Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

shift

Guru
20. jul 2007
9.871
2.251
113
za šankom
To je tudi zanimiva novica. Zgleda, da to kar smo pri nas (in po Evropi) imeli v začetku februarja in se je najbolj širilo med otroci, med katerimi se sedaj korona ne širi toliko (zaradi prekuženosti?), ni mogoče povsem izključiti, da že to ni bila korona.
Mogoče se močno motim in kdo tu z dostopom do zanesljivih virov lahko to možnost 100% izključi.

Če bi to imeli februarja pri nas potem ne bi bili brisi na gripo pozitivni

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
V našem podjetju smo izvedli testiranje. Smo proizvodno podjetje, ki ni ustavljalo proizvodnjih linij. Od cca 100 testiranih ima manj kot 3% testirancov v krvi prisotna protitelesa. Zaključke o tem, kaj je v Sloveniji krožilo v začetku leta, lahko zaključi vsak sam. ;)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
se ne bom spuscal v polemiko. samo v delu firme kjer delam, so 3 osebe umrle.. v nasem teamu 15 ljudi (sicer iz 3 drzav) je en ze 18 dan na ventilatorju..

A bo dost? a bi nas moglo 10 umret da bi bilo dost za tebe
A potem je polovica umrlih Ljubljančanov tvojih sodelavcev? Ker razen v krajih z okuženimi DSO-ji, nista nikjer umrla več kot dva človeka

Število umrlih po občinah bivanja3 do vključno 22. 4. 2020

Število umrlih4
Brezovica2
Celje1
Domžale2
Horjul6
Jesenice1
Kranj1
Ljubljana7
Ljutomer10
Maribor1
Metlika14
Naklo1
Piran/Pirano1
Ribnica na Pohorju1
Škofljica1
Šmarje pri Jelšah30
Žirovnica1
Skupaj79

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
A potem je polovica umrlih Ljubljančanov tvojih sodelavcev? Ker razen v krajih z okuženimi DSO-ji, nista nikjer umrla več kot dva človeka

Število umrlih po občinah bivanja3 do vključno 22. 4. 2020

Število umrlih4
Brezovica2
Celje1
Domžale2
Horjul6
Jesenice1
Kranj1
Ljubljana7
Ljutomer10
Maribor1
Metlika14
Naklo1
Piran/Pirano1
Ribnica na Pohorju1
Škofljica1
Šmarje pri Jelšah30
Žirovnica1
Skupaj79
pa dej vsaj preberite za katero drzavo sem napisal...
a res mislite da vsi delamo v Sloveniji?
edit: mi je ze žal da sem napisal. k eni smo iscete da boste kontra dokazali. hotel sem samo povedati kar so mi povedali prebivalci Stockholma.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Sej za švedsko je še bolj čudno. V starostni skupini 0-60 let so do včeraj umrlo 104 ljudje. Švedi imajo upokojevanje pri koliko, 60? Torej od 10 miljonov ljudi jih je 100 delovno aktivnih umrlo in od tega 3je ravno v tvoji firmi. Kaj pa vem statistično tole ne gre skupaj, sam bi dal odpoved ker je delo zelo rizično očitno.

• Haha
Reactions: gas

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.493
3.891
113
Ljubljana
hmpg.net
Ampak iz podatkov iz Amerike sem ugotovil, da obstaja sicer majhen, a vseeno signifikanten % tretjega spola. Saj med umrlimi je 215 med skoraj 7.000, ki niso ne ženske in ne moški. Torej ni res, da Corona napada samo ženski in moški spol, ostali pa so imun.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Sej za švedsko je še bolj čudno. V starostni skupini 0-60 let so do včeraj umrlo 104 ljudje. Švedi imajo upokojevanje pri koliko, 60? Torej od 10 miljonov ljudi jih je 100 delovno aktivnih umrlo in od tega 3je ravno v tvoji firmi. Kaj pa vem statistično tole ne gre skupaj, sam bi dal odpoved ker je delo zelo rizično očitno.
[/QUOTE

včeraj? pa kej sem napisal včeraj..

uživajte...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
V našem podjetju smo izvedli testiranje. Smo proizvodno podjetje, ki ni ustavljalo proizvodnjih linij. Od cca 100 testiranih ima manj kot 3% testirancov v krvi prisotna protitelesa. Zaključke o tem, kaj je v Sloveniji krožilo v začetku leta, lahko zaključi vsak sam. ;)
Ce, te 3% razpotegnemo na Slovenijo, ok ni znanstven vzorec, ampak vseeno, je to 60.000 slovencev. Pri 100 mrtvih je torej smrtnost 0.16%.

Uau, dajmo se kaj zapret!

• Všeč mi je
Reactions: alkoholik

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113

Early antibody testing for the coronavirus in 19 New York counties suggests up to 2.7 million people could have been infected in the state alone, meaning the real death rate may be much lower, Governor Andrew Cuomo has revealed.
Results from a random testing sample of 3,000 New Yorkers have revealed that some 13.9 percent of state residents have likely had and recovered from the coronavirus, Cuomo stated in a press conference on Thursday.

However, the results support the conclusions of researchers in Santa Clara, California and Chelsea, Massachusetts, who found similar widespread asymptomatic and mild infection in populations previously believed to be unaffected by the virus.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113

Both California and Indiana are retracing their coronavirus timelines after discovering that the highly infectious disease started killing people earlier than previously known. In addition, researchers at Northeastern University estimated that the virus had spread widely in major cities as early as March 1.

Dr. Amesh Adalja, an infectious disease expert, said New York's antibody testing results could be good news, as it means that the virus's fatality rate may be lower than the official fatality rate.

"I think it's also in a way reassuring, meaning that we are developing some immunity to this. There are people that have mild illness that don't know they are sick, and those individuals may be part of how we move forward as we start to think about reopening certain parts of the country."

shift

Guru
20. jul 2007
9.871
2.251
113
za šankom
Mogoce bi bili pa na covid pozitivni. Samo ni nihce testiral za covid, zdaj pa nihce ne za gripo.

da bi vsi tisti takrat ko so imeli dejasnko pozitivne brise nga gripo imeli še na COVID, to pa res malo verjamem, s tem, da pri nas je preceplejnost bila letos 72% in lahko zdravtsveni akdaer , ki zbolel za gripo preštejem na prste obeh rok, če bi bil dejansko COVID bi bilo pol bolnišnice okužene in kar nekaj pacientov več mrtvih, Ppost COVID pljučnica je že po RTGju precej drugačna kot recimo po gripi