Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.127
7.016
113
Ja darjanček. Vsaka bolezen je slaba in napor za telo.
In ne, nismo sedaj prišli do tega, ampak je to že stoletja znano dejstvo.

Zakaj pa potem ni cepiva proti prehladu? Oz vsem respiratornim obolenjem…ker ce je kaj kovid dokazal, da se zelo hitro lahko naredi cepivo, ce je kapitalaski interes.

Pa kaj je z “telovadbo” imunskega sistema? Ni boljse ce je vsake tolko izpostavljen patogenom, da ne “zrjavi”. Se lahko zelo neaktiven imunski sistem enako uspesno bori proti lastnim rakavim celicam? Zakaj imajo otroci na vasi praviloma manj alergij, kot v mestu?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.175
3.638
113
Marlbor
Ok torej ni ukrepov. Fino.
Zakaj potem toliko jokcanja :sprasujemse:
Ukrepov za preprečevanje virusa praktično nimamo drugih kot maska. Na razkužila smo pa tudi že tam decembra enkrat pozabili.
Tako da na to smo se večinoma že zdavnaj navadili, ali pa se še bomo. Jokcanje pa je seveda zaradi ukrepov, ki nimajo nič z virusom, ampak so nacifašistično usmerjena idelologija.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.953
11.079
113
Ukrepov za preprečevanje virusa praktično nimamo drugih kot maska. Na razkužila smo pa tudi že tam decembra enkrat pozabili.
Tako da na to smo se večinoma že zdavnaj navadili, ali pa se še bomo. Jokcanje pa je seveda zaradi ukrepov, ki nimajo nič z virusom, ampak so nacifašistično usmerjena idelologija.
tako je, ampak to ideologija si je "stroka" izmislila, to je najbolj zalostno. Zdravniki bi vse pozaprli za 2 leti, vmes pa razglasili krizne razmere za dodatke. To je prava bolana scena. Poznam lokalno familijo, on zdravnik, prebolel lani poleti...vsi zaprti že noter eno leto, otrok je vsaj v šolo lahko šel. Mati njihova paranoja da ni večje... verjetno se je zdaj že počasi naveličala, ali pa so dobili vsi 5 doz cepiva.. za srečo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

jest5

Guru
18. avg 2007
26.059
-8.753
113
Zakaj pa potem ni cepiva proti prehladu? Oz vsem respiratornim obolenjem…ker ce je kaj kovid dokazal, da se zelo hitro lahko naredi cepivo, ce je kapitalaski interes.
Se boš cepil proti prehladu(dejmo za štart zanemariti, da prehlad povzročajo 3 različne sorte virusov z mnogo različnimi sevi)? Se cepiš proti gripi?
Ja? Ne?
Mislim da lahko tukaj kar zaključiva debato.

Pa kaj je z “telovadbo” imunskega sistema? Ni boljse ce je vsake tolko izpostavljen patogenom, da ne “zrjavi”. Se lahko zelo neaktiven imunski sistem enako uspesno bori proti lastnim rakavim celicam? Zakaj imajo otroci na vasi praviloma manj alergij, kot v mestu?
Vsaka stvar ima neko mejo, kjer škoda prevlada nad koristjo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.127
7.016
113
Proti gripi sem se, ko sem imel subjektiven razlog. Ce bi ga se zdaj imel, bi se tudi.
Isto kot za kovid.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.895
5.982
113
Če bi bilo tole res, potem bi se Logarjeva in ostali na široko hvalila, da med okuženimi ni cepljenih, pa da v bolnišnicah ni okuženih in cepljenih.

Ampak zaenkrat trdno skrivajo podatke, koliko novih na pcr pozitivnih je že cepljenih, in koliko cepljenih in okuženih je v bolnišnici in na britofu.
Tudi ni podatka, koliko ljudi je umrlo v mesecu po cepljenju, (če uporabimo enaka merila kot pri smrtih s kovid).

