Chevrolet Cruz

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Dans sm bil v salonu in na testni vožnji.

Moram rečt da me je avtek očaral. Materiali res niso nevem kaj ampak je pa oblikovalsko in cenovno par razredov pred konkurenco. Plastika na armaturi ni ravno oblikovalski biser, vendar so to dobro skrili z uporabo tkanine. Glede na cenovno konkurenco so še vedno več kot odlični, sploh če upoštevamo velikost avtomobila.

No testiral sem 1.8 LS bencinca z 141KM. Občutek sicer ni bil dirkaški (kar Cruze tudi ni), ampak prav limuzinsko umirjen ter prijeten. Pospeševanje je bilo čisto primerno velikosti in razredu, kateremu pripada.
Po velikosti je avtek soliden, in ima zadosti prostora spredaj ter zadaj, testirano, pa sem velik skoraj 190. Pritljažnik je tudi dokaj prostoren in velik, le nekoliko plitev se mi je zdel, ampak to je le subjektivno mnenje.

No nekaj od opreme.
Klima (ni avtomatska, ampak jebiga)
alarm
el. stekla spredaj in zadaj
potovalni računalnik
el. nastavljivi in ogrevani vzvratni ogledali
ESP
ABS
temna stekla
daljinsko centralno zaklepanje
stranske sprednje zračne zavese
avtoradio z AUX ter MP3

ter dodatni LS pack
lita platišča 16 col
usnjen volan in prestavna ročica
meglenke
držalo za očala pri vozniku (tam namesto tiste ročke kamor se sovozniki primejo)
radio komande na volanu
parkirni senzorji

Tko da kar solidno opremljen avtek.
Cene za bencinca niti nisem spraševal, amapk po uradnem ceniku je 1500€ manj (141km verzija).

Ampak dizel 2.0 z 125km in vso to opremo in kovinsko barvo je 14.600€ z vključenimi doplačili za prevoz ter pripravo vozila.

KIA eat your heart out
grin1.gif

Ajd pa še ene par slik za filing

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Všeč mi je. Cena takšna, da nimaš kaj gruntat. Ampak osnovna oprema (tempomat) je pa očitno spet kot pri vseh ostalih vzhodnjakih luksuz (ga nisem opazil na nobenem serijskem in dodatnem seznamu). Si ne morem pomagat, to je prva stvar, ki me zanima pri vsakem avtu. Servisni intervali so na 30 jurjev kot pri oplu?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Lep in zanimiv....ampak.....kaj pa primerjava z oplom......kaj je boljše in kaj ne....kje so razlike?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ampak osnovna oprema (tempomat) je pa očitno spet kot pri vseh ostalih vzhodnjakih luksuz (ga nisem opazil na nobenem serijskem in dodatnem seznamu).

Se strinjam, tudi meni pomemben del opreme.

Strinjajo pa se očitno tudi pri Chevyju: za doplačilo je na voljo pri opremi LS, serijsko pri LT.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Spredaj mi je podoben insigniji, vendar mi je lepši. Tudi noter ne izgleda slabo...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sej je mišljen kot korejska verzija Insignie (čeprav mislim, da nima njene platforme). Izgleda res dobro, notranjost me malo spominja na Civica.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.704
1.355
113
Avtučk je drugače model Cruze
grin1.gif

Platforma pa GM Deltal. Naslednja Astra bo na tej platformi.

Zanimiva rešitev, zanimiv avtučk.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Sej je mišljen kot korejska verzija Insignie (čeprav mislim, da nima njene platforme). Izgleda res dobro, notranjost me malo spominja na Civica.

cruze je insignia v drugi preobleki.kaj misliš da bo GM šel delati rtazlične platforme za dva enaka avta
confused-1.gif

in avto ni mišljen kot korejska verzija insignie ker je v celoti zasnovan v evropi le štancajo jih v koreji kar je dobro

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Avto je slab. Dacia, Hyundai ali Kia se mi definitivno bolj dopadejo.
Pred nakupom vsakemu toplo priporočam testno vožnjo, ni atraktivna oblika vse kar šteje

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
lol zamešal.cruze ina astra sta na isti platformim saj cruze niti ni v istem razredu kot insignia

Tako je, Cruze in Astra pa Insignia in Epica sta v istem razredu...
Ravno bilo na Avto.Info da je Chervolet 4 najbolj prodajan avto na svetu
smile-1.gif

Sm gledu v petek 1.8 avt. pa full opremo pa mi je avto všečn sam pa ni to TO
confused-1.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Jst sm se pred kratkim v Peruju vozu s Cruzom avtomatik in z vso opremo (usnje in to). Pa se mi ni zdelo ravno tako slabo....

B81

22. jul 2007
37.714
10.980
113
KSZ

No če je kdo vozil tole... avtomatik, avt. klima, ESP in 4×el. stekla. Če ima to, je ok.
Notranja plastika me ne zanima, ker je ne božam.

Zanima me vožnja nasploh, ovinki, podvozje, zavore... američani imajo dobro rešeno glede tega. Avti jim gredo verjetno dlje, ampak noter so kao obup. Mi evropejci pa ravno obratno. avto more bit lep, pa notri morjo bit materiali lepi in prijazni na dotik (sklepam?), ostalo je sekundarnega pomena.