Na, nej ti bo, ka s'glih policaj!
Bistveno je tole:
"....Policista sta Bradešku povedala, da je prekoračil hitrost v naselju, vendar jima je odvrnil, da ni videl nobene table za omejitev prometa. »Rekel mi je, da tabla stoji,« je povedal Simon in policistu verjel na besedo. Ko sta mu izročila položnico za 500 evrov, s katero si je prislužil tudi pet kazenskih točk, pa mu vseeno ni dalo miru. »Odšel sem na postajo prometne policije na Griču in jim pojasnil položaj. Rekli so mi, naj grem fotografirat stanje in naj se pritožim,« je pojasnil Simon. Sledil je njihovim priporočilom in šel fotografirat stanje ter vložil pritožbo.
Kljub temu je potegnil krajši konec, saj je ljubljansko okrajno sodišče zavrnilo zahtevo za sodno varstvo in mu dodelilo še dodatnih 150 evrov stroškov. Policista namreč trdita nasprotno, da je tabla stala. »Policista sta pred opravljanjem meritev preverila prometno signalizacijo,« je zapisano v obrazložitvi sodbe okrajnega sodišča.
Policijo smo povprašali, ali sta policista oziroma policija preverila navedbe Bradeška, da table ni, vendar odgovora nismo dobili. »Zaradi spoštovanja določil o varstvu osebnih podatkov policija ne more odgovarjati na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne fizične osebe,« so pojasnili. Ob tem so še zagotovili, da »na splošno velja, da policisti pred meritvami hitrosti na določeni relaciji preverijo postavljeno signalizacijo«.
Bradeško na drugi strani vztraja, da table ni bilo, kar so mu potrdili tudi krajani Loga pri Brezovici. Šest Ložanov je tudi podpisalo pisno izjavo, da v času, ko so policisti ustavili Bradeška, table za omejitev hitrosti ni bilo. Po navedbah direkcije za ceste pa je pristojni koncesionar obvestilo o odtujitvi prometnega znaka posredoval upravljavcu ceste šele v začetku maja 2011 in ga ponovno postavil junija 2011.
......"