Kombinacija AR 3.0 in CN 2010.30

2. okt 2007
3.803
2.283
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Brez veze pisat, ker eni si enostavno ne dajo dopovedat, da moraš imeti vklopljeno samo eno karto.

Žal eni uporabniki ga znajo samo uporabljati za navigacijo in nimajo pojma, kje se vklapljajo/izklapljajo karte. Zelo hitro se lahko
zgodi, da jim nič ne bo delalo...........

Lp,

Strudl

Zelenc'
20. dec 2009
13
0
1
Jaz sem razumel malo drugače, torej:

Ne da imaš lahko le eno karto naenkrat, ampak le eno karto za določeno področje. Je tako?

Torej, če je več kart na enkrat in se nikjer ne prekrivajo, naj teoretično ne bi bilo problemov. Vendar pa se na mejnem področju najbrž vsaj malo prekrivajo. In tam verjetno nastane problem.

Drugi problem pa je, da se ceste ne ujamejo 100%.

Bo treba res prav stestirat. Žal ne bom hodil na vse konce Evrope..
smile-1.gif
Bom pa poskusil iz najnovejše City Navigator 2010.30 karte odsraniti bivšo Jugo, Grčijo, Turčijo, Albanijo, Madžarsko, Polsko Češko in Slovaško. Ter na napravo namestil še te lokalne karte najnovejše verzije. Iz AdriaRoute bom odstranil Še Srbijo in Črno Goro, ker bo ta del pokrila SCG. Kot sem se že pozanimal, naj bi Kosovo pokril z AR.

Testiram lahko le tako, da od doma recimo dam končni cilj in vidim, če naprava izračuna ali javi napako.

Če pa se kdo javi, ki veliko potuje, recimo s kamijonom, pa mu dam tako izdelane karte, oz. mu jih namestim na napravo. Samo toliko, da vse skupaj preizkusi. Tak bi najbrž znal najbolje oceniti, če ga bo v redu vodilo. Seveda bi moral imeti prižgane vse karte na enkrat.

LP

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik Strudl pravi:

Bo treba res prav stestirat. Žal ne bom hodil na vse konce Evrope..
smile-1.gif
Bom pa poskusil iz najnovejše City Navigator 2010.30 karte odsraniti bivšo Jugo, Grčijo, Turčijo, Albanijo, Madžarsko, Polsko Češko in Slovaško. Ter na napravo namestil še te lokalne karte najnovejše verzije. Iz AdriaRoute bom odstranil Še Srbijo in Črno Goro, ker bo ta del pokrila SCG. Kot sem se že pozanimal, naj bi Kosovo pokril z AR.

Testiram lahko le tako, da od doma recimo dam končni cilj in vidim, če naprava izračuna ali javi napako.

LP

Jao, jao, vedno se najde kakšen nov član foruma, ki pametuje o že stokrat premletih temah.
bonk.gif

Ti kar testiraj. Če ti izračuna pot na napravi to še ne pomeni nič. Lahko ti je izračunalo pot, ki je precej daljša od optimalne, ker ravno najbližji mejni prehod nima dobro spojene ceste.
frown-1.gif

schubi

Zelenc'
9. jul 2009
5
0
1
Jaz sem razumel malo drugače
smile-1.gif

Svaka čast študlu, da je pripravljen vložit tolko energije in časa da to stestira (pa čeprav ne vem kolko bo to koristlo).

Takih manjka
smile-1.gif

Strudl

Zelenc'
20. dec 2009
13
0
1
Tudi jaz bi najraje videl, da bi bila stvar temeljito premleta. In priznam, nisem prebral celotne zgodovine foruma. Ne morem pa mimo občutka, da celotna zadeva ni popolnoma jasna. Zato različna mnenja.

Sedaj se zavedam, da je lahko pot daljša zaradi neujemanja. In vem, da tekole od doma tega ne morem preveriti.

Pač, če se kdo javi, če mu je stvar zanimiva in bi tu poročal, pa mu z veseljem naredim to kombinacijo.

LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Zadeva je povsem jasna.
Uporablja se vedno le ena karta. Tudi kosila ne ješ naenkrat z dvojnim priborom.

2. okt 2007
3.803
2.283
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Zadeva je povsem jasna.
Uporablja se vedno le ena karta. Tudi kosila ne ješ naenkrat z dvojnim priborom.

