Radar mestnega redarstva

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.716
6.722
113
pri taščici
Ne divjam, ampak pustim da se motor (avto) lepo ustavi do rondoja.
Je treba sparat na bremzah in gorivu.
In iz AC pripeljes "stotko"(brez gasa) in potem imas klancek navzdol kjer hudic tudi se ne bremza glih prav hudičevo in imas se kar prevec na stevcu mimo radarja ,
Ce pa imaš pred sabo sanjaca ki bo v rondoju cakal da se bo megla dvignila ga je pa tudi pametno tu prehiteti ;)

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.487
113
Enako kot pri čefurju zokiju, ni tako?
Zokija jest ne morem volt, tko da boš mogu koga druzga vprašat. Drugač pa Zoki ve za vsak jarek kaj in zakaj se dela in ni šans da so ceste usrane zarad gradbišča, naš pač sam da žre pa pije, za ostalo se mu fučka. Tko da v tem smislu je Zoki svetlobno leto boljši od našega. Čefur ali ne, nima veze. Če te pa pr Zokiju mot samo to da je čefur, si pač bogi.

• Všeč mi je
Reactions: Car in jendomen

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.412
2.574
113
1727164812987.png

A pr' Golobu ne?

Maxwell

Zelenc'
5. avg 2020
29
5
3
Nekje sem zasledil, da občinsko redarstvo ne bi smelo uporabljati radarskih merilnikov na način, da jih držijo v roki, pač pa le kot postavljene bodisi na stojalu ali v zato namenjenem vozilu. Brskam in brskam o pravilnikih, pa ne najdem nič, kar bi potrjevalo to domnevo.
Mogoče ve kdo kaj več, namreč ravno kak dan nazaj sem opazil "komunalce", kako streljajo iz roke.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.501
113
49
Na sončni strani ALP
Nekje sem zasledil, da občinsko redarstvo ne bi smelo uporabljati radarskih merilnikov na način, da jih držijo v roki, pač pa le kot postavljene bodisi na stojalu ali v zato namenjenem vozilu. Brskam in brskam o pravilnikih, pa ne najdem nič, kar bi potrjevalo to domnevo.
Mogoče ve kdo kaj več, namreč ravno kak dan nazaj sem opazil "komunalce", kako streljajo iz roke.

Tudi, če "streljajo" iz roke, upravljajo s samodejno napravo in te ne ustavljajo na kraju.
Pritožba na sodišču ni šla skozi.

Maxwell

Zelenc'
5. avg 2020
29
5
3
...pa še replika na posredovani članek...
Gre za omenjeno lokacijo iz članka, torej Golnik,... dodajam pa še Tenetiše (cesta proti Golniku), kjer se vsakodnevno dogaja enako.

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.456
661
113
Potem je tehnika v teh radarjih napredovala? V Nemčiji je obveznost s stojalom, ker s premikanjem roke kvariš izmerjeno hitrost. Merili so hitrost strehe hiše in je radar pokazal 20km/h. Seveda iz roke in premikom roke. je bilo na netu, pa ne najdem.

Drugače pa ja, samo polnjenje proračuna. Stojijo tam, kjer lahko kasirajo. V naši vasi smo hoteli redne radarske kontrole pred šolo, pa je bil odgovor, da zaradi terene ni tehnično izvedljivo. Stojijo na ravnem delu ceste , kjer na eni strani ceste pločnik, na drugi travnik in gozd :)

• Jezen sem
  • Haha
Reactions: Zgaga in Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.716
6.722
113
pri taščici
No, danes sem naletel na mino najbrz.
Na koncu počivalisca Cikava škatla za ograjo. Polna.
A so tam kazni za izven naselja al za AC?
Omejitev je 60, peljal sem med 70 in 80 po dvopasovnici mimo počivališča proti Grosuplju.
Glede na to da je ze mesec in 10 dni od te objave, sem pa vceraj dobil preblisk da je bil mogoce "vinjetkar".
Ker dobil nisem se nic

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.175
1.184
113
Saj veste kako pišejo cajtengi v črni kroniki, glede prometnih nesreč ...
... če jo zakrivi navaden državljan, je kriva neprilagojena hitrost ...
... če pa jo zakrivi policaj, so pa krive razmere na cesti ...

:p

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.487
113
Saj veste kako pišejo cajtengi v črni kroniki, glede prometnih nesreč ...
... če jo zakrivi navaden državljan, je kriva neprilagojena hitrost ...
... če pa jo zakrivi policaj, so pa krive razmere na cesti ...

:p
A pol se ti ne zdi prav, da državljan opozori na nezakonito merjenje hitrosti? Ali ta nima pravice, ker je policaj?