Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Mene predvsem zanima, kje ste pobrali čredno imunost za Covid19 (AndY1 & darjan predvsem). Imunost po okrevanju pri tej bolezni sploh še ni raziskana mimogrede.

Druga stvar je pa smrtnost. Vsi vlečete samo to smrtnost ven. Pa se morda zavedate, da smrt ni edini možen (slab) konec pri tej bolezni? Ja, se strinjam, lahko si povsem OK po koncu bolezni ... lahko pa imaš recimo za 30% zmanjšano pljučno kapaciteto. Ali sta vidva pripravljeno sprejet tak potek bolezni (osebno ter za svoje najbližje)?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Seveda... 30% družinskih članov in 30% pljučne kapacitete se lahko pogreša, zaprtih občinskih meja pa nikakor ne moreta prenesti... aja, pa manjko frizerja.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx in sajkek

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
ksz

Mene predvsem zanima, kje ste pobrali čredno imunost za Covid19 (AndY1 & darjan predvsem). Imunost po okrevanju pri tej bolezni sploh še ni raziskana mimogrede.

Druga stvar je pa smrtnost. Vsi vlečete samo to smrtnost ven. Pa se morda zavedate, da smrt ni edini možen (slab) konec pri tej bolezni? Ja, se strinjam, lahko si povsem OK po koncu bolezni ... lahko pa imaš recimo za 30% zmanjšano pljučno kapaciteto. Ali sta vidva pripravljeno sprejet tak potek bolezni (osebno ter za svoje najbližje)?
Za enkrat se nisem zasledil kaksnih clankov, kjer bi pisalo o kaksnih dolgorocnih posledicah prebolelih.
Ce jih imas kaj, jih kar prilimaj.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113

In taki nam vladajo. Poglejte si se samo oddajo Tarca, ki je bila rtvslo1 vceraj zvecer. Dol pades.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
da bi vsi tisti takrat ko so imeli dejasnko pozitivne brise nga gripo imeli še na COVID, to pa res malo verjamem, s tem, da pri nas je preceplejnost bila letos 72% in lahko zdravtsveni akdaer , ki zbolel za gripo preštejem na prste obeh rok, če bi bil dejansko COVID bi bilo pol bolnišnice okužene in kar nekaj pacientov več mrtvih, Ppost COVID pljučnica je že po RTGju precej drugačna kot recimo po gripi
Cepljenje ni za vse seve gripe. Pri nas se ni nihce cepil pa nihce ni imel gripe. Letosnja gripa je najbolj otroke prizadela. Pa nisem rekel da bi bli vsi pozitivni, pravim da je bil covid ze prej verjetno prisoten pa nismo razmisljali o tem. Moje trditve potrjujejo v USA kjer pravijo da so ze konec januarja imeli mrtve zaradi covida.

• Všeč mi je
Reactions: Ginginova

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
ksz

A si ti pripravljen sprejet ekonomski zlom, ki bo trajal 5+let, manjko izobrazbe svojih otrok, slabši razvoj otroka, socialne posledice le-teh, posredne smrti zaradi tega ker ne laufa zdravstvo, povečano lakoto, ... samo zaradi tega, ker ne vemo kakšna je reakcija na virus, medtem ko vemo kakšno bodo posledice, oz so že?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.515
2.885
113
v lokalni ostariji
Eni se ne zavedajo oz so zaslepljeni iz strani medijev, kjer je vsaka smrt tragedija u pm. Ja ni prijetno ko ves da lahko tvoja mati oce umre ampak jebi ga. Smrtnost je mala, samo 5% jih ima zaplete... Zdej smo zaradi teh par ljudi ustavili svet...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Postena, odpta svedska, svetnik liberalne demokracije in svobode:

-----------
Za one koji su navijački pratili švedski model dokazujući svakog vikenda kako je Švedska možda ipak uspjela, ali i za one druge kojima je žao što ljudi umiru (iako je prosta logika nalagala da je nemoguće da neće umirati) imam jednu prilično razočaravajuću informaciju.

Švedska je prvih mjesec dana pandemije opako muljala s brojem umrlih. U početku je Švedska prijavljivala značajno manje smrti a nakon Uskrsa počela ih je prijavljivati retroaktivno tako da sada svakodnevno popunjava prvih mjesec dana prijavljujući opet za ovo razdoblje minimalan broj.

Danas na primjer, prijavila je 84 umrla ali u tom broju samo se 3 odnose na zadnjih 24 sata a ostalih 81 su raspoređeni na ranije datume prema stvarnom datumu smrti.
15 umrlih uopće nije raspoređeno jer valjda nemaju evidenciju o datumu smrti.

To znači da švedska javnost naprosto NE ZNA koliko je do danas u Švedskoj umrlo ljudi od COVID-19 jer će se podaci za zadnjih 7 dana popunjavati u narednom razdoblju.

