CN Europe 2010.30 izšla

I

Izbrisan uporabnik #488

Cukni dol iz PB pa je.

30.png

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
p.s. je pa prav neverjetno kako hitro setup naredi img in ga pošlje na Nuvija, medtem ko Mapsource ustvarja.

Očitno je že napol pripravljeno, saj celotna inštalacija velika ~5GB, medtem ko je za mapsource potrebno samo okoli ~2GB podatkov.

dodo68

Pripravnik
20. jun 2009
63
0
6
Prekmurje
Saj sem objavil odgovor: Da so poslali vprašanje na Garmin in čakajo na odgovor. (objavljeno na 12 strani med prvimi posti)
Snecer: kaj misliš s PB?

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik dodo68 pravi:
Kako pa pridem do karte, če je rok že potekel, kot v mojem primeru (5.2.)?
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Kaj nisi poslal vprašanja na Garmin.si? In kaj pravijo na to, da je karta na voljo, ampak ne nam, ki nam je rok potekel. Mi, ki imamo nümaps lifetime je na voljo lahko karta CN2010.30z in kaj nam to pomaga, če pa ne moremo do nje.
Nekaj postov više sem objavil kako sem rešil ta problem (imam tudi Nuvi Lifetime). Če vam ta odgovor ne ustreza pa nič!
confused-1.gif

Vprašanje sem poslal preko Garmin Support na UK stran, ki je pristojna za Evropo:
http://www.garmin.com/garmin/c...orward=escalate

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Kdo pa je rekel, da nismo zadovoljni z odgovorom. Zdi se mi noro, da se obračam na njih, če so oni zaje....Posodobitev bi morala biti na voljo, ne pa, da se obračamo na piratske verzije. Če ima avto serijsko napako te servis samodejno pokliče nazaj tako kot se sedaj dogaja z Toyoto. Po mojem bi morala biti karta na voljo za vsaki popravek. Če povem primer, ko sem naložil karto CNE2010.30 nisem dobil nobenega obvestila o tem, da je na voljo CNE 2010.30b in prav tako sedaj, ko je na voljo 2010.31 tudi ne , kljub temu, da sem pri registraciji navedel svoj elektronski naslov. Pa še to. V Sloveniji imamo za Garmine uradnega zastopnika in niti na misel mi ne pride, da bom z nekom komuniciral Angleško. Iz principa pač. Angleži tudi ne govorijo Slovensko, mar ne.

dodo68

Pripravnik
20. jun 2009
63
0
6
Prekmurje
Hvala za odgovor, žal pa moja angleščina ni najboljša, toliko razumem, da me ne morejo prodati, za kaj več pa ni uporabna.
Poslal sem na support, kot si napisal, upam, da bodo tudi razumeli kaj hočem.
Piratska verzija ne pride v poštev, saj sem plačal Lifetime. Če ne bo šlo drugače bom pač počakal, da pride nova verzija 2010.40 ven.
Kljub temu se zahvaljujem za vse dobro namerne napotke. Če bi bili v slovenščini pa bi bil še bolj vesel.
In seveda, brez zamere.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Sej na PB je popolnoma enak file kot ga pobereš z my.garmin, samo da je na razpolago zdaj, ne pa po pogajanju z nekim referentom na Garminovi podpori o tem, če si upravičen do nečesa, kar si plačal.

I

Izbrisan uporabnik #488

Mislim da ni nezakonito, če imaš Nuvi Lifetime in si datoteko potegneš od drugod.

Saj si kupil pravico do uporabe te avtorske pravice...

