Cepljenje proti prašičji gripi v Avstriji?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Če smo pošteni se veliko zdravnikov ni cepilo, pa kljub rizičnim poklicom izpostavljenosti virusnega obolenja, tudi nekateri so dobili boljše cepivo...
Itak, ravno včeraj sem videl lokalnega đankija da dila neke na črno uvožene boljše ampule cepiva naokol. Rabiš?

Citat:
Uporabnik reality pravi:
Švicarji so ceplenje celo odsvetovali nosečnicam, otrokom in bla bla
Ja, švicarji so med drugim izglasovali prepoved đamijam in pa ženske so pri njih dobile volilno pravico par 10 let nazaj. Razen v gradnji tunelov se nimamo pri njih po čem zgledovat ...

Citat:
Uporabnik reality pravi:
Dejstvo je da klinično niso kej dosti testirali in učinki cepiva lahko pridejo tudi kasneje, kot se je to že dogajalo..........

tko da...

Aha, ti pa si poznavalec. Veš koliko časa obstaja cepljenje proti gripi? Veš kako se naredi cepivo? Veš v čem je razlika med "sezonsko" in "pandemsko" gripo? No, ne veš .. in če ti jst povem je isti ku....?! Skratka po postopku, ki ga uporabljamo že par desetletji se izdela cepivo. In ja, tudi za "sezonsko" gripo je vsako leto drugačno!
priden.gif
(who cares, teoretiki zarot tega še niso obdelali zato nas ni strah)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Veliko je teh "lahko", teoretiki zarot pa govorijo, kot da so to pogoste zadeve.

One-in-a-million. Ljudje se ne zavedajo, kako mala verjetnost je to. Če bi se ljudje apriori izogibali stvarem, ki jih lahko poškodujejo (da ne rečem ubijejo) s takšno ali večjo verjetnost, potem je najbolje, da se takoj ubijejo.
evil.gif

Če se spraviš v avto in odpelješ do trgovine, je praktično večja verjetnost kot 1/1.000.000, da ne boš prišel živ nazaj.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Res? Govori se? Then it must be true.

Upam, da ni umrla v prometni nesreči...

Namig je je bil po moje dovolj natančen, da bi se lahko pozanimal in preveril, če imaš interes priti do resnice. Tak ciničen odgovor pač ni prepričljiv.

In ne, ni umrla v prometni nesreči... da boš imel manj za preverjat.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
In zakaj se bi cepil v avstriji?

ker je nekje na 24kur nekaj pisalo?

Zato ker imajo cepivo z manj stranskimi učinki. Pa jaz tebe vprašam, zakaj se ne bi cepil če imam to možnost in 9 minut vožnje z avtomobilom do tja?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Cepiš se lahko v bolnici v Celovcu. Cena cepljenja je 8€.

In to si slišal na 24kur kajne? Ali poznaš koga ki je bil dejansko tam in se je cepil, brez da je v Avstriji zdravstveno zavarovan. Namreč stric je bil 2 dni nazaj v Lekarni preko meje in so mu zatrdili da to ni mogoče, da je to samo za te ki delajo gori in imajo zavarovanje pri njih.... Vprašanje..

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Jaz nisem govoril o nobenih zarotah. Meni je samo zanimivo da vsak post rabte googlat, samo da crko A zamenjate v crko B.
Psiholosko je dognano, da je prva novica tista, ki se cloveku vsidra v spomin. Vse nadaljne novice nam ne dajo vec toliko zaupanja.
Tudi ce bi sedaj po televiziji javno povedeli, kar sem jaz napisal. Za zaroto se torej steje vsakic, ko se demantira osnovno prvo novico.
Torej, zarota ali ne, zanimivo je le, da pri vseh vojnah, borznih spekulacijah,virusih in ostalih odmevnih stvareh vedno stojijo zadaj
politiki z zasluzkom. Vse to se enostavno preveri in je JAVNO, kdo ima kje lastnistvo. Ce ne znate skupnega imenovalca povleci,
in sprejeti, da od pamtiveka denar igra GLAVNO vlogo pri vseh stvareh, potem nimam ostalih argumentov.
Gre pac za splosno razgledanost in kancek zelje po znanju. Ni mi treba googlat, da bi napisal, kako virusi delujejo, kaj in kaka vrste cepiva obstajajo, kako cepivo deluje, in kako lahko (in tudi dejansko tako je) s samim procesom cepljenja virus lahko mutira,
in povzroci ves skode kot koristi. Ker to znanstveniki vejo, dodajajo zato v sama cepiva se dodatke, da se izognjejo takim stvarem,
vsi ti dodatki pa povzrocajo skodo na drugih podrocjih.
Cepivo za crne koze so npr dolgo casa izpopolnjevali, da ga lahko jemljemo za "zdravega" nasemu telesu. Pri cepivu za h1n1 virus je slo testiranje prehitro skozi, teste so pri zivalih dokaj uspesno naredili, predno so rezultate dobili se od ljudi, so ga pa ze prodajali.
Ce toliko zaupate medijem, potem enostavno poglejte, koliko ljudi je umrlo po svetu zaradi tega cepiva. Stevilke niso tako
zelo visoke, so pa dovolj, da lahko recemo, ali je res to varno ali ne.
Zivimo v 20 stoletju ki nam s tehnologijo prinasa tako pozitivne stvari kot negativne. V dark ages je blo dovolj da je en vascan
eno oznacil za carovnico, pa je bla ze markirana. Tukaj pa mediji isto pocnejo. Sploh mediji, ki so z lastnistvom povezani
z isto stvarjo, ki jo objavljajo (noben ne bo v lastno skledo pljuval) in spadajo med gigante.
Skratka, vsak nej si ustvari svoje mnenje, najbolje je da si malo precitate stvari, in sami sebi zaupate, na forumih
bo itak 1000 ljudi 1000 odgovorov. Lahko pa iz lastnih izkusenj recem, da kadarkoli je bil kaksen naval necesa, sem se prvo
vprasal, kdo vse bo s tem zasluzil.

