Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
Kako? Da gre par ljudi na bled/v piran in zaradi tega se prepove gibanje med občinami, negativnega efekta te izletov pa itak ni bilo?

saj pa je ja narod že prej bil prestrašen, že prej so ulice samevale, že prej ni bilo druženja zunaj, razen znanci, ki pa se še itak sedaj družijo naprej, ker tega pa se nikakor ne bo moglo prepovedati.

Mislim da ni toliko problem to da gredo na Bled kot to kako upoštevajo pravila. Pa lahko povem v svoji občini ljudje hodijo na bližnji hrib ca. 80% se jih drži pravil ostali pa po domače. Sreča koga znanega pa se zapičata, seveda ne na razdalji 2 m ampak precej manj. Pa takih primerov kot uporabo mask pod grado, celo brisanje rok in nosu v maske vidim skoraj vsak dan. Vazno da ima masko na gobcu kako jo uporablja mu pa dol visi. Take primerke bi moral striktno kaznovat pa ne bi bilo treba nobenih omejitev med občinami.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
V domu upokojencev je oskrbovanec dobil vabilo za testiranje. Dom je zavrnil testiranje, ker vstop v dom trenutno nezaposlenim ni dovoljen. Strogi varnostni ukrepi pač. Izvajalec pa.ne dovoli, da bi osebje doma samo vzelo bris, ki ga itak jemlje na dnevni bazi svojim oskrbovancem. Je pa tak test itak brezveze nekomu v DSO jemati ...
Ali misliš, da nekdo v DSO ne more razviti protiteles? :jok:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Mislim da ni toliko problem to da gredo na Bled kot to kako upoštevajo pravila. Pa lahko povem v svoji občini ljudje hodijo na bližnji hrib ca. 80% se jih drži pravil ostali pa po domače. Sreča koga znanega pa se zapičata, seveda ne na razdalji 2 m ampak precej manj. Pa takih primerov kot uporabo mask pod grado, celo brisanje rok in nosu v maske vidim skoraj vsak dan. Vazno da ima masko na gobcu kako jo uporablja mu pa dol visi. Take primerke bi moral striktno kaznovat pa ne bi bilo treba nobenih omejitev med občinami.

Jaz še vedno izhajam iz tistega, da je vsak odrasel odgovoren za svoje početje. Če ne prepovemo kajenja, alkohola, ne uvedemo obveznega cepljenja, ne omejimo max hitrosti avtov na 30kmh, extremnih športov..ne vem kaj se sedaj delamo papeške, pa hočemo naenkrat zaščiti 30% prebivalstva pred ostalimi in je kar naekrat problem, če bo nekdo umrl.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
se ne bom spuscal v polemiko. samo v delu firme kjer delam, so 3 osebe umrle.. v nasem teamu 15 ljudi (sicer iz 3 drzav) je en ze 18 dan na ventilatorju..

A bo dost? a bi nas moglo 10 umret da bi bilo dost za tebe

Jaz pa delam v kolektivu ki šteje preko 300 ljudi plus tuji partnerji pa še nisem slišal, da bi kdo obolel za tem, kaj šele umrl.

Kaj je smisel merjenje kdo ima daljšega?

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jendomen in navlixx

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.256
2.547
113
...Kaj naj rečem. Vesel sem da smo z družino tu ker lahko delam normalno....
JA. Ampak ti kar naprej neki pi__zdi__š!
..
Kako? Da gre par ljudi na bled/v piran in zaradi tega se prepove gibanje med občinami, negativnega efekta te izletov pa itak ni bilo?
Saj se je izkazalo, da so to lokalci, ki niso menjal tablice.
...Zato jaz še nisem fasal?
Ne zato, amapk zato, ker ga pušiš :)

...Kaj je smisel merjenje kdo ima daljšega?
Iz tvoje, prve roke!

• Všeč mi je
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Med 1268 testi za novi koronavirus, ki so jih opravili v sredo, jih je bilo 13 pozitivnih. Za posledicami covida-19 v sredo ni umrl noben bolnik.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
1587643937757.png

Torej 0 najstnikov. in 25 "normalne" najbolj produktivne-delovne populacije je umrlo od skupno 7k vseh.

0.3% je dovolj da se zapirajo države po svetu, zakaj? fak no....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Hrvati:

V tretji fazi, 11. maja, bodo omogočili druženje skupin do 10 ljudi, odprli pa bodo trgovski centre, vrtce in šole do 4. razreda. Odprli bodo tudi javne parke in lokale, a slednje samo v odprtih prostorih.

Ima nade za morje poleti?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Stanford professor of medicine John Ioannidis explains in a new one-hour interview the results of several new studies on Covid19. According to Professor Ioannidis, the lethality of Covid19 is ,,in the range of seasonal flu". For people under 65 years of age, the mortality risk even in the global ,,hotspots" is comparable to the daily car ride to work, while for healthy people under 65 years of age, the mortality risk is ,,completely negligible". Only in New York City was the mortality risk for persons under 65 years of age comparable to a long-distance truck driver.

Pomeni, ko bo mimo ta korona hype, pa dajmo prepovedat vožnjo z avtom, ker je enaka verjetnost smrti?

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: jendomen in bpfc

4l3x

Zelenc'
9. jul 2019
9
11
3
A ve kdo iz prve roke - se zdaj lahko gre v drugo občino do najbližje trgovine s tehničnim blagom in recimo kolesarsko opremo (so se bojda tudi odprle)? Seveda ustrezno opremljen. Ali si v tem primeru še vedno vojni zločinec?

• Žalosti me
Reactions: bpfc

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.011
835
113
A ve kdo iz prve roke - se zdaj lahko gre v drugo občino do najbližje trgovine s tehničnim blagom in recimo kolesarsko opremo (so se bojda tudi odprle)? Seveda ustrezno opremljen. Ali si v tem primeru še vedno vojni zločinec?

pa sej lahko greš - če tega v svoji občini nimaš.. a ni tko?
pr nas imamo trgovino pa lekarno.. nimamo pa recimo črpalke, kmečke trgovine, trgovine z gradbenim materialom...
a nej bi to zdej pomenil, da ne morem nč posadit.. pa avto vozit na hlape?

grem opremljen z masko / rokavicam - pa čao....

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113

Aha. 11% od kakega vzorca? In kolko še manjka do opevanih 60-70%?

mimogrede:
University report also withdrawn
Another Swedish report on the coronavirus spread in the capital has also been withdrawn by its authors. The preliminary findings by researchers at Karolinska University Hospital and the Karolinska Institute estimated that at least 11 out of 100 blood donors in Stockholm had already developed antibodies to the coronavirus.

Previously, Karolinska University Hospital’s Dr. Jan Albert told SVT that you couldn’t draw conclusions from the preliminary findings: “It is too small for a research report, but too important for us to sit back and hold on to the information.”