Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.925
9.493
113
Mal pobrskej, je že vse napisan, tko da ti ne mislim še enkrat. Da pa pamet uporabi, ti pa tud lohk rečem, sam dvomim, da bo nucalo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.964
16.091
113
A to povezuješ legalnost ukrepov z njihovo učinkovitostjo?
Drugače pa ima - če se pravilno spominjam - Kalbo s temi ukrepi v mislih ene druge (tiste bolj osnovne) in ne te, ki so zdaj označeni za neustavne.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.685
2.565
113
Ne ni treba bit mojster, da dobiš Covid. Sam sem se res merkal, pa sem vseeno fasal. V trgovini sem bil 1x na 7 do 14 dni, na šihtu smo 4 zaposleni na 800m2, brez strank. S frendi se nisem družil po garažah, doma se tud nisem okužil, ker sem samski. V glavnem, upošteval sem ukrepe maksimalno, pa sem vseeno dobil Covid. Tako da... :sprasujemse:
Zgleda - po tvojem opisu in izkušnjah - , da MORAŠ bit mojster.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.685
2.565
113
Ustavno sodišče je odločilo, da del Zakona o nalezljivih boleznih in nekateri vladni odloki, ki so bili sprejeti na podlagi le-tega, niso v skladu z ustavo. V postopku za oceno ustavnosti in zakonitosti, ki so ga začeli na pobudo petih državljanov, so tako razveljavili odlok o začasni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih ter prepoved gibanja izven občin. DZ mora neskladje odpraviti v dveh mesecih.
Kdo pa je sprejel Zakon o nalezljivih boleznih?
Potem je ves čas zakon, ki ni skladen z Ustavo? Ja, nič novega :).
Sam problem je šele sedaj, ko se je začel uporabljati in sklicevati se na najega

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.132
7.021
113
Vsak zakon, ki zaradi takšne "bolezni", kot je kovid privede do tako "na izi" kratenja človekovih pravic, mora biti neustaven.

Verjetno pa takrat nihče ni razmišljal, da bi se nekdo spravil, zaradi gripe, zapirat folk "v bajte". Seveda, če bi klestila kolera, bi bil vsak tak ukrep, tudi policijska ura, na mestu. Ampak takrat bi itak folk že sam raje doma bil, v kleti.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in mirsi

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Glede na to da je to drnovškov zakon...bi bilo najbolje da ustavni mangupi drnovškove kosti izkoplejo in jih vržejo v samico za recimo 15 let.
Pravici zadoščeno.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.176
3.639
113
Marlbor
Glede na to da je to drnovškov zakon...bi bilo najbolje da ustavni mangupi drnovškove kosti izkoplejo in jih vržejo v samico za recimo 15 let.
Pravici zadoščeno.
Zgleda je Drnovšek že pred leti vedel, da bo Janša ob prvi priložnosti obujal nacistično ideologijo.

Nazadnje urejeno: