KSZ...
Nisem bral vsega...sem 10strani v zaostanku....
Uglavnem danes se pogovarjal z kolegico iz Lyona...
Se je "smejala"...pravi tukaj ste na počitnicah .....pri nas Žandermarija patruljira po ulicah.....če rabiš it po kaj nujnega (Trgovina lekarna zdravnik)....izpolniš obrazec iz neta s svojilimi podatki.....dovoljeno se imaš sprehajat 1,5km od svojega doma (SAM!) v smislu rekreacije.....če te najdejo dlje dobiš 1500e kazni...
Prav že 2 meseca (kolker majo karanteno) smo dobesedno doma oz v svoji ulici zaprti...
Tko da......pa to je povedala brez ugovarjanja in peesdenja čez sistem.....pa tam v mestu je veliko okuženih...majo kar sr....
Ja.....da smo pač na balkanu.....poglej darjana.....smo že prestrašeni....Point bo v zadnji vrstici, iz tega sledi ostalo
KSZ...
Nisem bral vsega...sem 10strani v zaostanku....
Uglavnem danes se pogovarjal z kolegico iz Lyona...
Se je "smejala"...pravi tukaj ste na počitnicah .....pri nas Žandermarija patruljira po ulicah.....če rabiš it po kaj nujnega (Trgovina lekarna zdravnik)....izpolniš obrazec iz neta s svojilimi podatki.....dovoljeno se imaš sprehajat 1,5km od svojega doma (SAM!) v smislu rekreacije.....če te najdejo dlje dobiš 1500e kazni...
Prav že 2 meseca (kolker majo karanteno) smo dobesedno doma oz v svoji ulici zaprti...
Tko da......pa to je povedala brez ugovarjanja in peesdenja čez sistem.....pa tam v mestu je veliko okuženih...majo kar sr....
Se pravi, da to kar svetu sledi, bo korona mačji kašelj.Coronavirus pandemic will cause global famines of 'biblical proportions,' UN warns
The world is facing multiple famines of "biblical proportions" in just a matter of months, the UN has said, warning that the coronavirus pandemic will push an additional 130 million people to the brink of starvation.
Je treba iti delat!!!!
Francija ima lock down od 16. marca, v Lyon je bil prvi bolnik pripeljan 27.2., 1.3. so bili ugotovljeni trije okuženi. Močno dvomim, da imajo od 22.2. že karanteno.Lyon ima že 2 meseca...lahko da ne tako restriktivne kot sedaj.....ker sva še računala in so mesec dalj od nas kar se karantene tiče!
Kje pa so rezultati?Tukaj se lahko v živo spremlja rezultate raziskave
Nacionalna raziskava o razširjenosti COVID-19
Sledite poteku raziskave o razširjenosti bolezni COVID-19 v živo.covid19.biolab.si
Tiste prive 3 številke. Live.Kje pa so rezultati?
Švedi pravijo, da se bližajo koncu z epidemijo. Ugotovili so, da so največji problem starostniki, katerih niso uspeli dovolj izolirat - DSOji.
Moj point je bil v temu, da se niso streljali v oba kolena in zapirali vsepovprek.
Večar so rekli kao da šsvedi imajo povsem realne številke...ampak men se ne zdi ravno da bi ful zmagali...sej so isto imeli omejitve gibanja, mogoče manj strogo a vseeno...Švedi lahko marsikaj pravijo, ampak dokler jim število dnevno umrlih raste bi jaz bil na njihovem mestu tiho.
Poleg tega resno dvomim v njihove številke, oz. me zanima kje leži razlog, da jim vsak vikend in praznik tako močno pade število mrtvih. Razumem, da jim pade število potrjenih primerov, ker verjetno opravijo manj testov, ampak smrti je pa malo čudno.