Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
Po neki logiki smo necepljeni ravno najmanj ranljivi, drugace bi ze imeli PCT, ker bi bili v preteklosti bolani.

ergo gonja proti “ubermench” ne drzi vode…

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.531
4.645
113
Po neki logiki smo necepljeni ravno najmanj ranljivi, drugace bi ze imeli PCT, ker bi bili v preteklosti bolani.

ergo gonja proti “ubermench” ne drzi vode…
Saj bi vas dal v majhen prostor s par bolnimi, da vidimo to mlad in fit teorijo, realnost pa je, da si zaradi vseh ukrepov moral biti kar mojster, da si Covid sploh dobil. Jaz sem bil skupaj z dvema pozitivnema nonstop pa ga nisem dobil, torej sem po tvoji teoriji Terminator. Ali pa je bila samo sreča.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Izkušnje iz drugih držav kažejo, da sprostitev vseh ukrepov najbolj težko čakajo necepljeni, kar je logično, saj imajo cepljeni lažji dostop do marsičesa. Vidimo tudi tukaj kakšno jamranje je kdaj se bo vse sprostilo. Seveda jamrajo najbolj glasno necepljeni.

V drugih državah so po sproščanju ukrepov necepljeni navalili v vse dejavnosti kot svinja med buče. Rezultat je bil povišanje okuženosti in pritiska na bolnice, kar je prineslo nove ukrepe za celotno prebivalstvo. Cepljeni so postali talci krehajočih necepljenih, medtem ko bo necepljeni še na respiratorju trdil, da so šle okužbe gor kljub temu, da ima država 50% precepljenost. V bolnici okoli sebe ima pa 95% necepljenih.

Genialci na kubik.

Sej to ne vem če kdo trdi oz. se vi cepilci sedaj spravljate na take ekstremne agrumente. Glavni problem bo, ko bo spet zima in četudi bomo cepljeni 70% (državni plan), bodo še vedno bolnišnice na "robu katastrofe" ob 100 okuženih na dan, mi vsi (cepljeni in necepljeni) pa doma zaprti ko kanarčki. A se boš takrat tudi spravljal na teh 30% necepljenih?

Ker realno pojma nimamo kako učinkovita bodo cepiva ob novi sezoni virusa saj nimamo pojma koliko so cepiva dejansko učinkovita sedaj. Če ima virus R0 faktor 3 recimo AZ cepivo po tehničnih specifikacija NE zagotavlja kolektivne imunosti (populacijsko spravljen R0 faktor pod 1) ... ugibanja so pa da ima korona R0 faktor celo blizu 5 ali več kar bi pomenilo da morajo bit cepiva ves čas učinkovita vsaj 75% ali več ob 100% cepljeni populaciji (oz. ustrezno višje ob manjšem deležu precepljenih).

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.604
997
113
48
KR
Saj bi vas dal v majhen prostor s par bolnimi, da vidimo to mlad in fit teorijo, realnost pa je, da si zaradi vseh ukrepov moral biti kar mojster, da si Covid sploh dobil. Jaz sem bil skupaj z dvema pozitivnema nonstop pa ga nisem dobil, torej sem po tvoji teoriji Terminator. Ali pa je bila samo sreča.
Ne ni treba bit mojster, da dobiš Covid. Sam sem se res merkal, pa sem vseeno fasal. V trgovini sem bil 1x na 7 do 14 dni, na šihtu smo 4 zaposleni na 800m2, brez strank. S frendi se nisem družil po garažah, doma se tud nisem okužil, ker sem samski. V glavnem, upošteval sem ukrepe maksimalno, pa sem vseeno dobil Covid. Tako da... :sprasujemse:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
A ni ves cas govora kako je iber nalezljiv virus, en cas smo celo morali imeti maske na prostem?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.364
-2.870
113
Pa ti si malo čez les.

Katere medije si je vlada podredila, če jih jebejo na vsako besedo in vejico...
Ne bodo naiven.
Jebejo jih pri malenkostih, toliko da ti misliš, kako jih jebejo, pa misliš v kakšni demokraciji živiš. V resnici pa psi lajajo, karavana gre pa dalje.

Ko pa se sedaj praktično uvaja diktatura, ko se sprejema, da se en minister lahko po svoji volji spomni in razglasi epidemijo, (brez kakšnih strokovnih razlogov) od tu dalje pa pod pretvezo izmišljene epidemije lahko vlada krši ustavo, zakone, omejuje svoboščine in človekove pravice, vse pod pretvezo epidemije,
sedaj so pa mediji tiho kot miške.

