Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.670
9.465
113
Spet Andy v svoje polnem znanstvenem sijaju. Raje povej resnico. Da anglezi in AZ konkretno zaostajajo v razvoju in si zmisljujejo izgovore za zavlacevanje. Med tem ko so jih Rusi in Kitajci prehiteli po celi crti. Seveda ker jim znanstveno nic ne morejo jim druga kot medijsko gonjo proti "diktatorjem" ne morejo napovedat.
Prosim za tvoj znanstveni sijaj. Al bo spet ignor?

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.449
3.547
113
Malo gledam grafe na worldometru, pa ne vem, ali imam pokvarjen zaslon, ali pa res tako kaže, da pri recimo franciji, italiji, sloveniji....graf okuženosti izredno strmo narašča, graf s številom smrti pa nikakor ne.
A tele grafe v naši vladi vidijo, ali so cenzurirani? :)

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
če se ne motim, je bilo nekje objavljeno, da je bilo pri nas 75% mrtvih iz prvega vala posledica vdora okužbe v domove za starejše. v drugem valu tako velikih vdorov (še) nismo imeli, bo pa se pojavil skok v smrtnosti, ko se bo to zgodilo.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.449
3.547
113
Največ mrtvih je bilo nasilno priklaplanje na golfe, pardon na ventilatorje v prvem valu. Velja za vse države.

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
Eno je bris "nosu". Kar je PCR. Torej dokazujejo prisotnost virusa v sluznici.
...
prisotnost virusa ali prisotnost ostankov virusa?

jaz še vedno ne vem, zakaj so mi pri covid testu morali poriniti palčko v nos čisto do možganov. če je ta virus res tako super kužen, bi zadostovalo, da bi pljunil na palčko

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Cash

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113

jaz še vedno ne vem, zakaj so mi pri covid testu morali poriniti palčko v nos čisto do možganov. če je ta virus res tako super kužen, bi zadostovalo, da bi pljunil na palčko

:valjamse: , na poglej si sliko pa še enkat povej kam so ti jo porinili

Pačka je šla v tisto modro in zeleno področje ne pa go v možgane.

• Všeč mi je
Reactions: ishtar007

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.309
-2.592
113

Pravzaprav, če maska res tako zadržuje viruse, bi jih lahko kar iz maske dol pobrali :)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
To tudi jaz vem, da so Rusi in Kitajci ze naprej, ampak a ti resno misliš, da bomo kupili rusko ali kitajsko cepivo? :valjamse:

Kako le, če je Merklca že naročila Oxfordsko cepivo?

Cepljen boš s cepivom od AstraZenece pa pika. Bi cepil sebe in svoje otroke s tem cepivom?

Ker je SLO del EU se moramo ravnati po pravilih EMA-e. Da bo "oxfordsko" cepivo pripravljeno bo trajalo se nekaj casa. Za razliko od Ruskega in kitajskega ki pravzaprav funkcionira. To je vse kar je relevantno. EU cepivo je produkt "javno-privatnega" partnerstva, kitajsko in rusko pa drzavno z kemo in vojsasko industrijo na najvisjem nivoju. Kdor prej pride prej melje.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.670
9.465
113
Odgovorjeno ti je na vprasanje. Za ostale idiotizme pa se preusmeri v kak spam koticek.
Vidim, da si poseben đek. No upam, da ti nekdo, ko boš rabil štromarja odgovarja z ne in ja.... Še enkrat spusti se na zemljo.

Kako je možno, da test pokaže pozitivno še nekaj tednov po prenehanju simptomov, ni pa možno, da bi v teh nekaj tednih zbolel za drugim virusom s podobnimi simptomi in ti test ne bi pokazal pozitivno?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.670
9.465
113
ksz
Par dni nazaj je bil pripet članek z odgovori dr.Ihana.
Komur se ne da brat, nič hudega, samo potem ni treba bit Potrč.
Sem prebral in njega vedno rad preberem, ker je realen in ne podaja enozložnih odgovorov. Kar pa ne pomeni, da je odgovor gospoda višje z NE pravilen. Odgovor je namreč DA!!!!
Potrča ravno taki arogantni asi, kot je kolega zgoraj dvigujejo v višave. Mimogrede Ihan zagovarja skepso pred Ruskim cepivom.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.309
-2.592
113
Vidim, da si poseben đek. No upam, da ti nekdo, ko boš rabil štromarja odgovarja z ne in ja.... Še enkrat spusti se na zemljo.

Kako je možno, da test pokaže pozitivno še nekaj tednov po prenehanju simptomov, ni pa možno, da bi v teh nekaj tednih zbolel za drugim virusom s podobnimi simptomi in ti test ne bi pokazal pozitivno?
A ni tako, da lahko test pokaže pozitivno če si okužen tudi če nimaš simptomov?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113

Đek na zemlji, razjasni si pojme preden se petelinis v tri krasne.

Eno je pozitiven PCR na kororonavirus drugo pa okuzba z drugim virusom.

Ce je COVID prisoten in pozitiven potem nima veze s cem si se ti zraven okuzen, lahko se adenovirusi, rinovirusi, gripe itd. PCR se odreja specificno glede na zeljen DNA/RNA. V te namene se dela tzv. multiplex PCR kjer se detektirajo se drugi povzrocitelji.

Odgovor je NE dovolj jasen, da ce zbolis zaradi (npr) gripe PCR na koronavirus ne more biti pozitiven. Ker moras delat PCR na virus gripe. Lahko pa si eden od "srecnezev" ki imajo pozitiven bris se 2-4 tedne po ze jasno preboleli okuzbi. To je tudi za publiko navedeno v "ihanovih" zapiskih.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.041
3.556
113
41
Lj

"UK MP pushes mandatory Covid-19 vaccination for travel, suggests army should oversee rollout

British Conservative MP Tobias Ellwood argued last month the military should distribute the vaccine and hand out certificates to those inoculated to later allow for international travel. He also recommended a “national database” tracking those vaccinated and those not. "

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.670
9.465
113
Đek na zemlji, razjasni si pojme preden se petelinis v tri krasne.

Eno je pozitiven PCR na kororonavirus drugo pa okuzba z drugim virusom.

Ce je COVID prisoten in pozitiven potem nima veze s cem si se ti zraven okuzen, lahko se adenovirusi, rinovirusi, gripe itd. PCR se odreja specificno glede na zeljen DNA/RNA. V te namene se dela tzv. multiplex PCR kjer se detektirajo se drugi povzrocitelji.

Odgovor je NE dovolj jasen, da ce zbolis zaradi (npr) gripe PCR na koronavirus ne more biti pozitiven. Ker moras delat PCR na virus gripe. Lahko pa si eden od "srecnezev" ki imajo pozitiven bris se 2-4 tedne po ze jasno preboleli okuzbi. To je tudi za publiko navedeno v "ihanovih" zapiskih.

Vidiš, saj gre brez enozložnic. Torej ni mogoče oziroma se ta scenarij izključi, če prav razumem. Veš, publika tukaj je bistvenega pomena, ker smo z vseh strani fopani z informacijami, tisti, ki bi nam jih morali podajat so neusklajeni in potem imamo zmedo in takrat nekateri ljudje radi verjamejo Potrču, ker v precej jasne in logične stvari zraven pakira bedarije.