@jernej, jest ne rabim googlat za to, ker te stvari vem iz glave, tko da lahk recem da sem vsaj razgledan.
Pa ne vem od kod ti ideja da imam baxterjeve stvari za boljse od novartisa. Vprasanje je blo izkljucno v zvezi z baxterjem.
Ker pa rad surfas, pa verjamem da bos slej ko prej naletel na kissingerjev intervju, katerega so kmalu umaknili z neta, kjer
se je zagovoril, da bi bilo potrebno zmanjsati populacijo. Sam verjetno je tud to zarota, pa zmontirano pa ne vem kaj.
Ti se mal zbudi pa zacni brati za sebe zarad znanja, ne zato, da komentiras na vse zivo s copy/pastom.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Aja, pa se to (za vse ljubitelje zarot, in tiste ki ste proti zarotam).

1. Zakaj je proti firmi Baxter sprozen uradni postopek pri drzavnem tozilstvu v zvezi s kontaminacijo cepiva za svinjsko gripo
2. Zakaj je cloveka, ki se je tajno ukvarjal z mutacijo tega virusa v ukrajinskem baxterjevm laboratoriju, in je pred ameriskim senatom hotel razprostreti vse dokumente, morala prestreci fbi, cia, nsa in ostale afnarije, ne pa samo navadna policija. Sej 60 letni
"starcek" v hroscu res ni tok nevaren...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Samo pravim, da je hilarious, da temo odpre nekdo, ki bi se rad šel cepit v Avstrijo, zato ker imajo tam kao boljše Baxterjevo cepivo, ti pa hkrati trdiš, da je ravno to cepivo okuženo z zlobnim-zlobnim-zlobnim (see what I did here?) skvalenom
bonk.gif
.

Tvojih špekulacij raje ne bom komentiral, ker sem jih dejansko že na tem forumu parkrat komentiral in razložil, da je vse skupaj samo hoax. Tako kot tista latino punčka, ki hodi ritensko. Tako kot Rom Houben. Tako kot tisti fantek v vremenskem balonu.

Morda samo glede črnih koz. Od vseh možnih cepiv si za nenevarnega proglasil edinega, ki ga tudi stroka priznava kot izjemno nevarnega.
bonk.gif
Class one irony, moram reči.
Cepivo proti črnim kozam je bilo še old-school pred časom genetskega inženiringa in cepivo je povzročalo resne reakcije v 1/1000 primerov. Črnih koz ni več! Cepiti se nehalo okoli 1970.

Današnja cepiva so narejena po metodi rekombinantne DNA in so povsem drugačna. Nosilec cepiva je praktično standarden in notri se samo da ustrezen protein nove gripe. Tako da je testiranje bolj ali manj formalnost.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Če si zdravnik to močno obžalujem, ker namesto da pišeš na forum bi lahko dejansko kaj delal..
grin1.gif

O cepivih sem napisal to kar vem. Kot si ugotovil ne kaj veliko, pravzaprav me niti ne zanima. Sem se pa cepil v ponedeljek proti novi gripi, firma častila pa sem šel lih slučajno mimo naše ambulante...
Pa napisal si, da če človek ne občuti nobenih bolečin v mišicah pa pač neke simptome cepljenje, da je bil cepljen z vodo. Sam nisem čutil nič razen da je vbodno mesto malo bolelo če si res fejst pritisnil na ramo... Ne vem zakaj so me cepili z mlekom (cepivo je barve kot mleko)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Simptomi so različni... lepo pa si napisal, da si imel bolečino na mestu vboda. To pomeni vnetje ter posredno pokaže, da se je imunski sistem odzval na cepivo.

Pa še enkrat preberi, kaj sem napisal. Napisal da bi bilo sumljivo, če NIHČE ne bi imel stranskih učinkov.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Lahko si razlagaš kot lepo piše v uvodu - FWD.

Pač še en namišljen chain mail.

