CN Europe 2010.30 izšla

Rado

Pripravnik
12. nov 2008
98
0
6
Maribor
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Sem v petek poslal 765 na Nizozemsko. Te dni pride nazaj, da čujem, če je res tako zanič?!
Je prva verzija 2010.30.

Ja in potem je najbolje, da jo vržeš v koš
smile-1.gif
( Pazi Ironija !!!! ) !!!!

Čeprav te je - ali koga drugega - (v osnovi brez problemov ) pripeljala točno na izbrani naslov !!!
zmaga.gif

Saj za to so v osnovi namenjene te naprave!!
Vse ostalo so samo dodatki.
Nekatere toliko motijo neke brezvezne malenkosti, da že ni več normalno. Ker napiše, da npr. je do Milana 11 ur, je GARMIN zanič !! ampak, ta isti "zanič" Garmin vas pripelje točno tja kamor ste nastavili !!! In . V čem je problem !!
confused-1.gif

Dajte no postanite resni. TO JE PRIPOMOČEK !!!!!
Prejšnji teden sem tudi sam šel do Padove in mi je kazalo omejitev 50 na avtocesti in čuden čas prihoda, (sem ignoriral inf. ) samo pripeljal me je pa točno na cilj !!!
Do pred kratkim smo se vozili brez ikonice za omejitve,( oz. brez kakršnekoli naprave ) sadaj pa naenkrat ne znamo več voziti brez tega
bonk.gif
pa saj nekateri res niste resni.
Sploh ne vem kako ste do pred enim mesecem sploh znali voziti po Sloveniji, če pa takrat še ni bilo ikonce za omejitve ??
confused-1.gif

Toliko z moje strani
Rado

PS: -Zgaga. Ni mišljeno direkt tebe . Uporabil sem samo tvoj post, (ne mi zameriti ) da sem lahko povedal moje mišljenje okoli tega "PROBLEMA" oz. kako jaz gledam na to .

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.549
113
50
Na sončni strani ALP
Hehehe... Ni panike. Itaq sem tudi sam pisal s podobnem namenom.
Važno je, da te pripelje do hišne številke.

Sem pa opazil tudi razliko med planiranjem rune na PCju in sami napravi.
Za isti cilj sem dobil dve različni poti...

zet

Zelenc'
8. feb 2010
18
0
1
Saj meni ni tak problem ikonca za omejitve,problem je,da te do Udin vozi po stranskih cestah in čez vasi,ko bi lahko šel direktno na avtocesto a4 v Italiji.

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Zanimivo, da proti Milanu na 660 izbere pravo pot (A4) na 765 pa vodi po stranskih cestah

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
A je že komu ponudilo (preko NuMaps Lifitime) download nove verzije 2010.30c oziroma bi se naj imenovala 2010.31 kot je omenjeno na nekaterih forumih. Ali nekateri samo nakladajo ali pa so uporabnike iz Slovenije dali na konec čakalne vrste

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Rado pravi:

....Nekatere toliko motijo neke brezvezne malenkosti, da že ni več normalno. Ker napiše, da npr. je do Milana 11 ur, je GARMIN zanič !! ampak, ta isti "zanič" Garmin vas pripelje točno tja kamor ste nastavili !!! In . V čem je problem !!
confused-1.gif

Res je, to je pripomoček, katerega pa bajduvej fino plačaš, zato tudi pričakuješ, da bo služil svojemu namenu. In bistvo navigacije je, da te pripelje na cilj, to je res, vendar, če ti je vseeno ali prideš na cilj v 10 urah namesto v 3 potem razumem tvoje razmišljanje. Zgleda, da si zadovoljen, če kupiš novo uro, ki narobe kaže čas...se pač potolažiš, da pa je pa konec koncev 2x na dan ziher točna..
hysterical-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.167
9.801
113
Citat:
Uporabnik lejko pravi:
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Jaz sem tudi iz verzije 2010_30 šel nazaj na 2010_20 ...

Še vedno pa mi ni jasno kako lahko tako pokvarijo "novo" karto.

En pir preveč pa se kej spregleda
evil.gif
Mah, to je zato, da bodo tisti z Lifetime supportom na eni karti pokurili vse štiri verzije za to leto.
grin1.gif

PS: Da ne bo koga panika zadela: ne vem ali ti šteje vsako posebej in ta ideja je zrasla na mojem zelniku, tako da ta informacija ni dana s strani Garmina.
evil.gif

Icnarf

Zelenc'
13. jan 2008
8
0
1
Uzunaj je že 2010,30c. Naložil sem jo včeraj. Ruta Ljubljana Savona kaže približno v redu 6 ur in tudi po avtocesti A4

mihamlekuz

Zelenc'
2. feb 2010
6
0
1
Citat:
Uporabnik fischy pravi:
Men pa sploh sploh noče inštalirat CN Europe 2010.30b, posnel sem si jo dol z garminove strani ko pa dam launch mi jo extrakrira in tam umes pri približno 30÷ se mi okno kar zapre in nič.......