Normalni mediji bi sedajle morali skočit v luft, in tudi poslanci.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.912
113
Se je kdo že upičil v informacijo da so se v eni regiji dvignile številke okuženih. Hint... petkovi protesti v Ljubljani?

• Haha
Reactions: jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
Ustavno sodišče je odločilo, da del Zakona o nalezljivih boleznih in nekateri vladni odloki, ki so bili sprejeti na podlagi le-tega, niso v skladu z ustavo. V postopku za oceno ustavnosti in zakonitosti, ki so ga začeli na pobudo petih državljanov, so tako razveljavili odlok o začasni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih ter prepoved gibanja izven občin. DZ mora neskladje odpraviti v dveh mesecih.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ne bodo naiven.
Jebejo jih pri malenkostih, toliko da ti misliš, kako jih jebejo, pa misliš v kakšni demokraciji živiš. V resnici pa psi lajajo, karavana gre pa dalje.

Ko pa se sedaj praktično uvaja diktatura, ko se sprejema, da se en minister lahko po svoji volji spomni in razglasi epidemijo, (brez kakšnih strokovnih razlogov) od tu dalje pa pod pretvezo izmišljene epidemije lahko vlada krši ustavo, zakone, omejuje svoboščine in človekove pravice, vse pod pretvezo epidemije,
sedaj so pa mediji tiho kot miške.

Normalni mediji bi sedajle morali skočit v luft, in tudi poslanci.
Celovški podžupan Lojze Dolinar - nekdo je že dal link do intervjuja - vam/nam je lepo povedal, nacionalni mediji (aka RTV) se nimajo kaj vtikat v odločitve vlade in "strokovnjakov"!!!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.825
113
Ustavno sodišče je odločilo, da del Zakona o nalezljivih boleznih in nekateri vladni odloki, ki so bili sprejeti na podlagi le-tega, niso v skladu z ustavo. V postopku za oceno ustavnosti in zakonitosti, ki so ga začeli na pobudo petih državljanov, so tako razveljavili odlok o začasni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih ter prepoved gibanja izven občin. DZ mora neskladje odpraviti v dveh mesecih.
Si videl tudi zakaj niso ukrepi ustavni? Mogoče ne boš verjel ampak ni problem v domnevnem kršenju osnovnih človekovih pravic.

• Haha
Reactions: brane_new

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Bi rekel, da tole obnašanje vladajočih nič ne pripomore k izboljševanju situacije, žal so tukaj padli na izpitu.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63

Cel point Covida razložen v članku. Ovce pa še kar beee beee

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Si videl tudi zakaj niso ukrepi ustavni? Mogoče ne boš verjel ampak ni problem v domnevnem kršenju osnovnih človekovih pravic.
Ti imaš pa res votlo bučo. To, da država nekomu vzame svobodo gibanja itak samo po sebi ni kršenje človekovih pravic, če ima utemeljene razloge. US je odločilo, da zadostne vsebinske podlage vlada ni imela. Ne more že sam ukrep kar apriori biti neko kršenje človekovih pravic, je pa kršenje, če se ugotovi, da je ukrep brez utemeljenih razlogov.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.825
113
Ti imaš pa res votlo bučo. To, da država nekomu vzame svobodo gibanja itak samo po sebi ni kršenje človekovih pravic, če ima utemeljene razloge. US je odločilo, da zadostne vsebinske podlage vlada ni imela. Ne more že sam ukrep kar apriori biti neko kršenje človekovih pravic, je pa kršenje, če se ugotovi, da je ukrep brez utemeljenih razlogov.
Jp jp, tako votlo imam, da odmeva še tri dni, če me lopneš po njej .Ti si pa očitno zgrešil tiste zapise, ki so trdili, da se omejitve gibanja ne more uvesti pod nobenim pogojem pa čeprav bi imel ukrep utemeljene razloge in bi bilo vse narejeno tako kot mora biti kar zdaj v temu primeru ni bilo. In zaradi teh zapisov sedaj izpostavljam vse to.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Jp jp, tako votlo imam, da odmeva še tri dni, če me lopneš po njej. Ti si pa očitno zgrešil tiste zapise, ki so trdili, da se omejitve gibanja ne more uvesti pod nobenim pogojem pa čeprav bi imel ukrep utemeljene razloge in bi bilo vse narejeno tako kot mora biti kar zdaj v temu primeru ni bilo.
Lahko daš linke do teh zapisov?