Večina spodaj naštetih "dejstev" je bila že neštetokrat demantiranih.

ToNisemJaz

Zelenc'
11. dec 2009
2
0
1
Bili dones v A., natančneje v pliberku in nato še v Volkemarktu, pa so nas uni tam odgnali prav po Haidersko da nimamo tam kaj iskat, da cepivo ni namenjeno NAM iz Slovenije.... Tko da.......... Ne vem kaj je res in kaj ne, sem pa slišala nekje, da baje, ko naj bi pri nas zmanjkalo tega cepiva, ki ga uporabljajo zdaj, naj bi dobili unega, k ga majo v Švici (baje boljši).... Sam tko... nisem ker se mi ne da in nimam časa ne vem kaj iskat po netu kaj je boljš in kaj ne... Verjetno bomo kr počakal na uno cepivo, če bo sploh še potrebno, če ne bomo prej vsi že prej preboleli to gripo (po moje ne more bit hujša od navadne, če je človek normalno zdrav in nima nobenih drugih kron. bolezni).
Skrbi me edino za otroka (eden 3leta in drugi 3 mesece) ampak bomo že nekak....

ToNisemJaz

Zelenc'
11. dec 2009
2
0
1
PS - a drugač ve kdo ime bolnice v Celovcu???????????????????? al je samo bolnica v celovcu kjer cepijo tudi Slovence??????????

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Včeraj sem sedel zraven človeka, ki dela v bolnici SG in je pravil da se je on moral cepiti tukaj, toda njegova žena se je v Celovcu

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Molil bom, da se vam uspe prebiti skozi te težke čase. Razumem, da je težko... Čisto logično je, da ne moreš preiskati celega interneta za informacijami... tega je enostavno preveč. Škoda pravzaprav, da ne obstajajo pri nas ljudje, ki bi bili strokovno usposobljeni za dajanje takšnih nasvetov. Recimo, da bi vedeli kaj o zdravilih in cepivih. Oziroma o boleznih na sploh. Tako pa ni nikogar... internet je pa tako velik in poln najrazličnejših pomembnih informacij, ki pa jih ne moreš pregledati v tako kratkem času.

Pa še otroci so tu. 3 mesece star? Torej je ravno izgubil ves imunski sistem, ki ga dobil od matere pred rojstvom in je najbolj na udaru glede tovrstnih bolezni.

Ko bi le bilo v Sloveniji na voljo kakšno cepivo, ki ne bi imelo grozljivih stranskih učinkov. Na strani http://www.dhmo.org so ravno zadnjič poročali, da so preko satelitskih slik (ki so jih računalniško povečali) v Kočevskem rogu opazili može v skafandrih, ki so metali umrle zaradi cepljenja v kraška brezna, da bi prikrili dokaze. Na skafandrih so se točno videli GlaxoSmithKline logotipi. Enako sporočilo sem dobil tudi preko emaila od prijatelja, ki je strokovnjak, tako da je zagotovo res. Naši mediji pa pišejo o neki gospodarski krizi in globalnem segrevanju... kakšen pesek v oči.

Kakorkoli že - držim pesti!

Srečno!

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
In zakaj se bi cepil v avstriji?

ker je nekje na 24kur nekaj pisalo?

Zato ker imajo cepivo z manj stranskimi učinki. Pa jaz tebe vprašam, zakaj se ne bi cepil če imam to možnost in 9 minut vožnje z avtomobilom do tja?

Cepivo z manj stranskimi ucinki... hmm.... od kje ta informacija? Je prijavljen kaksen primer strasnega "stranskega ucinka"? recimo pri nas?
cheer.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Stranskih učinkov se ne prijavlja zdravniku ali Zavodu za zdravstveno varstvo, temveč direktno na internet (najraje preko chain-maila).

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
Citat:
Uporabnik ToNisemJaz pravi:
Ne vem kaj je res in kaj ne, sem pa slišala nekje, da baje, ko naj bi pri nas zmanjkalo tega cepiva, ki ga uporabljajo zdaj, naj bi dobili unega, k ga majo v Švici (baje boljši)....

Pri nas je (vsaj kolega je naletel na tega) v uporabi Pandemrix... isto cepivo kot ga uporabljajo v Švici
smirk-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Jernej ne vem sicer od kod ti to vse crpas, ampak vakcina crnih koz je povzrocila smrt pri 2 napram miljon ljudi. Konec sestdestih let je bilo od oka cepljeno 15mio americanov in jih je imelo reakcijo 500, od tega jih je morda umrlo 10, vecinoma zaradi encefalitisa. Ukinili so to cepivo cisto iz prakticnih razlogov, ker so izkoreninili ta virus in ni bilo potreb da bi to poceli se dalje, najprej pri otrocih kasneje pri odraslih.

Glede

Citat:

Tako kot tista latino punčka, ki hodi ritensko. Tako kot Rom Houben. Tako kot tisti fantek v vremenskem balonu.

pa sumim da si me s kom zamenjal, ker zgoraj nasteto prvic slisim.