Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Če bomo v velikanski večini zbolevali necepljeni, zakaj pogojevat "normalno" življenje z zelenimi potrdili?

Cepljenost, maske, higienični ukrepi,.....
Cepljeni praktično ne bodo nosili nobenega rizika in imeli mikroskopsko majhne šanse da resno zbolijo.

Če pa je kaj, kar sovražim v življenju, je to, da me nekdo sili v nekaj kar ne želim.
Vedno te nekdo sili v nekaj kar ne želiš. Men se recimo dons ni dal iz postelje vstat, pa da ga hebeš, pa hebiga, me je šef prisilil, ker je hotel met sestanek že navsezgodaj.....Prasec :)

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.926
113
na temni strani lune
PR vladajočih skupaj z našo stroko je pa seveda druga pesem. Sam saj se da izluščit zdrave dele stroke, ki ni okužena s politiko, pa mal pamet zraven, pa gre.

Na žalost je trenutno glasno izražanje svojega mnenja, kot strokovnjaku, mogoče samo če se strinjaš z uradno doktrino. V nasprotnem primeru si deležen krepko prevelikega pogroma.

Glede "prisile" tvojega šefa o jutranjem ustajanju pa samo tako. Sam si pretehtal kaj se ti izplača. Vstaneš, greš na šiht in dobiš plačo, ali pa spiš brez plače. Sam si se odločil za prvo, ker ti plača odtehta manjko spanca. Ni te šef zvlekel iz postelje na sestanek pod prisilo.
Tvoj primer bi lahko uporabili samo v primeru, da bi ti šef rekel, če boš spal, boš zelo verjetno dobil normalno plačo, v kolikor pa vstaneš in prideš na sestanek morda dobiš celo večjo, ni pa ravno nujno...... Kako bi se pa takrat odločil?

Edit..... JBG, neki mi je vn vrglo...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.174
3.638
113
Marlbor
PR vladajočih skupaj z našo stroko je pa seveda druga pesem. Sam saj se da izluščit zdrave dele stroke, ki ni okužena s politiko, pa mal pamet zraven, pa gre.
Težko najdeš koga kompetentnega, sploh ko so na plačilni listi 65% covid dodatka. Isto policaji, za preprečevanje protestov proti režimo, ki ga vzpostavljajo.
Tudi mediji so hitro na muhi, ko dajo besedo komu, ki želi pokazati različne plati zgodbe o uspehu.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ni mi vseeno, da me "genialci" tvojega kova tlačite med odgovorne za epidemijo in njen razmah, ter morebitne nove lockdowne v prihodnosti.

Se želiš cepit, pač cepi se. Se ne želiš, tudi OK. Posiljevanje drugih z svojimi idejami je debilno in retardirano, pa samo eno stran vidim, da vsiljuje svoje mnenje.

In koneckoncev, ker že imava čudovito debato v tejle temi.
Kaj meniš pa o cepljenih, kateri so razširili virus naprej? Koliko so oni krivi za epidemijo in bodoče lockdowne v primerjavi z necepljenimi?
Misliš, da cepljeni ne zbolevajo in polnijo bolnišnic ter da ne okužujejo naprej?
Bral sem o ameriški raziskavi, kjer so ugotovili, da je od približno 120 milijonov cepljenih, ponovno zbolelo okoli 10.000 ljudi. Preračun v procente pa prepuščam tebi.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.174
3.638
113
Marlbor
Bral sem o ameriški raziskavi, kjer so ugotovili, da je od približno 120 milijonov cepljenih, ponovno zbolelo okoli 10.000 ljudi. Preračun v procente pa prepuščam tebi.
V kakšnem časovnem obdobju so gledali in koliko od 120 milijonov so jih izpostavili tveganju za ponovno okužbo? Ker v Sloveniji se recimo na milijon prebivalcev ponovno okuži 2 prebolelih cepljenih in 300 neprebolelih cepljenih.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Statistika je hudič. V Sloveniji je precepljenost pri 80+ generaciji komaj 50%. Tako je bilo še pred slabim mesecem, ko sem o tem bral. Upa, da so jih do sedaj prepričali kaj več.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.444
-3.244
113
Še enkrat, če bo tokrat ratalo komu izračunat.
Koliko se jih je vseh cepilo v dso Trbovlje, če je zbolelo 26 polno cepljenih?
Če od 120 miljonov cepljenih zboli 10.000 ljudi ????'
Ajde matematiki :)

jest5

Guru
18. avg 2007
26.059
-8.756
113
Zbolelo ali bilo pozitivnih?

Predvidevam tudi, da bo brez veze ponovno razlagati, zakaj je statistika na tako majhnem vzorcu popolnoma brez veze

jest5

Guru
18. avg 2007
26.059
-8.756
113
Saj se ne.
Nam pa ni všeč podaljševanje ukrepov, ki se bo dogajalo, ker bo več bolnih zaradi neprecepljenosti

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.444
-3.244
113
Zbolelo ali bilo pozitivnih?

Predvidevam tudi, da bo brez veze ponovno razlagati, zakaj je statistika na tako majhnem vzorcu popolnoma brez veze
Ker so nekateri zboleli, so testirali vse.
Točno, koliko jih je zbolelo, pa niso povedali. Ampak so govorilo v množini.

Statistika na majhnem vzorcu res šepa, lahko pa računaj večji vzorec , npr koliko se jih je v slovenije dosedaj že polno cepilo, in koliko jih po tej statistili lahko zboli?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.125
7.019
113
Cakajte no, zakaj smo naenkrat prisli do tega da je tudi zboleti biti slabo? Smisel je samo ne tezje zboleti, predvsem ne bit hispitaliziran. Ce pa kdo malo kihne al lezi v postelji nekaj dni, pa ja ni konec sveta??

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.606
999
113
49
KR
Napor za telo je tud vsakdanji šiht, nezdrava hrana, smrdljiv luft, stres, itd. in verjetno je vse to večji napor za telo, kot biti bolan 1 teden. :fredi: