CN Europe 2010.30 izšla

I

Izbrisan uporabnik #488

smile-1.gif

Mapinstall sem uporabil, verzijo 3.13.5. Modelom se je tak mudilo, da so v vizitko napisali letnico 2003-20010.

Zanimivo je še to, če naložiš to verzijo s setup programom na Nuvija direkt, bo kazalo da imaš verzijo 2010.30, skratka še kar neka šlamparija.

I

Izbrisan uporabnik #488

7653.png

Ko pa z Mapsourcom naložiš pa "prav" kaže (oz. mapinstall) tudi na verziji Nuvi 1200.

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Sva že dva. Pravkar probal s staro verzijo 6.13.7 "special" in tudi meni zaštekalo.

mihamlekuz

Zelenc'
2. feb 2010
6
0
1
.30c verzije ni noče inštalirati na računalnik, medtem ko na napravo jo. Ga zmoti, da je .30 verzija (pa čeprav "b") že inštalirana? Še glede Italije: pri "b" verziji v MS se ruta med Tolminom in Maranellom izogiba avtocest (vožnje 9+ur), medtem ko na napravi "c" verzija lepo dela (avtoceste in cca 4-5ur).
Pa še nekaj: se da v orodni vrstici kako izbrisati stare izdelke (NT v9, NT2010.2), ali bom imel čez kako leto še vedno na izbiro sto verzij (.4, pa 2011.1, .2, .3, a, b, c, ...), čeprav bom potreboval le najnovejšo??? Namreč pri AR nova verzija povozi staro. Česa ne znam?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Uporabi program Mapsettoolkit in funkcija uninstall,
to ti pobriše iz registra, potem pa moreš še ročno iz diska (v programu vidiš točno lokacijo)

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Meni je pri prvi instalaciji iz Nuvi Lifetime exe datoteke javil napako- da ni mogel pravilno namestit karte na PC, na napravo pa OK- karte "b" nisem predhodno deinstaliral preko nadzorne plošče>odstrani programe. Ko sem to naredil je šla instalacija gladko skozi Zanimivo, da če instaliraš iz Nuvi Lifetime exe datoteke naloži v napravo karto 2030.30, če pa instaliraš na PC iz razpakiranege exe datoteke ( z zagonom CNEUNT2010_30Update_SLV.msi) in nato iz Mapsourca je na napravi 2030.31. Obakrat sem imel na PC Mapsource 6.15.11 ( ki pa pri drugem načinu instalacije potrebuje "sfriziran" Mapsource.exe").
Je to samo šlamparija ali se res nekaj kuha?
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Še moj postopek.
Inštaliral novo karto.
Še preden sem jo sploh zagnal sem jo prekonvertiral v star format
smile-1.gif
potem sem zagnal še "nek-all" program.
Takoj nato sem deinštaliral karto (marš s...)

V mapo kjer je stari mapsource sem dodal še sfriziran mapsource, tako da lahko uporabljam oba mapsourca.

Torej uporabljam karto samo v starem formatu.

Skratka nobenih težav s kodami, hitrostjo delovanja itd...

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Isti postopek sem jaz uporabil. Ampak ko hočem shraniti celotno Evropo na disk, zadeva zamrzne.
Ko sem izbral le par naših sosedic, pa dela B.P.
Očitno je spet neka finta kot z Bajadoz...

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
kok mate vi dela s temi instalacijami, vsi mate lifetime, pa vse neki šteka al pa zeza....kako je mogoče, da men vse kar "potegnem" dol z neta, dela BP. pa brez lifetime..tolk hekate pa kopirate , da ni čudn da frizne vse skup..

I

Izbrisan uporabnik #488

A naj grem brat tvoje poste, kjer si spraševal "neumnosti"?
smile-1.gif

Itak da dela vsakemu inštalacija s prve če zažene setup, stvar se lahko "zakomplicira" kasneje, nekateri uporabniki smo npr. bolj zahtevni in si zadeve naredimo po svoje.

Frizne in ne dela pa zaradi napak pri Garminu v Mapsourcu, tudi tebi bi friznilo.

Sicer pa zakaj misliš, da so že izdali popravek C...

muk

Zelenc'
15. jun 2008
26
0
1
Na travniku prebiral forume,
našel Garmin City Navigator Europe NT v2010.30c,
izluščil MS instal verzijo
na travniku zopet prebiral forume,
z MapSource 61511.exe,
odklenil in naložil ga garmina
in dobil CN Europe NT 2010.31 ki dela.

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Danes sem preizkusil konvertirane mape v star format, kjer sem imel združeno Adriaroute in CN 2010.31 v en image. Deluje lepo le na Nokiji N95 in N86. Na Nokii 5800 in 6210 pa mi ni našlo zadetkov v Adriaroute(isti image fajl). Grrr.

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
558
93
28
Upam da je prava tema. Snel sem CN 2010.c in zraven je še AR 3.0 Zej pa bi rad tole mel na garminu, ne samo na kartici. Sliko ki sem jo snel dam na garmina v ustrezno mapo in to je to? Prej pa najbrž še zbiršem staro CN 2008, da dobim plac ali se to samodejno prepiše. Ne bi si rad pokvaril zadeve, pa raje uprašam. Tega uprašanja pa še nisem zasledil. Če pa je že odgovor znan se priporočam za link. Hvala.

I

Izbrisan uporabnik #488

Cn nalagati ločeno od ostalih karti in ga tudi imeti ločeno vklopljenega.
Ostala vprašanja pa v nedogled ponavljate tako da je tema že čisto zaspamana.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
lahko, da so ble začetne neumnosti..sam zdej to vse BP deluje, z verzijo 6.15.7 gre, novo verzijo pa u koš za smeti. Ker si bolj "zahtevn" uporabnik, pol veš, da ni samo setup , da se v ozadju skriva še marsikaj drugega, da pravilno dela, da se ogneš kasnejšemu kompliciranju...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.549
113
50
Na sončni strani ALP
Sem probal z old-school 6.13.7 verzijo in z krekano 6.15.7 pa mi je frizno z obema.
Končno sem lahko z ta zadnjim MapInstall 3.13.5 naložil na naprave.