Jaz bi rekel, da je največji problem to, da se je vse skupaj razpustilo. Veliko prebolelih/cepljenih/testiranih se obnaša kot prej, nobene socialne distance, nič. Ker pač si zdrav in to je to. Pa ni res. Po moje bi se lahko precej zajezilo s striktno socialno distanco, maskami, umivanjem rok. Ampak to ovcam in sončkom dopovedat ne gre ravno.Ocitno bo res treba narediti v praznih garazah stozic hladilnico.(ce bo rlorenk.zima je niti ne bomo rabil) da nas bo streznilo.
Nekako razumem da smo bili brezbrizni v obdobju ko je bilo malo okuzb (poleti....), Zdele pa....
Kaj zdaj bolj prepreči sirjenje okuzb pa ne bom pameten.
Ali je to nosnja mask ( blago, kirurske ffp2.... Vidimo avstrija da ni ravno uspešna)
Ali je socialna distanca(nobenega objemanja, poljubljanja itd ob raznih praznovanjih)
Ali bi obrnilo krivuljo odgovorno testiranje vseh ki grejo od doma (tudi cepljenih! Kako je s prebolelimi ne vem, ce lahko zbolijo za drugim sevom , leto ali vec kasneje)
Samo PCT preverjanje v tak obliki kot je bilo sedaj nima pomena. Tudi z osebno ne.
Ali lahko preverjam z app PCT ne da se logiram s certifikatom v app Z-vem?
Zna priti do tega da bom moral to nekoga v familiji nauciti.
Problem je vlada z nemogočimi in neizvedljivimi pravili, problem so nabijalkoti, tipa Predalič in podobno. Seveda pa piskrček dodajo še cvetlice od staršev, sam tem itak nikol ni nič prav.In počasi se bo pokazalo, da so problem v šolah starši, ne vlada.
Striktna socialna distanca gre na kratki rok. Ta metek je že zdavnaj zapustil saržer, ker so s tem pretiraval. Žal. Preber kdaj Fafangela.Jaz bi rekel, da je največji problem to, da se je vse skupaj razpustilo. Veliko prebolelih/cepljenih/testiranih se obnaša kot prej, nobene socialne distance, nič. Ker pač si zdrav in to je to. Pa ni res. Po moje bi se lahko precej zajezilo s striktno socialno distanco, maskami, umivanjem rok. Ampak to ovcam in sončkom dopovedat ne gre ravno.
No to ni striktna socialna distanca, ampak pametno druženje. Kakorkol pa obrneš, bomo šli vsi skozi to večkrat, to je zdaj že jasno, zato tista "obračat krivuljo" ni več aktualna, ker imamo na voljo možnost, da bolj varno pridemo v stik s covidom.Da ti vidis dolg nos pri zlahti ko smo rekli da ne gremo v hišo na tatarca (dogovorjen obisk vnaorej, ob lepem popoldnevu) in da se lahko zunaj na dvorišču družimo. Imeli so enega pozitivnega ki sicer ni bil med nami, ampak ....kot kaze sedaj po 10 dneh se okužba ni raznesla med sodelavce in posledicno zlahto.
Ce bi bil pa nekdo od njih kuzen, nas bi bilo skoraj 15 v prostoru za.mizo bi pa zdele tenko lahko kdo piskal.
Striktna socialna distanca gre na kratki rok. Ta metek je že zdavnaj zapustil saržer, ker so s tem pretiraval. Žal. Preber kdaj Fafangela.
Bo kar bo. Cepiv je dovolj, postelj in osebja manj. Ne gre se samo za covid gre se tudi za vse drugo, od slepiča gripe, raka in poškodb.Ocitno bo res treba narediti v praznih garazah stozic hladilnico.(ce bo rlorenk.zima je niti ne bomo rabil) da nas bo streznilo.
Nekako razumem da smo bili brezbrizni v obdobju ko je bilo malo okuzb (poleti....), Zdele pa....
Kaj zdaj bolj prepreči sirjenje okuzb pa ne bom pameten.
Ali je to nosnja mask ( blago, kirurske ffp2.... Vidimo avstrija da ni ravno uspešna)
Ali je socialna distanca(nobenega objemanja, poljubljanja itd ob raznih praznovanjih)
Ali bi obrnilo krivuljo odgovorno testiranje vseh ki grejo od doma (tudi cepljenih! Kako je s prebolelimi ne vem, ce lahko zbolijo za drugim sevom , leto ali vec kasneje)
Samo PCT preverjanje v tak obliki kot je bilo sedaj nima pomena. Tudi z osebno ne.
Ali lahko preverjam z app PCT ne da se logiram s certifikatom v app Z-vem?
Obstaja mobilna aplikacija zVem, kjer po začetni aktivaciji ne potrebuješ nobenega certifikata.Ali lahko preverjam z app PCT ne da se logiram s certifikatom v app Z-vem?
mal offtopic - a se da na iphonu dodat dva "obraza" za odklepanje telefona? k me z masko "ne prepozna"Obstaja mobilna aplikacija zVem, kjer po začetni aktivaciji ne potrebuješ nobenega certifikata.
Verjemi, da ravnatelji niso tiho. Danes so imeli sestanek z Ministrstvom za šolstvo. Ravnatelji so v večini nasprotovali tem ukrepom, a se ministrstvo ne premakne za milimeter. Tako da so po 2 urah sestanek prekinili brez dogovora.Hvala vam, ravnatelji, učitelji, otroški psihologi...
Hvala, da ste tiho in dovolite takšno nadlegovanje otrok.
Hvala, da "rešujete" življenja, znižanjem ko nam maltretirate otroke z povsem nesmiselnimi in škodljivimi testi in maskami.
Hvala. Ne bom pozabil, ko boste spet preobremenjeni in podplačani.
Upam, da vam je lepo v službi in mirno spite, ko gledate zamaskirane otroke in predavate skozi masko.
Politilka in zdravstveni problem nikakor ne bi smela it skupaj.Se ne strinjam, žal je bilo v prevelikem delu relevantne javnosti (del politike, mediji) prisotno apriori nasprotovanje vsem ukrepom (toksična kombinacija inherentega anticepilstva in nasprotovanja po politični liniji).
Lahko si pogledaš nemško predvolilno kampanjo, tudi naši mediji so poročali o tem - obstajal je "tihi dogovor" da protikoronski ukrepi niso del predvolinlne kampanje in o tem se ni debatiralo (pustimo politčne outsiderje ob strani). Ker je bilo jasno, da bodo v naprotnem vsi izgubili.
Če bi ponotranjili, da je virus naravno dejstvo, ki ga bomo mukotrpoma premagali (da ne bo magične reštive, ne vitamin D, ne hidroksiklorokin, .... pravzaprav tudi cepiva ne - vsaj kar se tiče kolektivne imunosti) je tudi "striktno socialno distanco" izvajat večkrat, v valovih.
Se pa strinjam, da je v trenutni situaciji to iluzija, samo rad bi opozoril na vzrok in posledice.
(Je pa res da ne gledam televizije, tako da mi kakšen Jelko ni mogel dvigniti pritiska, in bi mi ga verjetno dvignil, če bi ga gledal).
Ob vseh teh debatah se mi vedno rola po glavi komad od
EMKEJ-a:
Veš kaj bi ti mogo.
veš kaj bi ti mogo
spustit svoj ego - jebe te mnogo