Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
Potem pa septembra ali oktobra spet? Verjetno odvisno od vremena…ampak je neizbezno

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Sam razmišljam na pol kot Janez40 in ostalih pol kot Triger&Co.

Zakaj Janez40, ker ima prav, da bomo zaprti zaradi necepljenih, vendar bi tukaj pri cepljenju postavil neko mejo v letih, npr.50+ je obvezno brez pardona, obvezno je tudi za vse, ki imajo ITM 30+, bolezni srca, ožilja,kronični bolniki itd.(naj pove stroka).
Tistih par mladih in športno aktivnih ki jih ven vlačite in pišete o njih, je pa budaliština prve klase. Vedno lahko pride do komplikacij, ampak je ta % tako majhen, da ni omembe vreden, čeprav mrtvemu to nič ne pomaga.

Zakaj Triger&Co, zato ker imajo delno prav, da sami odločamo o svojem telesu in načinu življenja.
Zato sem tudi mnenja, da bi se zdravstveno zavarovanje moralo obračunavati glede na način življenja.
Sem tudi zato, da plačam bolnišnično zdravljenje zaradi covida (če nisi cepljen), si bom porihtal zavarovanje (plačeval višjo premijo), kot ga imam za smučanje, kolesarjenje itd.
Jaz z ITM 22 pri 44letih, plačujem isto kot tisti z ITM 35+ ali kadilci ali pijanci itd. Prav tako plačujem veliko več ddv-ja, ker neprestano kupujem športne rekvizite, ki mi pomagajo, da sem fit in s tem zaenkrat ne obremenjujem ZZZS.

Pa da smo si na jasnem! Cepljeni ali necepljeni, vsak, ki ve, da je bil v tesnem stiku s pozitvinim nima da mrdne iz hiše in se testria na 2 dni!

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Zdj se gre pa zares.
Screenshot_20210601-173532_Samsung Internet.jpg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.364
-2.870
113
oz... https://andraz-tersek.si/novela-znb-c-in-karantena/

Epidemije z vsemi spremljajočimi ukrepi bodo lahko razglašene tudi ob običajnih sezonskih okužbah dihal, prehladih, gripah…, kjer je možnost prenosljivosti velika, smrtnost pa zelo majhna. Po novem bo oblast lahko razglasila epidemijo že zgolj s sklicevanjem ne preventivo.

Čudovito...
Bi se bilo dobro zaponit, kdo bo v parlamentu dal glas za tak fašističen zakon.

Medi so pa lepo tiho, lep dokaz, da se jih je vlada že podredila. Normalni mediji bi šli v luft će bi samo kdo pomislil kaj takega.

No saj sprememba definicije posilstva bo tudi šla lepo potihem skozi, v novem zakonu.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
Očitno je edina logika..stroke..pa tiste taprave stroke, ne naše """stroke""", da bi z dovolj hitro precepljenostjo ustavili pretirano mutiranje virusa in s tem pojav novih sevov. Torej da bi se izognili temu, kar se dogaja z influenzo. Ker očitno so respiratorne bolezni postale nek hud problem in je to, da nekdo malo obleži, že na meji zločina proti človeštvu.

Edini razlog "vlade", pa je filanje žepov.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
ne skrbi, tudi cepiv ne bo zmanjkalo... bojo za vsak sev naredili svoje cepivo, pa se bos hodil cepit vsak mesec.
Dej no, ne bluzi toliko, sej nisi darjan ali andy...

Ja cepiva bodo dobila popravke. Ne, ne boš se cepil vsak mesec, cepiva bodo kombinirana, eno za vse.
V 10+ letih, ko bo že toliko razlike med sevi, da jih s tako kombinacijo ne boš mogel več pokriti, bo to že davno en navaden prehlad, ker ga boš že večkrat prebolel/bil cepljen in bo telo navajeno nanj-cepili se bodo le še tisti, ki jim je tudi sedaj priporočeno cepljenje proti gripi, ali pa če si boš sam želel.

• Všeč mi je
Reactions: msenjur in dejan_

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
In zakaj se potem že zdaj samo ne "posiljuje" s cepljenjem samo take, ki se jim to priporoča že zdaj pri gripi?

Je bil v katerikoli točki naš zdravstveni sistem "tik pred kolapsom", ali se je vseeno dalo shandlat tudi najhujši naval?

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Bi se bilo dobro zaponit, kdo bo v parlamentu dal glas za tak fašističen zakon.

Medi so pa lepo tiho, lep dokaz, da se jih je vlada že podredila. Normalni mediji bi šli v luft će bi samo kdo pomislil kaj takega.

No saj sprememba definicije posilstva bo tudi šla lepo potihem skozi, v novem zakonu.
Pa ti si malo čez les.

Katere medije si je vlada podredila, če jih jebejo na vsako besedo in vejico...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
In zakaj se potem že zdaj samo ne "posiljuje" s cepljenjem samo take, ki se jim to priporoča že zdaj pri gripi?
Mislim, da po več kot letu razlag že moj maček obvlada v nulo, zakaj je dobro prekužiti čimveč populacije s cepivom in ne pustiti "naravnega prekuževanja"
No darjanu še do sedaj ni potegnilo

• Všeč mi je
Reactions: dejan_

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
Torej je cilj prekuževanje s cepivi?

"vodilni" res morajo delati na PR ob naslednjem virusu, ker tolikokrat ko se je obrnilo ploščo...

prvo: lockdown da ne bodo trupla na ulicah, potem ščitimo naš zdravstveni sistem, potem cepimo se iz solidarnosti do ranljivih, potem cepimo se da lahko gremo na morje, zdaj pa cepimo otroke, da bodo lahko normalno šli v šolo jeseni, ipd etc.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
Kot je prejšnji teden dejal premier Janez Janša, je glede na število precepljenih, prebolevnikov in trenutno epidemiološko stanje v državi možno pričakovati, da je razglasitev epidemije do sredine junija zadnja. V drugi polovici junija bi Slovenija tako lahko prešla v prehodno obdobje, ko bo večina ukrepov odpravljena, je dejal premier.

A ne velja več pravilo 250/50 za preklic epidemije? Še tu si bodo zmišljevali vsak dan nekaj novega?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Dej no, ne bluzi toliko, sej nisi darjan ali andy...

Ja cepiva bodo dobila popravke. Ne, ne boš se cepil vsak mesec, cepiva bodo kombinirana, eno za vse.
V 10+ letih, ko bo že toliko razlike med sevi, da jih s tako kombinacijo ne boš mogel več pokriti, bo to že davno en navaden prehlad, ker ga boš že večkrat prebolel/bil cepljen in bo telo navajeno nanj-cepili se bodo le še tisti, ki jim je tudi sedaj priporočeno cepljenje proti gripi, ali pa če si boš sam želel.

jest sicer dvomim v to, ampak... bomo vidl so rekl slepi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Kot je prejšnji teden dejal premier Janez Janša, je glede na število precepljenih, prebolevnikov in trenutno epidemiološko stanje v državi možno pričakovati, da je razglasitev epidemije do sredine junija zadnja. V drugi polovici junija bi Slovenija tako lahko prešla v prehodno obdobje, ko bo večina ukrepov odpravljena, je dejal premier.

A ne velja več pravilo 250/50 za preklic epidemije? Še tu si bodo zmišljevali vsak dan nekaj novega?

ne, sedaj je vedno nekaj drugega.... ta teden recimo, prepočasno padanje okuženih...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Torej je cilj prekuževanje s cepivi?

"vodilni" res morajo delati na PR ob naslednjem virusu, ker tolikokrat ko se je obrnilo ploščo...

prvo: lockdown da ne bodo trupla na ulicah, potem ščitimo naš zdravstveni sistem, potem cepimo se iz solidarnosti do ranljivih, potem cepimo se da lahko gremo na morje, zdaj pa cepimo otroke, da bodo lahko normalno šli v šolo jeseni, ipd etc.
Ja lej, s počasnimi je treba iti po korakih. Še posebno takimi, ki tako kot ti uspejo nabluziti kupe dreka.

Omejitve-preprečitev izbruha, ščitenje zdravstvenega sistema pred zasičenostjo
Cepiva-prekuževanje(kar h krati vpliva tudi na vse ostalo)

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
jest sicer dvomim v to, ampak... bomo vidl so rekl slepi.
Sem že ene 2x pisal...
Lep primer imaš v "ruski gripi", ki je bila zelo verjetno posledica koronavirusa.
Naravno prekuževanje z izbruhi je trajalo 5 let. Ko jih je dovolj prebolelo(tudi po večkrat), se je zadeva umirila in postala prehladek, zaradi katerega imaš tudi sedaj kdaj zabasan nos.

Na vas je samo odločitev, a se bomo prav tako jebali s tem ene 5 let, ali bomo to fajn pospešili s cepivi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.792
113
beovič že razložila, da bomo zaprti če bo treba, epidemija gor ali dol. Poklukar isto se mi zdi, češ da je gotovo, pct al the way or die ...sicer pa, treba bo nekaj naredit, svet je prepoln ljudi.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.531
4.645
113
Izkušnje iz drugih držav kažejo, da sprostitev vseh ukrepov najbolj težko čakajo necepljeni, kar je logično, saj imajo cepljeni lažji dostop do marsičesa. Vidimo tudi tukaj kakšno jamranje je kdaj se bo vse sprostilo. Seveda jamrajo najbolj glasno necepljeni.

V drugih državah so po sproščanju ukrepov necepljeni navalili v vse dejavnosti kot svinja med buče. Rezultat je bil povišanje okuženosti in pritiska na bolnice, kar je prineslo nove ukrepe za celotno prebivalstvo. Cepljeni so postali talci krehajočih necepljenih, medtem ko bo necepljeni še na respiratorju trdil, da so šle okužbe gor kljub temu, da ima država 50% precepljenost. V bolnici okoli sebe ima pa 95% necepljenih.

Genialci na kubik.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: sajkek in MrDaco