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
ce je kdo ze najdo kak link, kjer lakho brez nepotrebnega pisanja dol cuknemo se priporocam - lahko tudi privat, da se nebi kaj krsilo
rolleyes-1.gif

schubi

Zelenc'
9. jul 2009
5
0
1
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Kdo pa je rekel, da nismo zadovoljni z odgovorom. Zdi se mi noro, da se obračam na njih, če so oni zaje....Posodobitev bi morala biti na voljo, ne pa, da se obračamo na piratske verzije. Če ima avto serijsko napako te servis samodejno pokliče nazaj tako kot se sedaj dogaja z Toyoto. Po mojem bi morala biti karta na voljo za vsaki popravek. Če povem primer, ko sem naložil karto CNE2010.30 nisem dobil nobenega obvestila o tem, da je na voljo CNE 2010.30b in prav tako sedaj, ko je na voljo 2010.31 tudi ne , kljub temu, da sem pri registraciji navedel svoj elektronski naslov. Pa še to. V Sloveniji imamo za Garmine uradnega zastopnika in niti na misel mi ne pride, da bom z nekom komuniciral Angleško. Iz principa pač. Angleži tudi ne govorijo Slovensko, mar ne.

Se popolnoma strinjam. In k sreči obstaja tale forum, kje se zelo hitro širijo infomracije, ki olajšajo in razjasnijo marsikatero stvar.
Ne pade pa jim na pamet, da bi tak forum obstajal na garminovi strani, oziroma da bi informacije podali na svoji strani. Tiste par stavkov o novi verziji in kaj je popravljeno, jim je zgleda odveč.
Absurd je, da je lažje in hitreje dobiti piatsko verzijo kot pa originalno, ki jo plačaš...javascript:void(0)
Tako stanje zemljevidov pa je verjetno samo zaradi prevelikega fokusa v novo zaščito. Ki je, ne glede na vse, itak obsojena na propad. Še posebej zaradi vseh informacij, ki krožijo in so krožile še pred implementacijo. Ne bi se čudil, da bojo pirati pripravili orodja za razbitje zaščite še preden bo zaščita polno implementirana. javascript:void(0)

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Še nikoli nisem dobil obvestila o novi nadgradnji na email čeprav sem naročil to storitev. Sedaj bi lahko vsem Nuvi Lifetime naročnikom avtomatsko resetirali časovno omejitev downloada in se še obenem opravičili za nastale težave preko emaila.
Na Garmin Europe sem se obrnil iz principa (tam sem tudi kupil naročnino preko net, ko še pri nas niso prodajali tistih črnih kartic).
Če si naročen na časopis in ga nekega dne ne najdeš v nabiralniku pokličeš ali pišeš na firmo- čeprav je to daljši postopek, kot da bi si ga šel sposodit k sosedu.
stupid-1.gif

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
558
93
28
Citat:
Uporabnik aton pravi:
Sem si sedajle naložil verzijo 2010.31 in se pri tem sprašujem, kako si naj karto zamenja nekdo, ki si je le kupil Navigacijo in nima računalnika, ali ga ima pa počasno povezavo, al je pa nevešč računalnika. Kako si naj prenese karto. Lp
To tudi mene zanima. Ker mam GPRS/EDGE povezavo doma in če grem v mesto mam umts/hsdpa.... kaj mi pomaga če pa se v sredi modem spomne in prekine povezavo in sem spet na začetku. Nimao vsi šansko za adsl itd...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik s_samotar pravi:
Citat:
Uporabnik aton pravi:
Sem si sedajle naložil verzijo 2010.31 in se pri tem sprašujem, kako si naj karto zamenja nekdo, ki si je le kupil Navigacijo in nima računalnika, ali ga ima pa počasno povezavo, al je pa nevešč računalnika. Kako si naj prenese karto. Lp
To tudi mene zanima. Ker mam GPRS/EDGE povezavo doma in če grem v mesto mam umts/hsdpa.... kaj mi pomaga če pa se v sredi modem spomne in prekine povezavo in sem spet na začetku. Nimao vsi šansko za adsl itd...

Pomeni, da še do sedaj nisi kupil karte.
Sicer bi vedel, da se zadeva povleče z garmin download managerjem, ki je pripravljen tudi na resume.

Po moje je uvertura s to karto mimo, zdaj se lahko posvetimo sami karti, so še vedno problemi v Italiji?