Radar mestnega redarstva

krko

Guru
5. sep 2010
2.677
1.390
113
V primeru o katerem debatiramo si jaz zadevo tolmačim takole...

TruCam II Lti 20/20 (ta tip radarja je naveden v članku) verjetno omogoča meritve na način, da nastaviš limit hitrosti nad katerim izmeri prehitre voznike. Redar ne sproža meritve ročno za vsako vozilo posebej.
Namesto, da je radar na stojalu je pač v njegovi roki na isti poziciji (dokler ga ne zaboli roka al kako?).

Pojem "samodejni merilniki hitrosti" oz. njihov način uporabe bi lahko zakonsko bolj točno opredelili, da ne bi bilo dvomov kaj in kako.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.234
1.498
113
In po tvoje je tresoča roka enako statičnemu stojalu? Z namenom so v zakonu tolerance različne pri ročnem in avtomatskem merjenju.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.132
6.943
113
Možakar je priznal prekršek in se hoče na vse načine izognit plačilu globe.
Po tvoje torej morilec, ki prizna umor, išče varianto v postopku, da zadeva pade?!

Kdo je zdaj tu nor?! :rolleyes:
Ocitno ti. Kdaj in na kak nacin je po tvoje priznal prekrsek? Ce bi ga priznal se ne bi pritozil. Priznati prekrsek je dejanje s pravnimi posledicami. Ta pa se proti pravnim posledicam svojega dejanja aktivno bori, torej ni nicesar priznal.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.250
328
83
Kot sem že napisal v eni drugi temi, jaz imam problem z lokalnimi oblastmi (ne s policisti) ker jih pač župani terajo da so inkasanti. S stacioarnimi radarji služijo (Kanglerja so recimo odnesli, Jankoviča pa ne bodo, je ugotovil, da se žabo počasi "dere", najprej 2 škatli, nato še 2, v par letih jih je v Lj 30 plus). Letno pa v Lj poberejo za 4 MIO prekrškov zaradi hitrosti (ali je 2, saj je vseeno, cifra je enormna). Omejitve so fuk**ene, posebej cone 30 bi jaz ukinil v celoti ker je čisto neživljenjska hitrost, tudi za naše/vaše "sončke" merkat - cele soseske so 30kmh, nobene šole nikjer, ampak koga briga, važno da je 30. Kot sem napisal v drugi temi: zakon na državni ravni, da se vsi prihodki od kazni za prehitre voznike stečejo v poseben "državni sklad za žrtve prometnih nesreč" pa financira minus bolnic (naj gre državno namesto lokalno korupcijo). Garantiram da vse občine odšraufajo radarje v pol leta, ker jih noben župan ne bo več hotel vzdrževat, če mora ves denar dat državi in se ne steče v lokalno malho. Da o DARSu ne govorim, že tako ne gre nikamor promet, zdaj bodo pa še na "posebno kritične" odseke dali sekcijsko merjenje 100 na uro... jbg - glih za elektro avte... za Y2k generacijo super k je itak pomehkužena, folk bo pa 80 vozil namesto 100 (seveda bi jaz itak nagačil tistega ki naredi AC z omejitvijo 100 - če ni 130, sprojektiraj da bo, ali pa ne delaj AC ker to pol ni AC ampak regionalna večpasovnica).
Sorry vsem, sem moral mal izlit svoje frustracije (posebej do tistega ki trdi da se en policist "vadi" ven). Glasujem za policista in upam, da mu rata.

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga in BLABLABLA