Cepljenje proti prašičji gripi v Avstriji?

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
@bugmenot, pri nas bi morala biti oba zdravila, saj je

Pandemrix bil avtoriziran 22.5.2008 (zadnja modifikacija 12.4.2009)
ter Celvapan ki je bil avtoriziran 6.3.2009 (zadnja modifikacija 11.12.2009)

Ne vem pa kako je v praksi s temi cepivi.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Ja kaj naj ti rečem, imaš pač napačne (izmišljene) informacije, poleg tega pa še brat ne znaš. O smrtnih primerih nisem pisal nič. Resni zapleti cepljenja niso samo smrt.

http://www.bt.cdc.gov/agent/smallpox/vaccination/pdf/vaccine-overview.pdf

Potrjuje kar sem napisal. 15-500 življenje ogrožujočih zapletov na milijon in 1000 resnih zapletov na milijon.

Je pa zanimivo, da moram fanu teorij zarote jaz dokazovati, da eno cepivo bolj nevarno, kot si misli
smirk-1.gif

Kar se pa spodnjih primerov tiče... samo primeri, kako se dobro merjen hoax prime med ljudmi kot sveta resnica.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
In zakaj se bi cepil v avstriji?

ker je nekje na 24kur nekaj pisalo?

Zato ker imajo cepivo z manj stranskimi učinki. Pa jaz tebe vprašam, zakaj se ne bi cepil če imam to možnost in 9 minut vožnje z avtomobilom do tja?

Cepivo z manj stranskimi ucinki... hmm.... od kje ta informacija? Je prijavljen kaksen primer strasnega "stranskega ucinka"? recimo pri nas?
cheer.gif

Je je, veš da je objavljeno, dost primerov ampak te informacije so namenjene ozkemu krogu ljudi v katerem jaz sem ti pa žal nisi, pač zato da se ne bi začela širiti panika med ljudstvom. Ampak prosim ne govorit okoli dobro? Da ne vletijo FBI, CIA, DEA, SLO FBI in še kdo! Prav?
wink-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
"In the past, about 1,000 people for every 1 million people vaccinated for the first time experienced
reactions that, while not life-threatening, were serious."

"These types of reactions may require medical
attention. In the past, between 14 and 52 people out of every 1 million people vaccinated for the first time
experienced potentially life-threatening reactions to the vaccine. Based on past experience, it is estimated
that 1 or 2 people in 1 million who receive the vaccine may die as a result."

To je to kar jaz precitam iz tvojega linka.

Ce bi spremljal mikrobioloske biltene (verjamem da jih ne), bi nekaj podobnega prebral vsak mesec v 80 letih. Kot sem ze povedal,
smrtnost je bla 2-3 na miljon ljudi.
Reakcij na cepivo pa je bilo kar nekaj, vendar zdalec da bi rabile zdravnisko pomoc. Verjetno si premlad, da bi tebe cepili proti crnim kozam, mene so, in sem tudi imel reakcijo. Pac rdecica, flek in srbecica in to je to. In jaz pasem med unih 1000 na miljon ki si rekel, z "resnimi zapletih" Pri otrocih so pac resno jemali te stvari, in sem kuj dobil mazilo za mazati ter na mojo sreco ker nisem maral cepljenj dokoncno prepoved cepljenja
cheer.gif
Od 30 sosolcev sva tako dva zmeraj cakala zunaj, da so ostale cepili.
Tudi ne spomnim se da bi v Jugoslaviji kdorkoli umrl zaradi tega cepljenja.

Kar se tice zarot, nisem noben zagovornik. Znam samo logicno razmisljati in ogromno preberem ter si sam mnenje naredim.
Se predno pridem do interneta, kjer se najvec hoaxa omenja.

Mi znas demantirati zgornja dva vprasanja ?
Mi lahko razlozis, zakaj te v lekarni nahrulijo ce zdravila z 1mesec pretecenim rokom (konkretno
izkusnje s Coldrex-om in Aspirinom) jemljes, hkrati so pa letos rekli, da je 1 leto pretecen rok za Tamiflu v Sloveniji cisto normalen,
in da se ga lahko jemlje naprej
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Fak kere traparije in to z vseh moznih koncev.

Cepis se ali pa se ne. Zaradi ogromno zadev jih umre, tudi zaradi cepiv. Vedno obstaja moznost, da koga pobere. Jaz bi si zelel samo to, da mediji ukinejo porocanje o tej gripi, samo paniko zganjajo. Smrtnost je enaka oz. podobna kot pri sezonski ampak ker je ta bolj nalezljiva jih bo logicno umrlo vec ampak procentualno pa enako kot pri sezonski. In niti enkrat niso porocali, da bi kdo umrl za navadno.

Cepil se nisem in se ne bom, se tudi za navadno nisem nikoli in sem veckrat fasal virozo kot gripo in glede na vse se mi zdi da bom prezivel. Tisti, ki pa kao zdrav umre za gripo pa ni bil zdrav, cetudi tako govorijo. V telesu je toliko faktorjev, procesov in mora biti se nekje nekaj narobe, da te ni vec cez noc. Skrbelo bi me edino za majhne froce, nosecnice in pa starejse. Ucinki ceoljenja pa se lahko pokazejo cez par let in cepivo je bilo premalo stestirano (logicno pac).

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Schumi, ce se nisi seznanjen, je anglesko ministrstvo za solstvo v tem, da cepijo VSE angleske otroke po solah, tko da je tvoja skrb na mestu.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Citat:
Tisti, ki pa kao zdrav umre za gripo pa ni bil zdrav, cetudi tako govorijo.
Seveda je lahko čisto zdrav. Še preveč. Ima tako fajn imunski sistem, da ga le ta pokoplje
evil.gif