Kombinacija AR 3.0 in CN 2010.30

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Moj današnji primer. Ne vem kako ali smo vedno imeli vklopljeno AR in CN se ne spomnim ampak danes sem poslušal vaš nasvet o eni vklopljeni karti. Očitno naš CN ne podpira Slovenije (moj vem da jo in sem se vozil z njim, meni piše all, na službenem alps tako da ne vem) in ob nastavljenem cilju (ki je shranjen) nas enostavno ni moglo peljati proti meji z Italijo. Iz radovednosti sem vklopil še AR, zadeva preračuna in začne voditi od tam pa do konca nisem imel nobene težave zaradi neskladja ob obeh vklopljenih kartah. Sem pa že slišal da AR in ATopo nista kompakti med sabo in moraš imeti vklopljeno samo eno.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Sem pa že slišal da AR in ATopo nista kompakti med sabo in moraš imeti vklopljeno samo eno.

Ce si ze od nekoga slisal, potem si vzami se toliko casa, da to najdes tudi na forumo in si ta ze nestetokrat odgovorjeno tudi precitas, ne pa da zopet to sprasujes.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
... Sem pa že slišal da AR in ATopo nista kompakti med sabo in moraš imeti vklopljeno samo eno.

Verjetno je mišljeno kompatibilni .
Pa ravno ti dve sta kompatibilni med seboj (če odmislimo trenutno (do "popravila" AT typ datoteke) lepotno datumsko napako, ko "mestno področje" AR-ja prekrije hiše AT-ja). Obe istočasno vklopljeni ne povzročata problemov.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Se oproščam in ja mislil sem kompatibilni (upam, da sem sedaj prav napisal). En tip mi je rekel, da je imel vklopljeni obe, AR in ATopo (katere verzije žal ne vem, tudi o napravi nisva govorila) in da mu je garmin zmrzoval, cukal ali ne vem kako bi rekel pač ni preračunal in vodil pravilno. Ko je izklopil ATopo je AR začela pravilno delovat. Povem kar sem slišal preizkusil pa nisem.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Meni nuvi ni zmrzoval ob vklopljenih obeh zemljevidih (AR in AT). Sem pa vsaj za en naslov opazil da mi ga v primeru da sta vklopljena oba zemljevida ni nasel. Ko sem izklopil AT je naslov lepo naslo.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
CNE se za slo po mojem tudi še ne obnese najbolje. Sem se že enkrat tudi skoraj peljal tako naokoli.

MayheM

Pripravnik
9. nov 2008
151
0
16
Dolgočasa sem delal tako da sem namestil CN brez kart, ki jih pokirva AR.. in imel obe karte vklopljene.. sej je delalo OK.. ampak potem sem videl da ceste na mejah niso dobro spojene.. sedaj imam raje karte obedve polno naložene.. pa imam AR vklopljeno za slovenijo in jugo.. ko gremo pa v avstrijo ali italijo pa vklopim samo CN

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
Sej to se ze govori po moje glih ene 2leti tuki po forumu,da mas vkopljeno samo eno karto ne pa vse kar ma s naloženo;),samo nekateri tega ne preberejo
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Jaz imam hkrati vklopljene CNE2010.2, AR3 in AT2.21 pa še nisem opazil kakšnega problema.

CNE za Slovenijo sploh ne bi nalagal ampak opažam, da mi Garmin najde krepko več naslovov, če ga imam naloženega.

momli

Pripravnik
14. jun 2009
55
0
6
imam še jaz eno vprašanje....
ko sem nuvija 765t posodobil prek garminove strani sem dobil naloženi karti cn 2010.30 in cn 2010.30 3d.....glede na to me zanima ali mora bit ta 3d karta vedno vklopljena ko uporabljaš cn karto (se pravi 2010.30) al je to samostojna karta.

pa še mnenje glede 2 kart ...tud jaz imam na sd kartici naloženi ar 3.0 in deluje najbolje ko je vklopljena samo ona...v kombinaviji z cn 2010.30 in 3d mi je štekal in zamikal ceste že na avtocesti proti bledu!

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
3D karta je samostojna in jo lahko imaš vklopljeno tudi pri AR. Tako imaš tudi pri AR karti 3D stavbe. Edino v Ljubljani se ne vidijo 3D stavbe od CN 2010.30, ker jih AR prekrije z svojimi.