedat.
To tudi jaz vem, da so Rusi in Kitajci ze naprej, ampak a ti resno misliš, da bomo kupili rusko ali kitajsko cepivo? :valjamse:

Kako le, če je Merklca že naročila Oxfordsko cepivo?

Cepljen boš s cepivom od AstraZenece pa pika. Bi cepil sebe in svoje otroke s tem cepivom?

Nazadnje urejeno: