Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
KSZ...

Nisem bral vsega...sem 10strani v zaostanku....

Uglavnem danes se pogovarjal z kolegico iz Lyona...

Se je "smejala"...pravi tukaj ste na počitnicah .....pri nas Žandermarija patruljira po ulicah.....če rabiš it po kaj nujnega (Trgovina lekarna zdravnik)....izpolniš obrazec iz neta s svojilimi podatki.....dovoljeno se imaš sprehajat 1,5km od svojega doma (SAM!) v smislu rekreacije.....če te najdejo dlje dobiš 1500e kazni...

Prav že 2 meseca (kolker majo karanteno) smo dobesedno doma oz v svoji ulici zaprti...

Tko da......pa to je povedala brez ugovarjanja in peesdenja čez sistem.....pa tam v mestu je veliko okuženih...majo kar sr....

Se strinjam ampak primerjat Francijo s Slovenijo je tud malo mimo, glede nato da bodo kmalu osvojili neslavno 3 mesto.

2. okt 2007
3.777
2.264
113
KSZ...

Nisem bral vsega...sem 10strani v zaostanku....

Uglavnem danes se pogovarjal z kolegico iz Lyona...

Se je "smejala"...pravi tukaj ste na počitnicah .....pri nas Žandermarija patruljira po ulicah.....če rabiš it po kaj nujnega (Trgovina lekarna zdravnik)....izpolniš obrazec iz neta s svojilimi podatki.....dovoljeno se imaš sprehajat 1,5km od svojega doma (SAM!) v smislu rekreacije.....če te najdejo dlje dobiš 1500e kazni...

Prav že 2 meseca (kolker majo karanteno) smo dobesedno doma oz v svoji ulici zaprti...

Tko da......pa to je povedala brez ugovarjanja in peesdenja čez sistem.....pa tam v mestu je veliko okuženih...majo kar sr....

Francija nim 2 meseca karantene, saj so do 16.3.obratovala še vsa smučišča, izhode pa so začeli omejevat kasneje, nekje konec marca.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.007
5.628
113
Lyon ima že 2 meseca...lahko da ne tako restriktivne kot sedaj.....ker sva še računala in so mesec dalj od nas kar se karantene tiče!

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
  • Všeč mi je
Reactions: AndY1

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Lyon ima že 2 meseca...lahko da ne tako restriktivne kot sedaj.....ker sva še računala in so mesec dalj od nas kar se karantene tiče!
Francija ima lock down od 16. marca, v Lyon je bil prvi bolnik pripeljan 27.2., 1.3. so bili ugotovljeni trije okuženi. Močno dvomim, da imajo od 22.2. že karanteno. ;)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Tukaj se lahko v živo spremlja rezultate raziskave

Kje pa so rezultati?
Jaz menim, da bodo mogoče 3 okužene oz. prebolele našli, pa še ti so bil bodosi na smučanju v Italiji ali zdravstveni delavci oz. njihovi ožji sorodniki. 99,9% okužb se je razneslo med zdravstvenim osebjem. Folk, ki nima v družini osebe, ki bi delala z obolelimi s tem virusom, se nima kje okužiti.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.874
6.960
113
Naj bi bili "do konca tega tedna".

EDIT: nič ne bo, kri začnejo testirat šele naslednji teden.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.874
6.960
113
To ni baš neka strašna ugotovitev.

Švedi so se pokazali kot zmagovalci, in pa Švicarji? Čeprav vprašanje kako bo to vplivalo na njihove ekonomije, če je celi ostali svet v karanteni, vseeno se dela bizniz z drugimi državami, če not denar kroži ni ravno EV+ :)

• Wow
Reactions: bpfc

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Švedi pravijo, da se bližajo koncu z epidemijo. Ugotovili so, da so največji problem starostniki, katerih niso uspeli dovolj izolirat - DSOji.

Švedi lahko marsikaj pravijo, ampak dokler jim število dnevno umrlih raste bi jaz bil na njihovem mestu tiho.
Poleg tega resno dvomim v njihove številke, oz. me zanima kje leži razlog, da jim vsak vikend in praznik tako močno pade število mrtvih. Razumem, da jim pade število potrjenih primerov, ker verjetno opravijo manj testov, ampak smrti je pa malo čudno.

• Všeč mi je
Reactions: bpfc in XXXL

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.317
10.616
113
Švedi lahko marsikaj pravijo, ampak dokler jim število dnevno umrlih raste bi jaz bil na njihovem mestu tiho.
Poleg tega resno dvomim v njihove številke, oz. me zanima kje leži razlog, da jim vsak vikend in praznik tako močno pade število mrtvih. Razumem, da jim pade število potrjenih primerov, ker verjetno opravijo manj testov, ampak smrti je pa malo čudno.
Večar so rekli kao da šsvedi imajo povsem realne številke...ampak men se ne zdi ravno da bi ful zmagali...sej so isto imeli omejitve gibanja, mogoče manj strogo a vseeno...

• Všeč mi je
Reactions: bpfc