Ali ima kdo kakšno pametno idejo, zakaj ni teh podatkov v javnosti?
Sproži zahtevek na nijz po ZDIJZ.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.132
4.112
113
Nič posebnega, že pripravljajo teren za to da bo epidemija ostala razglašena:
Na Institutu Jožef Stefan (IJS) v novi projekciji ugotavljajo, da epidemija covida-19 v Sloveniji upada vse počasneje, mogoče celo stagnira, po kriterijih EU pa smo še vedno krepko v rdeči fazi. Ocenjeno reprodukcijsko število, ki kaže, koliko ljudi okuži en okuženi, je približno 0,94, pred tednom dni pa je bilo ocenjeno na približno 0,75.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.127
7.016
113
Potem pa septembra ali oktobra spet? Verjetno odvisno od vremena…ampak je neizbezno

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.521
2.417
113
Pomurje
Sam razmišljam na pol kot Janez40 in ostalih pol kot Triger&Co.

Zakaj Janez40, ker ima prav, da bomo zaprti zaradi necepljenih, vendar bi tukaj pri cepljenju postavil neko mejo v letih, npr.50+ je obvezno brez pardona, obvezno je tudi za vse, ki imajo ITM 30+, bolezni srca, ožilja,kronični bolniki itd.(naj pove stroka).
Tistih par mladih in športno aktivnih ki jih ven vlačite in pišete o njih, je pa budaliština prve klase. Vedno lahko pride do komplikacij, ampak je ta % tako majhen, da ni omembe vreden, čeprav mrtvemu to nič ne pomaga.

Zakaj Triger&Co, zato ker imajo delno prav, da sami odločamo o svojem telesu in načinu življenja.
Zato sem tudi mnenja, da bi se zdravstveno zavarovanje moralo obračunavati glede na način življenja.
Sem tudi zato, da plačam bolnišnično zdravljenje zaradi covida (če nisi cepljen), si bom porihtal zavarovanje (plačeval višjo premijo), kot ga imam za smučanje, kolesarjenje itd.
Jaz z ITM 22 pri 44letih, plačujem isto kot tisti z ITM 35+ ali kadilci ali pijanci itd. Prav tako plačujem veliko več ddv-ja, ker neprestano kupujem športne rekvizite, ki mi pomagajo, da sem fit in s tem zaenkrat ne obremenjujem ZZZS.

Pa da smo si na jasnem! Cepljeni ali necepljeni, vsak, ki ve, da je bil v tesnem stiku s pozitvinim nima da mrdne iz hiše in se testria na 2 dni!

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Zdj se gre pa zares.
Screenshot_20210601-173532_Samsung Internet.jpg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.127
7.016
113

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.446
-3.246
113
oz... https://andraz-tersek.si/novela-znb-c-in-karantena/

Epidemije z vsemi spremljajočimi ukrepi bodo lahko razglašene tudi ob običajnih sezonskih okužbah dihal, prehladih, gripah…, kjer je možnost prenosljivosti velika, smrtnost pa zelo majhna. Po novem bo oblast lahko razglasila epidemijo že zgolj s sklicevanjem ne preventivo.

Čudovito...
Bi se bilo dobro zaponit, kdo bo v parlamentu dal glas za tak fašističen zakon.

Medi so pa lepo tiho, lep dokaz, da se jih je vlada že podredila. Normalni mediji bi šli v luft će bi samo kdo pomislil kaj takega.

No saj sprememba definicije posilstva bo tudi šla lepo potihem skozi, v novem zakonu.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.127
7.016
113
Očitno je edina logika..stroke..pa tiste taprave stroke, ne naše """stroke""", da bi z dovolj hitro precepljenostjo ustavili pretirano mutiranje virusa in s tem pojav novih sevov. Torej da bi se izognili temu, kar se dogaja z influenzo. Ker očitno so respiratorne bolezni postale nek hud problem in je to, da nekdo malo obleži, že na meji zločina proti človeštvu.

Edini razlog "vlade", pa je filanje žepov.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.059
-8.753
113
ne skrbi, tudi cepiv ne bo zmanjkalo... bojo za vsak sev naredili svoje cepivo, pa se bos hodil cepit vsak mesec.
Dej no, ne bluzi toliko, sej nisi darjan ali andy...

Ja cepiva bodo dobila popravke. Ne, ne boš se cepil vsak mesec, cepiva bodo kombinirana, eno za vse.
V 10+ letih, ko bo že toliko razlike med sevi, da jih s tako kombinacijo ne boš mogel več pokriti, bo to že davno en navaden prehlad, ker ga boš že večkrat prebolel/bil cepljen in bo telo navajeno nanj-cepili se bodo le še tisti, ki jim je tudi sedaj priporočeno cepljenje proti gripi, ali pa če si boš sam želel.

• Všeč mi je
Reactions: msenjur in dejan_