Citat:
Uporabnik tis pravi:
Jaz proti trenutno predlaganemu zakonu (kar se tega dela tiče) seveda nimam nič. Je pa dejstvo, da ne bom šel glasovat, ker mi dol visi za to problematiko. Se imamo z marsičem pametnejšim za ukvarjati.
Me pa skrbi to, kar nekateri tu pišete in sicer, da otrokovo najožje socialno okolje ne vpliva na to, kakšen bo, ko odraste. Oprostite, ampak to je idiotizem brez primere.
Če otrok raste v družini dveh kadilcev (pa naj bosta to foter in mama, dva fotra ali dve mami - sem moderen glede na "nov zakon"), ki kajenje otroku prikazujeza kot nekaj lepega in pozitivnega je veliko večja verjetnost, da bo ta oktrok na koncu kadilec in imel glede kajenja enake nadzore kot starši.
Če otrok raste v družini dveh alkoholikov, ki alkohol prikazujeta kot nekaj normalnega in vsakodnevnega (ni nujno, da je v družinu tudi nasilje) ipd.. je veliko večja verjetnost, da bo ta otrok na koncu alkoholik...
Če otrok raste v družini dveh narkomanov (pa se omejimo na mehke droge)... je veliko večja verjetnost, da bo tudi sam na koncu joint zvijal z eno roko,
Če otrok raste v družini verskih ekstremistov (vseeno katere vere)...
Če otrok raste v nestrpni (rasno, versko, ipd.) družini ... je velika verjetnost, da bo tudi sam nestrpen.
...
In potem tu berem, da pa če otrok raste v družini dveh homoseksualcev ni pa nič večja verjetnost, da bo tudi sam homoseksualec?
Pa, daj bodite resni.
hahahah... o tem sem prej govoru! tko kmeti razmišljajo. O tem je že zgodovina pisala! Če so tastari taki, bojo tud otroci isti.
Moja dva sta oba kadilca, pa ne kadim. O punce sta oba kadilca, pa ne kadi. Celo mladost sm vohal tist smrad, pa sej nisem tok neumen, da ga bom še jest delal???
Imam prijatelje, otroke "pijancev", no, pa so tud vidl, da to nikamor ne pelje in - ne boš verjel - niso pijanci!!!
Poznam pa nekaj fantov, k so doma iz uglajenih družin, pa tud lepo joint zvije. Stoje, na bankovcu za 5€. Kakšen ga kdaj še v rolco zvije, in še kej potegne. Aja, a sm že povedal, da so iz uglajenih družin?
Edino glede nestrpnosti imaš pa prav ja.... to se pa zna podedovati. Tko kot so jo nekateri tukaj... ker ne znajo razmišljati s svojo glavo.
A se ti ne zdi, da mulc sam ugotovi, kaj ga bo rajcalo?
Kako lahko nekdo nekomu vsili, vcepi, privzgoji spolno usmerjenost? to me res zanima. a je to kje zapisano kot dejstvo, al so to samo smešni izgovori nasprotnikov zakona?