Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.317
10.616
113
no gremo dalje, Policija v UKC LJ, ker se krade zaščitna oprema...sej pocasi bo jasna slika našega zdrastvenega sistema.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.921
2.632
113
Wolt in ehrana sta dostavljala bolj kot ne samo znotraj obvoznice. Jaz sem si v ponedeljek zvečer naročil hood burger prevzem. Je pa res, da ko sem prišel tja, je bilo kot noč in dan proti temu video posnetku. Na prevzemu sem bil dobesedno edini.
Ja saj si lahko naročiš na naslov znotraj obvoznice pa ga greš tja počakat ;)

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
A je Hotel Diana v MS zaseden? Pa še bližje je... :sprasujemse:

Gotovo mnogo bolj smotrna odločitev. Okuženih se naj ne bi pošiljalo na vse konce, ampak na najbližjo možno lokacijo. Če na Ptuju nato slučajno nastrada bližnji Dom upokojencev, ki je zaenkrat povsem neproblematičen, pa bodo današnji visoko-moralneži spet gledali kot mlada teleta, oz. zdravniki smučarji.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.256
2.547
113
Zdrastveni delavci v ptuju se bojijo. Gotovi smo, če bi kaj resnega prišlo.....
Bleferji. ALTER 'STRUČKOTI? pravijo, da ni nič. Da je ponovitev v Južni koreji in na Japonskem fake news.
Temu se pridružije patronažna sestra - baje zasavje - ki ima v lasti mačke z mikrosporijo.
Fake slika. Sam avtorja prispevka poglejte! Skriva se za masko :)
....Švedom gre baje slabo?
He believes that life can return to normal only after summer....
In strokovni komentar ALTER strokovnjaka? Ko #darjan obmolkne! Še ena cvetka! Darjanaova.

... :valjamse: Je treba “elito” ki se v parih sprehaja po travnikih pohopsat.
Pošteno, brez izjem!

... oblikovalca in vsaj 2 tedna časa...
#darjan še najbolje ve in zna

• Wow
Reactions: bpfc

navlixx

Fizikalc
1. jul 2010
424
131
43
Slovenistan

I'm one of the 500 taking part, heading to Southampton Thursday for it to begin! Have to keep an e-diary and upload any changes in my condition after the vaccine for at least 2 weeks, then 8 return visits over a 6 month period for bloodwork/physical. Never done a clinical trial before, I'm a bit nervous, not going to lie!

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113

Bedarije. Ekonomijo si gredo zjebat v nulo, ker se bojijo več kot 11 mrtvih.

V Sloveniji bo tudi veselo. Gorenje Hisense že odpušča - jurja jih gre na sončno upravo v maju. Pa tole je zgolj napoved začetka, kaj šele pride po celotni Sloveniji in svetu. Turistična industrija bo po mojem v naslednjih mesecih načevljala ves folk na sončno upravo, če bomo tako nadaljevali.
Države bi pa metale miljarde v to, da folk ne dela nič in ostane doma, na njivah po pa pridelki propadajo. A bomo denar jedli jeseni in naslednje leto?

To bo očitno treba kmalu vojni red delat. Prisino na delo ali pa v zapor. Tako kot nekoč v fabrike, čeprav so jih dnevno bombardirali.
Sedaj pa zaradi realne 0,1% smrtnosti celo sranje, da bo po svetu konec leta zaradi umetno ustvarjene krize s karanteno več ljudi umrlo zaradi lakote, kot zaradi COVID19.

zoom

Fizikalc
14. maj 2014
684
238
43
Jaz se tudi čudim vsem tem pompu. Če bi sam bil minister, bi direktorja spravil iz stolčka nemudoma. Čakte, čemu je že namenjena bolnica? Bonikom, ali samo da zdravi hodijo tja na sprehod?
Ravno Ptujska bolnica je za 40 bolnikov primerna, ker se da eno stavbo karantensko ločit od ostalega dela bolnice. Murskosoboška je ena velika stavba, Ptujska pa ima več stavb povezanih z nadhodi.
Edino ministarstvo bi ob taki najavi moralo prej sestat z vodstvenim kadrom in narediti plan, kam jih bodo dali, kako se bo izvedla karantena, katero osebje bo skrbelo za njih in seveda pripeljat kamijon z zaščitno opremo. Bojim se le da so v Ljubljani rekli, tukaj imate 40 bolnikov, pa se =bite...
Ma fantje, zdravstveni delavci /ne govorim o Dr. Bi morali biti veseli da lahko delajo z bav bav virusom. Za minimalca... obljubljenega dodatka pa ni... vlada korenček bo treba ne palice!

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
2 Californians died of coronavirus weeks before previously known 1st US death https://www.cnn.com/2020/04/22/us/california-deaths-earliest-in-us/index.html
"That means there was community spread happening in California as early as mid-January, if not earlier than that," Jha said.
"We really need to now go back, look at a lot more cases from January -- even December -- and try to sort out when did we first really encounter this virus in the United States," Jha said.

Nakljucje?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.874
6.960
113
Upam, da je to, potem smo že kar prekuženi...

dejansko je lahko virus med nami že dolgo časa, a so šele od "panike" s korone iz kitajske verjetno začeli testirat, prej pa so pač rekli da je obična gripa?

kaže pa testiranje, da temu vseeno ni tako, od 200 vzorcev še noben ni bil pozitiven..ne vem pa če to pomeni pozitiven na brisu ali tudi protitelesa.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Fly

Guru
21. jul 2007
2.636
505
113
Ampak če pogledaš grafe, je bilo identificirano, kateri virusi so bili takrat prisotni.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.007
5.628
113
KSZ...

Nisem bral vsega...sem 10strani v zaostanku....

Uglavnem danes se pogovarjal z kolegico iz Lyona...

Se je "smejala"...pravi tukaj ste na počitnicah .....pri nas Žandermarija patruljira po ulicah.....če rabiš it po kaj nujnega (Trgovina lekarna zdravnik)....izpolniš obrazec iz neta s svojilimi podatki.....dovoljeno se imaš sprehajat 1,5km od svojega doma (SAM!) v smislu rekreacije.....če te najdejo dlje dobiš 1500e kazni...

Prav že 2 meseca (kolker majo karanteno) smo dobesedno doma oz v svoji ulici zaprti...

Tko da......pa to je povedala brez ugovarjanja in peesdenja čez sistem.....pa tam v mestu je veliko okuženih...majo kar sr....

• Všeč mi je
Reactions: brane_new in 8888