imajo
to sem nekje videl, pa ne najdem vec. Daj poslji link..Na toliko ljudi se lahko razširi zato, ker so maske samo zaradi psihološkega učinka in ne ščitijo pred virusom.
Ker jih testirajo večkrat na teden? Ali tedensko, bo kdo drug povedal.Glede bolnic mi ni jasno, kako so v UKC kar naenkrat odkrili 20 okuženih, 10 zaposlenih in 10 pacientov v enem oddelku? RAzumem, najdejo okužbo, dve, tri. Pa potem ugotovijo še 3 sekundarne okužbe ipd. Kako lahko odkriješ 20 naenkrat? Razen, če ugotoviš kakšna 2 tedna prepozno (zakaj?) in potem testiraš VSE.
Mislim razumel bi, da bi takoj testirali vsaj vso druzino in jih dali za nekaj dni v samoizolacijo...ampak ne...
Itak da ni šans. Lahko kihneš v roko in si hrakl obrišeš v hlače. Prideš za vogal in mi podaš to roko. Če si bom razkužil roko po tvojem stisku, predvsem pa preden bom šel s prstom v usta ali nos, sem čist. Tudi s pogovorom me ne boš okužil, razen če me konkretno zaližeš, ali pa mi namerno pljuneš v obraz.a ja!
a garantiraš??
jest dvomim, da je le razkuževanje 100%.
recimo, hodim po ulici, kihnem v rokav, seveda grejo zadeve tudi naokoli, pridem okol vogla, in se midva srečava... boš rekel, da ni šans da se okužiš?
Tudi s pogovorom me ne boš okužil,
Te mora okuženi pri pogovoru konkretno napljuvati direkt v usta, da se bo virus prijel in namnožil v zadostni količini ...Pri pogovoru stalno pljuvaš drobne kapljice
Ja, prihajajo do takšnih ugotovitev, očitno obstajajo "pljuvači", ki spravijo v zrak en kup kapljic in jih uspejo razmetat daleč naokoli in so v zaprtem prostoru sposobni okužiti nekaj 10 ljudi.Zdaj zadeva je hudičevo nalezljiva kolikor berem. Ampak... Sem vpleten v situacijo, kjer smo bili z družinskimi prijatelji cel popoldan in večer skupaj (kostanj, vinček, večerja) v zaprtem prostoru. Naslednji dan 1 oseba vročina, test pozitiven. Vsi ostali dobili karanteno. Nihče ni zbolel. Tudi žena, ki je bila ves čas z okuženim v istem stanovanju ne.
Kužni pljuvači so v glavnem takšni, ki kašljajo in kihajo.Ja, prihajajo do takšnih ugotovitev, očitno obstajajo "pljuvači", ki spravijo v zrak en kup kapljic in jih uspejo razmetat daleč naokoli in so v zaprtem prostoru sposobni okužiti nekaj 10 ljudi.
Po drugi strani pa imaš ljudi, ki v skupnem gospodinjstvu niso okužili nikogar.
Poleg obnašanja, je verjetno zelo odvisno tudi od tega, kje je največja koncentracija virusa - koliko si kužen.
Pri preventivi in pri ocenjevanju primernosti ukrepov pa moraš vzeti worst case scenario, kot da so vsi "pljuvači", kljub temu da je tako komaj csak 10 okuženi. Obstaja veliko zgodb so "superprenašalcih".
PS: Če imajo "pljuvači" gor pravilno masko, je pa potem efekt v splošni populaciji.
Kako DAŠ nekoga v SAMOizolacijo?Mislim razumel bi, da bi takoj testirali vsaj vso druzino in jih dali za nekaj dni v samoizolacijo...ampak ne...
To da niso zboleli, še ne pomeni, da nihče ni bil okužen. Seveda jih ni nihče testiral.Zdaj zadeva je hudičevo nalezljiva kolikor berem. Ampak... Sem vpleten v situacijo, kjer smo bili z družinskimi prijatelji cel popoldan in večer skupaj (kostanj, vinček, večerja) v zaprtem prostoru. Naslednji dan 1 oseba vročina, test pozitiven. Vsi ostali dobili karanteno. Nihče ni zbolel. Tudi žena, ki je bila ves čas z okuženim v istem stanovanju ne.
Že od parih isto...slišali.Zdaj zadeva je hudičevo nalezljiva kolikor berem. Ampak... Sem vpleten v situacijo, kjer smo bili z družinskimi prijatelji cel popoldan in večer skupaj (kostanj, vinček, večerja) v zaprtem prostoru. Naslednji dan 1 oseba vročina, test pozitiven. Vsi ostali dobili karanteno. Nihče ni zbolel. Tudi žena, ki je bila ves čas z okuženim v istem stanovanju ne.
Bili na testiranju nobenih simptomov nič...tTo da niso zboleli, še ne pomeni, da nihče ni bil okužen. Seveda jih ni nihče testiral.
To da niso zboleli, še ne pomeni, da nihče ni bil okužen. Seveda jih ni nihče testiral.