Pomeni svobodo imajo in vsak pameten se odloči biti doma.
Tega nam manjka pri vsem tem, izgubili smo občutek svobode, bistvena komponenta našega življenja.
Pomeni svobodo imajo in vsak pameten se odloči biti doma.
Tega nam manjka pri vsem tem, izgubili smo občutek svobode, bistvena komponenta našega življenja.
Ja.
Manjka nam pameti, preveč darjanov skače naokrog in paničari.
Malo me skrbi, ker se je za testiranje javila komaj tretjina povabljenih. Da bi bili rezultati reprezentativni, bi morali testirati vsaj 1500 ljudi. Me pa glede komentarjev pod člankom, v katerem so napovedali testiranje, malo število odzivnih niti ne čudi.Kje pa so rezultati?
Jaz menim, da bodo mogoče 3 okužene oz. prebolele našli, pa še ti so bil bodosi na smučanju v Italiji ali zdravstveni delavci oz. njihovi ožji sorodniki. 99,9% okužb se je razneslo med zdravstvenim osebjem. Folk, ki nima v družini osebe, ki bi delala z obolelimi s tem virusom, se nima kje okužiti.
Tebi manjka še kaj poleg naštetega. Ulice v Lj so bile par dni preden so razglasili, da moramo biti doma povsem prazne. Me je močno začudilo, da je strogi center sredi dneva prazen. Doma so ostali tisti, ki jih je bilo strah, tisti kateri so čutili potrebo po delu in gibanju so delali normalno.Manjka nam pameti, preveč darjanov skače naokrog in paničari.
V domu upokojencev je oskrbovanec dobil vabilo za testiranje. Dom je zavrnil testiranje, ker vstop v dom trenutno nezaposlenim ni dovoljen. Strogi varnostni ukrepi pač. Izvajalec pa.ne dovoli, da bi osebje doma samo vzelo bris, ki ga itak jemlje na dnevni bazi svojim oskrbovancem. Je pa tak test itak brezveze nekomu v DSO jemati ...Malo me skrbi, ker se je za testiranje javila komaj tretjina povabljenih. Da bi bili rezultati reprezentativni, bi morali testirati vsaj 1500 ljudi. Me pa glede komentarjev pod člankom, v katerem so napovedali testiranje, malo število odzivnih niti ne čudi.
Eden je pisal, da je prejel vabilo in da se bo dal testirati, če mu dajo 1000€, drugi pravi, da mu nihče ne bo vrtal po nosu, tretji, da se ga bo cela vas izogibala, če bodo okoli njegove bajte hodili ljudje v skafandrih itd. Ljudje pač gledajo samo na svojo rit in jih baš briga za narodov blagor.
Sem ravnog ovoril z Švedi..v Stockholmu... vglanem se vsi drzijo doma.. sole so še odprte, ampak sedaj so imeli velikonočne počitnice.
javni prevoz poteka, ampak je bolj kot ne prazen. dodali so dodatne vagone, da ljudje niso prevec skupaj :O Gostilne so odprte, ampak vecinoma prazne. so rekli, da doloceni ljudje hodijo v bare in gostilne in te posnetke potem kazejo izven Svedske.
Kar se pa tiče testiranja,.. testirajo samo če prides na urgenco... npr. sodelavec ima probleme glede prehrane in želodca... v zadnjem mesecu je bil 3x v bolnici na pregledih.. niti enkrat ga niso testirali..je p rekel da je bila bolnica čisto prazna.
JIh je strah... ker sedaj so pa začeli umirati prijatelji, sorodniki itd,.torej niso samo številke ampak poznani... tako da se še bolj merkajo.
yes yes yes....
Vsakih 14 dni potegnejo za dodatnih 10-14 dni. Kaj sem vam rekel pred tednom, dvemi, da ko bo konec 14dnevnega obdobja, bomo spet čakali ko opice na banano, če bodo kj sprostili..... naslednjih 10-14 dni
Janša na Twitterju namignil, kdaj bi lahko sprostili omejitve
Dosedanji uspehi v boju s koronavirusom nam omogočajo postopno sproščajne nekaterih omejitev, je prek vladnega Twitter profila sporočil predsednik vlade Janez Janša.www.zurnal24.si
Hvala ker nas mate za norce!!!!!
p.s.: določene ukrepe sploh na začetku sem podpiral in jih še sedaj. ukrepe s katerim se uvaja dikratura, policijska država in kontrola množic s strani politike zaradi njenih interesov pa ne podpiram.
To ni svoboda ampak spostovanje, oz se lepse receno zrelost. Kot je ze bilo receno X krat, svedi so toliko (do)zoreli da jih ni treba strasit "kam pa kam izletnik po kacinovsko" da se samoizolirajo. Slovensko-balkanska mentaliteta je da se na vsako stvar brez razmisleka prvo isce negativizem in bypass.
Zreli primer je anketna studija o cepljenju (razlika) med Svedsko in Hrvasko. Prvi bi kljub neobveznem cepljenju cepili svoje otroke v 80%, drugi pa v 60% ne cepili svoje otroke ce to nebi bilo obvezno.
ja pri 1000 mrtvih pri 10 mio narodu ...res je polno sorodnikov in prijateljev zajetih v tej cifri