Se strinjam.
Vendar, večino ljudi ne zna izklapljati in vklapljati kart (jim je prekoplicirano). Zato sem jaz raje naložil AR in potem CNEU brez območij, katera
pokriva AR in nikoli ni bilo problemov. Lahko pa se res pojavi problem na mejnih območjih.
Malo pa je tudi potrebno na table gledat in ne zgolj na slepo vozit.

Lp,

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik haloski_pepek pravi:

Vendar, večino ljudi ne zna izklapljati in vklapljati kart (jim je prekoplicirano). Zato sem jaz raje naložil AR in potem CNEU brez območij, katera
pokriva AR in nikoli ni bilo problemov. Lahko pa se res pojavi problem na mejnih območjih.
Malo pa je tudi potrebno na table gledat in ne zgolj na slepo vozit.

Lp,

Takim, ki niti karte ne znajo vklopit ali izklopit bi skoraj morali prepovedat vozit avto, ker je to bistveno težje (pa še mobitele pobrat).
evil.gif

Ne vem kje si se vozil, da nisi imel nikoli problemov. Lani sem se potepal po Madžarski (razna vukojebina-zaradi Geocachinga) in ko hočem domov sem imel vklopljeni karti AR in NaviGuide Hungary. Izračuna mi pot in pokaže 180 km. Ta pa je čudna, nakar me začne voditi proti severu. Preklopim na CN in mi izračuna 120km. Papirne karte Madžarske nisem imel, o gledanju tabel lahko rečem le to, da teh imen ne znam niti prebrat, kaj šele da bi vedel čez katere kraje se moram peljati.
Pa obilo uspeha pri testiranju in mešanju kart!
cool-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Kolikor berem tole tematiko okoli kart, se sprašujem, ali je garmin vreden nakupa povprečnemu uporabniku, ali še manj - začetniku, ki nič hudega sluteč, recimo po uradni poti posodobi CNE in doda še AR, nato pa se odpravi na daljšo pot. Če so komplikacije pri kombinacijah kart in posledično ne optimalno vodenje (in to je bistvo navigacije), potem tega res ne razumem, kako Garmin (št. 1 po tržnem deležu) oz. kartografske firme, tega ne morejo uskladiti.

Še dobro, da povsod obstajajo alternative, na srečo pri navigacijah boljše.
wink-1.gif

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Ce te moti samo to, da obstajajo dodatne specialne karte pri Garminu, si pa nalozi samo CNE in bos imel tako kot pri drugih ponudnikih navigacije.

I

Izbrisan uporabnik #488

Boljše alternative od AR 3.0 ta hip ni.

Povprečen uporabnik tudi razume, da ne more dveh kart naenkrat uporabljati. Kaj pa če si dokupi še pomorsko in topo karto?
Verjetno se bo sam pri sebi kaj vprašal.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Torej, če grem s familijo na izlet po Sloveniji, in potem še malo po Avstriji, moram imet najprej aktivno samo AR (ker je pač bolj natančna za naše vukojebine) , ko pa prečkam mejo, se moram ustavit, izklopit AR in vklopit CNE ( v katerem je hipotetično zajeta tudi SLO)?!
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Torej, če grem s familijo na izlet po Sloveniji, in potem še malo po Avstriji, moram imet najprej aktivno samo AR (ker je pač bolj natančna za naše vukojebine) , ko pa prečkam mejo, se moram ustavit, izklopit AR in vklopit CNE ( v katerem je hipotetično zajeta tudi SLO)?!
stupid-1.gif

Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Kolikor berem tole tematiko okoli kart, se sprašujem, ali je garmin vreden nakupa povprečnemu uporabniku, ali še manj ...
wink-1.gif

Si si kar sam odgovoril.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Ce se odpravljas v tujino je najboljse ze doma vklopiti CNE, tako ne bos imel nobenih problemov pri planiranju poti preko mejnih prehodov, kar zna biti vcasih problem (daljsa pot, nepovezanost cest itd). Tudi po Sloveniji je ta karta odlicna, AR je pac bolje pokrita z pohodnimi potmi in stranskimi makadamskimi cestami, krozisci v mestih in novejsimi avocestami, (okoli Maribora, proti Ptuju itd.)

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Zadeva je povsem jasna.

Da vskočim:

Do solz sem se nasmejal ko sem prebral to primerjavo, ampak drži kot pribito.
hysterical-1.gif

Dobra primerjava Snecer.
zmaga.gif

munja

Zelenc'
16. jun 2009
21
1
3
Imam starega Garmina 360 Europe. Ne prebere mi nobene mape s SD kartice(4GB), naj jo dam gor kot supp ali prom. Garmin ima premalo memorije, tako da no morem imet obeh map. Rešitev?