Zmanjkuje prostora na računalniškem disku? Pri meni je bilo to.

mihamlekuz

Zelenc'
2. feb 2010
6
0
1
Citat:
Uporabnik mihamlekuz pravi:
Pozdravljeni!
V letih uporabe zumota sem pri posodabljanju kartografije tokrat prvič naletel na naslednji problem: "preseg količine notranje shrambe Garminove naprave GPS", če se izrazim po čarovniško. Do sedaj sem bil vajen posodabljanja v stilu "next, next, next - only", zdaj pa moram očitno predhodno CNE 2010.20 zbrisati. V pomnilniku je najobilnejša datoteka "gmapprom" s približno 1,8GB. Ok. Kaj naj pa z datotekama .sum in .unl? Tudi proč z njima?
Hvala za pomoč, še vedno ste me rešili
wink-1.gif

Že kdo ve? Hvala še enkrat.

Rado

Pripravnik
12. nov 2008
98
0
6
Maribor
Citat:
Uporabnik Janch pravi:

..., vendar, če ti je vseeno ali prideš na cilj v 10 urah namesto v 3 potem razumem tvoje razmišljanje.

Ne razumem tvojega posta
confused-1.gif

Ne vem zate, ampak jaz, ko se nekam odpravljam PRVIČ ,ponavadi s pomočjo "Googlea -zemlja" , AMZS-ja ,... preštudiram ruto in vsaj približno vem kam grem in koliko časa rabim do tja . Zato mi je potem lahko navigacijska naprava le zelo dober pripomoček, najbolj v finišu potovanja.

Če pa že poznam pot in vem, da za pot npr. iz Maribora do okolice Padove rabim približno 4 - 5 ur mi lahko Garmin napiše, da rabim do tja 16 ur, ampak jaz VEM, da bom v RESNICI prišel tja v "4 - 5 urah". Zato sem napisal ...da ga v tem primeru "ne upoštevam" . Naprava pa to napiše najbrž zato, ker "računa", da boš po avtocesti A4 peljal 50 km/h , za kolikor je klasificirana.

Izgleda, da je problem samo Italijanska A4.

Jaz sem celo tako naredil : Ko sem zapeljal z AC na navadno cesto,sem IZKLJUČIL Garmina i ga na novo uklučil. Naprej mi je kazal normalno kar se tiče omejitev in časa. Isto sem naredil ,ko sem prišel nazaj v SLO v Sežani in mi je naprej do Maribora kazala pravilno.

Rado
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.636
2.682
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Jaz na My.Garmin nimam nobene karte ampak samo "posodobitev ni na voljo".

dve možnosti:

1. si že v prvem ali drugem poskusu "nevede" potegnil 2010.30c (kako to ugotoviti mi ni jasno - je bil Snecer mnenja "samokontrola"
wink-1.gif
)

2. Garmin te (nas) je .ategnil - ker ti je štel vse dolpotege kot "samostojne" in si letos že 4 updatal
evil.gif
(ne resno jemat - čisti joke)

po mojem bo najbolj kar na Garmin povprašat kako je zdaj s tem
smirk-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.636
2.682
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Jaz na My.Garmin nimam nobene karte ampak samo "posodobitev ni na voljo".

zdaj pa resno - tudi na uradnem nemškem Garmin forumu poročajo o težavah tipa "posodobitev ni na voljo" - rešitev je samo kontakt Garmina, da ponovno "odpre pipico" (ki jo iz zaenkrat nejasnega vzroka zapre - dovoli le en dolpoteg posamezne verzije - težave, ki se lahko pojavijo (kot npr. nepopoln download, pokvarjena dolpotegnjena datoteka, "izguba" ob prenosu na napravo) jih očitno ne zanimajo preveč
jezen.gif

čudna so pota Garminova
stupid-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Pozdravljeni.

Garmin smatra, da so vse verzije CN 2010.30 ena verzija, le ponovno jo prenesete. Tako se ponoven prenos CN 2010.30 ne smatra kot nova verzija kartografije; kot nova verzija se bo smatral CN 2010.40.

Ravno včeraj je izšla verzija 2010.30c; le ponovno jo prenesite z vašega računa. Nadomestila bo obstoječo verzijo CN 2010.30.

Lep pozdrav,
Iztok Valič
Tehnična podpora
GARMIN