Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Kaj niso naši se hvalili kako je naša raziskava edinstvena na svetu?

Preliminary results from the antibody survey revealed that fourteen percent of New Yorkers tested positive for the antibody.

Premalo za mir, še kake 20% jih rabijo...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Kaj niso naši se hvalili kako je naša raziskava edinstvena na svetu?

Preliminary results from the antibody survey revealed that fourteen percent of New Yorkers tested positive for the antibody.

Premalo za mir, še kake 20% jih rabijo...

1587707350014.png

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
a tanovega zaskrbljenca? :valjamse:

s kere kleti pa misliš da je tale?
DAmirjevega vladnega stanovanja? :evil:

dentex

Guru
20. sep 2007
2.753
645
113

In taki nam vladajo. Poglejte si se samo oddajo Tarca, ki je bila rtvslo1 vceraj zvecer. Dol pades.
Andy a prej te pa ni motilo, ko so nam dobavljali naši, pa zavedni kadri, ah ne naši pa res niso imeli nič s tem, mislim tovariš Giovanni Della Terra pa razni bratci od glavnih preiskovalcev. Pa daj prilimaj še kakšen link od RT o tem ker so res merodajni.
Dej ne bluzita z darjanom naprej, ker sta na žalost popolnoma nekredibilna. Res je za=bano, ker ne moreta zamenjat gum.
Ko bi prebral kakšen resen članek o možnih in kar pogostih problemih ki se pojavljajo pri mlajših in zakaj zganjajo paranojo pri merah in ukrepih bi nehal bluziti. Ko bi videl kakšni ljudje umirajo na srečo ne pri nas bi se zamislil o marsikateri bedastoči, ki jo napišeš.
Drugače pa darjan preberi si študijo joging kills izpred ene 15 let, ta je ravno zate, morda boš pa kaj razumel. Naredili so jo v osnovi ameri, poglobili v njo in se jo še danes držijo športni zdravniki pri norvežanih in švedih.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Za Zemljarica ne bi vedel, sem slisal, ampak to je bolj vase podrocje,ker se do tega virusa ze kaksno desetletje nisem vec zanimal za domaco politiko. Sem se navelical. Ne vem pa, zakaj se ga bojis napisati po priimku?
Se to, levi nikoli niso bili moji.

Za drugo stvar pa sem napisal, da prilimajte kaksen clanek, pa bomo prebrali in nas bo zaskrbelo.

• Haha
Reactions: cappy

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Bravo hrvati, enostavno ne morem drugače rečt:

FAZA 1. - Od 27. travnja 2020. ponedjeljak
  • Omogućavanje rada svim poslovnim subjektima koji obavljaju djelatnost trgovine, osim onih koji posluju unutar trgovačkog centra
  • Omogućavanje nastavka rada svim poslovnim subjektima koji obavljaju uslužne djelatnosti, osim onih u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti (primjerice postolar, krojač, izrada ključeva, poslovnica turističkih agencija, fotostudio)
  • Uvođenje javnih gradskih i prigradskih prijevoznih linija i brzobrodskih linija za otoke koji nisu povezani trajektnom linijom
  • Omogućavanje rada knjižnica, muzeja, galerija, antikvarijata i knjižara
  • Omogućavanje treninga sportašica i sportaša I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja
  • Omogućavanje provođenja državnog stručnog ispita za prioritetne grupe polaznika
FAZA 2. - Planirano pokretanje aktivnosti 4. svibnja 2020.
  • Omogućavanje rada javnog zdravstvenog sustava u punom opsegu, osim iznimki u skladu s mjerama Ministarstva zdravstva
  • Omogućavanje rada privatnog zdravstvenog sustava u punom opsegu, uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera
  • Omogućavanje rada svim poslovnim subjektima koji obavljaju uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera (primjerice frizeri, kozmetičari, brijači, pedikeri)
FAZA 3. - Planirano pokretanje aktivnosti 11. svibnja 2020.

• Omogućavanje okupljanja do 10 osoba na jednom mjestu, uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti
  • Omogućavanje rada trgovačkih centara, uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera
  • Omogućavanje rada predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda te posebnih razrednih odjela i rada s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi
  • Omogućavanje održavanja laboratorijskih, umjetničkih i kliničkih vježbi te praktični rad u malim grupama u visokom obrazovanju
  • Uvođenje međužupanijskih prijevoznih linija i linija domaćeg zračnog prijevoza
  • Omogućavanje rada ugostiteljskih objekata isključivo na vanjskim prostorima i terasama
  • Omogućavanje rada ugostiteljskih objekata u smještajnim kapacitetima samo za korisnike usluga smještaja
  • Omogućavanje rada nacionalnih parkova i parkova prirode
  • Proširivanje mogućnosti za izdavanje e-propusnica

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.256
2.547
113
To smo že dali skozi na tem forumu, virus je vsaj od približno sredine novembra. In če je res tolikokrat bolj nalezljiv od gripe, pa takrat ni bilo nobenih lockdownov po svetu, kdo ve do kje je vse prilezel.
Ja dobro no, november, ne december.
Sem reagiral na komentar: dolgorocnih posledicah prebolelih od #andy1. > glej #darjan
Dolgoročno - po 6 mesecih - je malce prehitro. Povzeli drugi po mojem postu.
In ja, sedaj ni problem biti strokovnjak, ko se vidi nekajmesečno spreminjanje. Na začetku so pa vsi debelo gledali.
Glede na pozitivne/negativne testese se ni mogel razpasi po SLO vs OSTALI-IT . Ali pa lock down deluje.
Osamitev/ločitev vira/skupine okuženih po skupinah, ker sev zradi neširjenja, izgine.
Vsaka pljučnica ti pusti posledice na pljučih. Večina le teh se s časom popravi.
Tole je zanimivo.
Mislil sem, da kakšno popravljanje/zaraščane pluč ni govora. Ko so okvarjenje ni pomoči - tuberkuloza. Ostane manjša kapaciteta

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Zanimivo da se govori ves čas o novih žariščih in krizah, omenja se mejnike .. ne omenja se pa pozitivnih novic oz. dogodkov ker nikogar očitno ne zanimajo (ali pa novinarji niso sposobni tega sproducirat).

Recimo italija je imel včeraj prvič pozitivno (negativno?) razmerje med številom novo odkritih primerov in številom uradno ozdravljenih. Ima pa tudi že 5 dni upadajanje aktivnih primerov. To kljub temu da delajo vedno nove rekordne številke testiranih. Število kritičnih primerov pada že tam od začetka aprila.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Strah in panika se širi še naprej, da ne bi slučajno kdo pogledal skozi okno.

Nekaj razmišljam. Vsi govorijo o tem, da ko bo cepivo pa bo vse spet normalno in šele takrat ko to možno.

Kaj pa če cepiva nikoli ne bo?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen