Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Imaš v tej temi pa v temi Covid 19 Navodila vlade. Kar izvoli si jih poiskati, jih ni malo saj se jih je na polno produciralo ob vsakih novih ukrepih.
Glej blefiraš, ker tega zagotovo nikoli ni noben trdil. Pač se ponavljaš kot stara lajna in ti v buči še 3 dni odmeva, kot sam praviš.

• Haha
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Šur, blefiram, to je to.

P.s. ne samo eden, več jih je to trdilo ampak v tako dolgi temi tega ne bom šel iskat za nazaj zgolj in samo zaradi tebe.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Šur, blefiram, to je to.

P.s. ne samo eden, več jih je to trdilo ampak v tako dolgi temi tega ne boš šel iskat za nazaj zgolj in samo zaradi tebe.
To temo vseskozi prebiram, pa spomin imam tudi malo več kot zlata ribica. Tega enostavno ni NIKOLI noben trdil, bi pa se znalo zgoditi, da si ti koga citiral in s vprašajem na koncu obračal njegove besede. To pa bi znali najti. Ampak to je zgolj tvoja lastna blamaža zaradi težav pri razumevanju.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Si videl tudi zakaj niso ukrepi ustavni? Mogoče ne boš verjel ampak ni problem v domnevnem kršenju osnovnih človekovih pravic.

Seveda mora vsaka vlada imeti "vzvod", da lahko potepta ustavne pravice, v primeru velikega sranja.
Je bila ta epidemija dovolj veliko sranje? Jaz bi rekel, da ne. Za mene je "veliko sranje" v stilu vojne, ipd, katastrof.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Sej imaš še opcijo razglasitve "izrednih razmer" .. samo ta opcija avtomatično prenese vsa pooblastila z vlade bodisi na parlament in/ali pa na predsednika države. Skratka je tak harkiri za vlado, če nimajo zagotovljene absolutne večine v parlamentu in/ali svojega predsednika države. V primeru izrednih razmer imajo dekreti predsednika države isto veljavo kot zakoni oz. so nad njimi. Definicija za razglasitev izrednih razmer je dokaj ohlapna, tako da bi se že sedaj dalo to razglasit v času epidemije in potem furat državo povsem avtokratsko.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Saj, ne vem kakšna je logika povozit ustavne pravice, ČE NISO izredne razmere.

tu so se pač malo igrali in nas zapirali, ker se jim je tako pač zahotelo...pravega sranja niti približno ni bilo in ga ne bi bilo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Saj, ne vem kakšna je logika povozit ustavne pravice, ČE NISO izredne razmere.

tu so se pač malo igrali in nas zapirali, ker se jim je tako pač zahotelo...pravega sranja niti približno ni bilo in ga ne bi bilo.
Sranje bi še kako bilo, sam tebi to utupit je zelo podobno kot da bi utupil Hojsu, da je zafural.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Mal pobrskej, je že vse napisan, tko da ti ne mislim še enkrat. Da pa pamet uporabi, ti pa tud lohk rečem, sam dvomim, da bo nucalo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
A to povezuješ legalnost ukrepov z njihovo učinkovitostjo?
Drugače pa ima - če se pravilno spominjam - Kalbo s temi ukrepi v mislih ene druge (tiste bolj osnovne) in ne te, ki so zdaj označeni za neustavne.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Ne ni treba bit mojster, da dobiš Covid. Sam sem se res merkal, pa sem vseeno fasal. V trgovini sem bil 1x na 7 do 14 dni, na šihtu smo 4 zaposleni na 800m2, brez strank. S frendi se nisem družil po garažah, doma se tud nisem okužil, ker sem samski. V glavnem, upošteval sem ukrepe maksimalno, pa sem vseeno dobil Covid. Tako da... :sprasujemse:
Zgleda - po tvojem opisu in izkušnjah - , da MORAŠ bit mojster.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Ustavno sodišče je odločilo, da del Zakona o nalezljivih boleznih in nekateri vladni odloki, ki so bili sprejeti na podlagi le-tega, niso v skladu z ustavo. V postopku za oceno ustavnosti in zakonitosti, ki so ga začeli na pobudo petih državljanov, so tako razveljavili odlok o začasni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih ter prepoved gibanja izven občin. DZ mora neskladje odpraviti v dveh mesecih.
Kdo pa je sprejel Zakon o nalezljivih boleznih?
Potem je ves čas zakon, ki ni skladen z Ustavo? Ja, nič novega :).
Sam problem je šele sedaj, ko se je začel uporabljati in sklicevati se na najega

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Vsak zakon, ki zaradi takšne "bolezni", kot je kovid privede do tako "na izi" kratenja človekovih pravic, mora biti neustaven.

Verjetno pa takrat nihče ni razmišljal, da bi se nekdo spravil, zaradi gripe, zapirat folk "v bajte". Seveda, če bi klestila kolera, bi bil vsak tak ukrep, tudi policijska ura, na mestu. Ampak takrat bi itak folk že sam raje doma bil, v kleti.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in mirsi