CN Europe 2010.30 izšla

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Jaz sem ravno danes dol potegnil popravek za 2010.30 verzijo. Jutri bi se mi iztekel rok. Sem mislil dol potegniti (re-downloadat) že tekom tedna, ampak ni blo časa. Imel sem pa to nadgradnjo gratis, ker imam novo napravo in tistih 60 dni.

I

Izbrisan uporabnik #488

V b verziji je že popravljena Italija, vsaj na A4 kjer smo opazili

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.809
388
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Imam eno vprašanje pa ga bom verjetno najlažje dobil tukaj. Ko sem poleti kupil garmin 265t je bil gor naložen CN2009. Sedaj me zanima, če se jaz registriram na mygarmin, a sem upravičen do kakšne brezplačne posodobitve...
No sem našel še en odgovor, kateri mi kaže, da verjetno s brezplačno posodobitvijo ne bo nič:

Garmin je uvedel nov način nadgrajevanja evropske kartografije, t.i. »nüMaps« garancija. Garancija »nüMaps« stranki omogoča brezplačno nadgradnjo kartografije City Navigator Evropa 60 dni po prvem prejemu signala satelitov (podatek se zapiše v interni pomnilnik naprave - slednjega se ne da zbrisati). Ob registraciji naprave na Garminovi spletni strani, http://my.garmin.com, se na računalnik namesti program, ki preveri datum prvega prejema signala satelitov. Spletna stran nato stranki ponudi brezplačno nadgradnjo ali pa jo usmeri na podjetje Geoset, d.o.o. za informacije o plačljivi nadgradnji omenjene kartografije.

POSTOPEK:
Napravo registrirajte na spletni strani http://my.garmin.com. Na tej strani si boste morali ustvariti uporabniško ime in geslo ter napravo registrirati. Po registraciji naprave vam bo spletna stran sporočila, če ste upravičeni do brezplačne nadgradnje (rok za izvedbo je 60 dni po prvem prejemu signala satelitov). V primeru da ste, lahko nadgradnjo prenesete na svoj računalnik in jo namestite. Na spletni strani boste tudi našli registracijsko kodo, ki jo boste morali vpisati za začetek nadgradnje.
Sem se registriral in sedaj mi pod posodobitvami kaže nakup, aktiviranje darilne kartice in ogled drugih dodatnih zemljevidov. Sedaj me pa zanima, kaj pomeniti ogled drugih dodatnih zemljevidov in aktivacija darilne kartice. A si lahko še kaj naložim brezplačno? Nakup me v bistvu ne zanima.

Nazadnje urejeno:

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.809
388
83
Vipavska dolina
Sem že ugotovil, da brezplačno kart ne morem več dobiti.
frown-1.gif

mihamlekuz

Zelenc'
2. feb 2010
6
0
1
Pozdravljeni!
V letih uporabe zumota sem pri posodabljanju kartografije tokrat prvič naletel na naslednji problem: "preseg količine notranje shrambe Garminove naprave GPS", če se izrazim po čarovniško. Do sedaj sem bil vajen posodabljanja v stilu "next, next, next - only", zdaj pa moram očitno predhodno CNE 2010.20 zbrisati. V pomnilniku je najobilnejša datoteka "gmapprom" s približno 1,8GB. Ok. Kaj naj pa z datotekama .sum in .unl? Tudi proč z njima?
Hvala za pomoč, še vedno ste me rešili
wink-1.gif

fifi

Zelenc'
2. dec 2008
23
0
1
Vem da bo za marsikaterega to čudno vprašanje, a kaj čem saj sem bolj malo vešč za navigacije.
Na mojem nuvi 255wt je še vedno CN 2008 na kartici pa imam orig. Adrio ki em jo posodobil na 3.0 verzijo. Hotel sem zamenjati na sami napravi karto CN 2010.30 vendar zato nimam dovolj prostora oz. mi manjka cca 53mb. Brisanje odvečni datotek v Help mapi in Text mapi ni veliko pomagalo, saj ni sprostilo veliko prostora.
Prosil bi vas, če bi oz kaj lahko še izbrišem da bi novi CN spravil v napravo.
Hvala za vaš trud
JURE

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Citat:
Uporabnik fifi pravi:
Vem da bo za marsikaterega to čudno vprašanje, a kaj čem saj sem bolj malo vešč za navigacije.
Na mojem nuvi 255wt je še vedno CN 2008 na kartici pa imam orig. Adrio ki em jo posodobil na 3.0 verzijo. Hotel sem zamenjati na sami napravi karto CN 2010.30 vendar zato nimam dovolj prostora oz. mi manjka cca 53mb. Brisanje odvečni datotek v Help mapi in Text mapi ni veliko pomagalo, saj ni sprostilo veliko prostora.
Prosil bi vas, če bi oz kaj lahko še izbrišem da bi novi CN spravil v napravo.
Hvala za vaš trud
JURE

Skandinavojo? Pirenejski polotok?

LP

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Vseeno. Običajno se da vse na napravo, če pa ni prostora pa na SD.

fifi

Zelenc'
2. dec 2008
23
0
1
Novi CN sem naložil na kartico in deluje, samo mislil sem da bi bilo tako kot sem stvar kupil. CN na napravi in AR na SD kartici.
Kot vidim v prejšnjem , postu Skandinavija, Pirenejski polotok... ne vem če mislim prav. Če to brisanjem z mapsourcem, ne vem
če bo to šlo ker ga nimam in....? Sem pač hotel pobrisati in zamenjati z novo, a ni dovolj prostora. pa čeprav sem dobil inf, da naredim tako da zamenjam datoteki gmapprom.img datoteki(karta). Edino kar je na napravi samo nažalost ne vem kaj je to in če se tosploh lahko briše je datoteka velika 93mb gmapbmap.img samo nevem kaj je to.

zet

Zelenc'
8. feb 2010
18
0
1
Iz Garminove strani sem naložil CN.2010.30b.Na napravi mi piše pa samo CN 2010.30.Kako naj vem ali imam popravljeno verzijo?Karto sem naložil včeraj.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
S konverterjem lepo (beri hitro) dela tudi v starem MS.

A ti tudi dela pošiljanje na karto? Pri meni se ustavi na "building traffic files" ali nekaj takega in potem vrže ven mapsource has stopped working.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Preberi temo od začetka. Težava je s špansko karto, katera je popravljena v verziji 2010.30b.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik zet pravi:
Iz Garminove strani sem naložil CN.2010.30b.Na napravi mi piše pa samo CN 2010.30.Kako naj vem ali imam popravljeno verzijo?Karto sem naložil včeraj.

Z močno samokontrolo. Torej če si inštaliral b imaš b.