Sem te že vprašal, pa odgovora nisem dobil razen praznih besed v rangu antivaxerjev.
Kaj naj povprečen starš z otrokom v OŠ naredi od srede naprej? Starš ve, da maske in testiranje nima posebne pameti, enako bodo v karanteni, enako bodo okuženi, itd. Vlada je postavila pogoje od katerih ne odstopa. Otrok gre lahko v šolo ob opuštevanju trapastih pogojev ali ostane doma pred zaslonom. Druge opcije ni.
Kaj naj torej starš naredi? Konkretno prosim. Ne nakladaj o starejših, ki se ne cepijo, itd. Ker nima nobene veze s sredo.
Ti bi v obdržal otroka zaprtega doma pred zaslonom in pustil službo, ker nadomestila ne dobiš? Ali bi ga poslal v šolo, kjer bo delal po navodilih? Ali bi naredil kaj tretjega, kar bo spremenilo sredo kako?
Kaj pa naj bi naredil?
Imam 2 šoloobvezna otroka, oba bosta nosila maske in oba se bosta samotestirala.
Obema sem pojasnil kako in kaj, pa skupaj smo preizkusili samotestiranje, da bosta vedela kaj jih čaka (6 in 9 let). Tudi za to stanje ne krivim učiteljev/ravnatelja/.....
Njim bom poizkusil čim bolj olajšati zadevo.
Poleg službe, imava z ženo še 2 podjetji in si ne morem privoščiti izostanka in šolanja na domu.
To pa ne pomeni, da ukrep podpiram in da se z njim strinjam. Sam ne vidim problema, da bi neki učitelj ali strokovni delavec testiral mojega otroka. Verjamem da obstaja še veliko hujšega, kot je to testiranje in maskiranje.
Mi je pa vseeno debilen ukrep, kateri razen tega, da ima sam sebi namen, ni merljivega učinka.