Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.515
2.885
113
v lokalni ostariji
Vse skupaj so sproducirali mediji. Za vsako gripo lahko ti naredis strokovni clanek kako v dolocenih primerih umre mlad clovek ki nima zdravstvenih tezav itd itd pa dvignes vse skupaj potenciras kot delajo pri tem virusu. Zanimivo res da niso vse trgovke po beli krajini zbolele (ker dohtar ki je okuzil dso je valda sel tudi v trgovino) itd. Fantje med ww2 je umrlo 80mil ljudi. Za ta virus se je po najslabsih scenarijih predvidelo 40mio. To ni nekaj groznega

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.320
10.618
113
mene zanima kak je kaj v jemnu in v siriji, se še kaj streljamo...al je zaradi korone vse zaprto ? Svet si bo upomogoel, vojn ni več. Naj dolgo traja korona.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.511
843
113
V Siriji se nadaljujejo občasni spopadi (obstreljevanja, vojna dronov...) Izrael občasno bombardira Sirijo.

Tudi v Jemni je v veljavi prekinitev ognja, ki se občasno krši, na veliko pa ne.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx in msenjur

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.511
843
113
Ampak to glede pritiskov pa se je potrebno distancirat (leva scena tega ne vidi več, je gotovo, z a njih je samo še ulica - pač brezdelneži). Pred enim mesecem in več je edina stvar v medijih in javnosti bila MASKE in VENTILATORJI ter VSI BOMO POMRLI, glej ITALIJO: V glavnem taki pritiski iz javnosti in medijev tudi botrujejo, da se potem vsak, ki ima 5 minut cajta vtika v vse posle....
Tega ne razumem (upam). To, da mediji ustvarjajo paniko in pritiske, je njihov kruh in med in mleko. To pač počno. Da to delajo po navodilih lastnikov, je tudi jasno - sicer si ne bi Janša že 30 let prizadeval za lastne medije.
Na noben način pa to ne opravičuje, ali pojasnuje, kakršnekoli rabote, ki je bila in je (od marca letos ali od junija 1991, kakor pač želiš). Konkretno je vodenje blagovnih rezerv precej "enostavno", imaš postavljene cilje (standardi, plani...) in deluješ v danih okoliščinah. Postavljanje ciljev je sicer bolj zapleteno, ampak če to gre tako, da se sledi javnemu mnenju, lahko to dela vsak lolek po študentski tarifi. Od voditeljev pričakuješ kaj več.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx in mirsi

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.511
843
113
Mimogrede, Gantar (ki se je nekoč že ponujal kot borec proti zdravstveni mafiji) je nepričakovano dobil, in zavrgel, nebeško mano. Kaj mano, lonec zlata brez mavrice. Namreč, sedaj ko zdravstvo praktično stoji, bi lahko razdrl vse umazane (torej vse) povezave za zdravstvom in dal na novo vzpostaviti nabavne verige. Pa tega nismo naredili. Morda bo nova priložnost jeseni...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.320
10.618
113
če prav razumem, so blagovne rezerve bile relativno sesute že prej.
Pritisk je bil precej večji, kot pa to da se malo opozarja na zaščitno opremo. A smo pozabili. NAjdi si novice. Druga ni nič obstajalo, ampak samo da mask ni in da bomo vsi pomrli, to smo posluali 14 dni. na vseh medijih.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.320
10.618
113
in če nadaljujemo realni sektor, ker pač večina očitno živi v levastem mehurčku. Taki pritiski na cene, na plačalia in podobno kar se se šli počivalšek in co. se v normalnih podjetij dogaja vsako dnevno. Klici, popusti, teženje o plačilu, reklamacije, izsiljevanje z anižja, višj aplačila, nakazila itd. Manjši zneski sicer a vseeno. Bolj kot je kriza, ozki roki, večji so pritiski iz vseh strani. Tako da, mene to nič ne čudi in se mi ne zdi konec sveta. ekstremni levičarji vidijo samo to, kar je precej zaskrbljujoče. ampak smo tudi to ze navajeni. In dotičnih življenja v oblakih tudi.
Je pa res, če so nekateri brutalno analno zasluzli, je pa potrebno dokazat, pa tepst nato pa arhipelag goli. Simple.