U prilogu su dvije tablice - gornja kako su prijavljivali i donja kad su ti ljudi u stvari umrli.
Na donjoj tablici u različitim bojama su označeni smrtni slučajevi koji su prijavljeni kasnije (sa strane je legenda)

Svijetlo sivom bojom su označena predviđanja autora ovog istraživanja i prema njemu (link ću ostaviti na dno) moguće je da s današnjim danom Švedska nije prikazala 536 smrtnih slučajeva.

Toliko o socijalno najosvještenijoj i demoktarski najrazvijenijoj državi na svijetu.

Autor donje tablice je Adam Altmejd mladi znanstvenik iz Štokholma a link na njegovu tablicu u koju svakodnevno unosi podatke sa stranica Agencije koja vodi brobu protiv pandemije u Švedskoj je:

https://adamaltmejd.se/covid/

-------------

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.320
10.618
113
Tresla se je gora, rodila se je mis.
Tako kot že velikokrat v Sloveniji.
Nisem gledal tarče, zjutraj slišal novico o tarči na val202. Se strinjam da počivalške in njegovi ljudje so samo za zapor, ker so neumni in prevaranti, to se je vidlo že prej. Ampak to glede pritiskov pa se je potrebno distancirat (leva scena tega ne vidi več, je gotovo, z a njih je samo še ulica - pač brezdelneži). Pred enim mesecem in več je edina stvar v medijih in javnosti bila MASKE in VENTILATORJI ter VSI BOMO POMRLI, glej ITALIJO: V glavnem taki pritiski iz javnosti in medijev tudi botrujejo, da se potem vsak, ki ima 5 minut cajta vtika v vse posle....
Maske smo dobili - nekako.- vsi srečni (ne glede na žrtve), zdaj pa smo vsi zadihali, ker smo prvi VAL dobro odnesli. Zdaj pa vsi PAMETNI. Klasika. Takoj ko sprostijo zadeve bo ulica, da bodo lahko spet vlado na OLD WAY skinli... kriv je JJ seveda... na SMC in ostale falote se bo pozabilo. Smejem se vsem skupaj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Blackjack Dobro, švedska vlada laže glede smrti, oz noče med ljudi sejati strah. Ni to boljše, kot pa kar se dogaja pri nas, neizmerna panika in strašenje ljudi? Da že na ulici greš 10m mimo človeka in ga ne upaš pozdravit?

• Všeč mi je

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.320
10.618
113
za balkaneze ni druge kot ostro, sprijazni se. Sej ti ukrepi niso bili ustvarjeni za normalne...
poglej mcdonalds, bauhasu, hofejreve scene, pobijanje za kvas itd... Zakaj misliš da pred trgovino stoji varnostnik, zaradi normalnih? pač tu živimo. mogoče bo čez 50 let boljše. Sprijazni se, ali pa zaverglaš in se odseliš na sever al nekam.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Ja, potem pa normalni zgubljamo zaupanje v politiko, stroko, zdravnike..ker vidimo kako nas fopajo. pridejo naslednj volitve, obupeno ne vemo koga bi volili in pride na oblast spet ološ, ki ga pač volijo "balkanci".
Začaran krog se ponovi...in se bo, dokler ne bo nekdo začel ovce trenirat, in ne le stričt.

• Všeč mi je

Kakorkoli

Zelenc'
24. apr 2020
14
9
3
za balkaneze ni druge kot ostro, sprijazni se. Sej ti ukrepi niso bili ustvarjeni za normalne...
poglej mcdonalds, bauhasu, hofejreve scene, pobijanje za kvas itd... Zakaj misliš da pred trgovino stoji varnostnik, zaradi normalnih? pač tu živimo. mogoče bo čez 50 let boljše. Sprijazni se, ali pa zaverglaš in se odseliš na sever al nekam.
Notranji minister, ki ima kljub prepovedi novo frizuro in hodi na vikend izven občine je pa kaj? In gospodarski?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.320
10.618
113
Maš zdravo pamet. Če jo imaš... Jaz nobenmu kurcu ne verjamem. Mi je fajn, da se ne rabim z drugimi družit ( s kolegi pa imamo ZOOM pijanice). BMK :evil:

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Ja, potem pa normalni zgubljamo zaupanje v politiko, stroko, zdravnike..ker vidimo kako nas fopajo. pridejo naslednj volitve, obupeno ne vemo koga bi volili in pride na oblast spet ološ, ki ga pač volijo "balkanci".
Začaran krog se ponovi...in se bo, dokler ne bo nekdo začel ovce trenirat, in ne le stričt.
nisi ti med normalnimi dečko.

• Všeč mi je
Reactions: Runo