• Všeč mi je
Reactions: 8888, tomi in cappy

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.320
10.618
113
Torej celotna panika in "mučkanje" okoli ukrepov in korone pri nas, je da so lahko "uni pri koritu" nakradli mučos dineros preko nabave zaščitne opreme?
ja pa ne. Ampak ko pogledaš zdaj en mesec after, so temu pomagali tudi mediji in dotični pritiski "strokovnjakov" takih in drugačnih. Za vsako ceno nakupit tistih 50 mask. Sej pravim sreča, da smo dejansko dobro odnesli. Če ne bi dobro odnesli, ne bi bilo včerajšnje tarče. In bi vsaka maska bila dobra, tudi ona z rdečo gumico. Tako pač je. Raja je večno nezadovoljna.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Odlično!

V prvem četrtletju je v Sloveniji umrlo 394 ljudi manj kot v enakem obdobju lani.

Pomeni da kar ostanimo tako kot je, itak je najbolj važno da ljudje preživijo, gospodarstvo pa kdo jebe, saj sedimo na zlatih jajcih?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.320
10.618
113
samo gospodarstvo dela dobro. Če si odvisen od tujine, recimo nemčije, ti itak DE diktira, kako in koliko boš delal, ne pa JJ. Tako da., ne ustvarja panike, tam ko je ni. Lahko se pa Merklci pritožiš. Pa italijanom recimo.

• Všeč mi je
Reactions: tomi

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
izvoz res, kaj pa notranja potrošnja, koliko % BDP to predstavlja?

Od sodelavcev, ki imajo starejšo deco, že poslušam, kako slabo vpliva na njih, deca postajajo nejvoljni, depresivni, zdolgočaseni, posedali bi le pred TV.
Pa četudi rečemo da so to krivi starši, zadeve ne spremeni. Ni šola samo izobraževanje, ampak ogromen faktor pri socializaciji in temu primernemu razvoju otroka, ne glede na to, kaj je deležen doma. Šola v današnji dobi tudi vzgaja in ne samo uči. Vrtci pa še bolj.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.320
10.618
113
ja glej vse to je res, ampak ni pa za crknit. REs je razvajeni smo, starci ki so preživeli vojno, je to vseeno piknik...

Če bi imeli pametno kmetijstvo, vrtnarije, bi lahko danes v teh časih več ljudi v tem sektorju delalo, imeli bi verjetno boljšo hrano in manj hude krvi...tako pa, lažje kupit purana iz madžarske in jabolko iz kurca palca.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ni šola samo izobraževanje, ampak ogromen faktor pri socializaciji in temu primernemu razvoju otroka, ne glede na to, kaj je deležen doma. Šola v današnji dobi tudi vzgaja in ne samo uči. Vrtci pa še bolj.

Seveda, in en ali dva mesca brez sole se bo v celotnem otrosko adolescentnem obdobju (18 let) sigurno konkretno poznalo. PTSP in tako dalje. Se je za vprasat kdo je tu vecji problem in kdo komu vecje breme. :zavijazocmi:

Na jugu bi rekli: "Daleko smo doguralli..."

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Pravim samo kaj opažajo sodelavke. Mogoče so pa slabe mame? Meni sicer tudi logika veleva, da otroku izolacija v nobene primeru ne koristi, niti enega dobrega razloga za, ne vidim.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.320
10.618
113
glej itak, ampak potem je mal masla tudi na levakih, ki so to gledali pa takrat nič, zdaj pa vse narobe. Pač masla je ogromno. Ampka za vse bo itak kriv JJ in ulica pa te fore. Da sem jaz janša, bi jih vse v vrsto nagnal... očitno nima te moči.