Covid-19 Cepiva

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.912
113
Južna Koreja

85,5 prvi, 82,4% polno cepljene populacije, tretji odmerek 27,9%

Priponke

• sk0.jpg
    sk0.jpg
    34,6 KB · Ogledi: 81
  • sk1.jpg
    sk1.jpg
    34,5 KB · Ogledi: 93
  • sk2.jpg
    sk2.jpg
    47,2 KB · Ogledi: 82

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Koga nateguvljejo, 2x cepljen, fašem virus in zdaj hocejo, da se še ne vem kolikokrat cepim, ko ena ofca, ki bo drugače zaprta v ogradi :obesise:
Načeloma je to to kar se tebe tiče, 2x cepljeni prebolijo BP če niso kronični bolniki ali v zenitu svojega življenja... Opcijsko se lahko pred zimo cepiš s poživitvenim, da zmanjšaš možnost da koga okužiš.

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
432
197
43
Ja kako, če hočejo že četrti odmerek? A je to normalno? Kolikokrat me bojo še cepili? A ni zadnjič pisalo, da se bom moral še naprej cepit, ker mi bo drugače poteklo potrdilo in nikamor ne bom mogel? Jaz nič ne razumem več :obesise:

• Všeč mi je
Reactions: javr

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
432
197
43
Raje vidim, da me dvakrat letno špiknejo, kot vsak dan vrtajo po nosu. :fredi:
A pa to ti je vredu, da te 2x na leto špiknejo? Meni ne vem če, ker sem jim verjel, da bo to trajna zaščita, zdaj pa ne vem več kaj naj verjamem.
Dejansko se počutim nategnjenega in hkrati prisiljenega na zahrbtni način, ker sem res prisiljen biti 2x letno špiknjen :obesise:

Pol pa zadnjič še to preberem in si mislim pa kaj a nas res u glavo jebejo na polno? A sem res taka ovca, da dopustim to, a sploh lahko kaj naredim, kaj sploh je prav?

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
A pa to ti je vredu, da te 2x na leto špiknejo? Meni ne vem če, ker sem jim verjel, da bo to trajna zaščita, zdaj pa ne vem več kaj naj verjamem.
Dejansko se počutim nategnjenega in hkrati prisiljenega na zahrbtni način, ker sem res prisiljen biti 2x letno špiknjen :obesise:

Pol pa zadnjič še to preberem in si mislim pa kaj a nas res u glavo jebejo na polno? A sem res taka ovca, da dopustim to, a sploh lahko kaj naredim, kaj sploh je prav?

Naj bi bila trajna zaščita proti hujšemu poteku, ni pa trajna zaščita proti okužbi, sploh proti omikronu ne. Ista stvar kot pri gripi, predzimsko cepljenje. Počakajmo še kak mesec, da se omikron panika poleže in številke novo okuženih padejo, število hospitaliziranih v bolnišnicah bo pa odvisno od % še nezaščitenih...

2. okt 2007
3.775
2.263
113
po booster dozo še grem, po 4. pa ne več, ker to s tem cepljenjem in skrajševanjem intervalom postaja farsa, ker 3. letno pa se res ne mislim cepit...

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska

Če vidiš, da je na respiratorjih 90% necepljenih, me dva špika letno res ne motita, posebno, ker nisem imel po nobenem reakcije.

javr

Guru
6. dec 2011
1.885
1.142
113
Necepljeni ogrožajo že cepljene
necepljeni smo od 15.sept.2021 naprej najbolj kontrolirana skupina ljudi v Sloveniji. Do pred nekaj dni na 48 ur, zdaj na 24 ur. Kako lahko kdorkoli, še posebej medicinske stroke, izjavi da kogarkoli ogrožamo ?
Pa še ena, ki je lahko medicinski stroki le v sramoto: test "s palčko po nosu" ti omogoči 24 ur svobodnega gibanja; laboratorijski test na protitelesa pa je zgolj za lastno informacijo, čeprav ima "stroka" polna usta izjav o protitelesih

javr

Guru
6. dec 2011
1.885
1.142
113
Out of 34 Omicron cases at Delhi hospital, 33 are fully vaccinated
Google Translate:
Vsi razen enega od 34 bolnikov z varianto Omicron, zdravljenih v vladni bolnišnici Lok Nayak v Delhiju, so bili v celoti cepljeni, vsaj dve osebi sta prejeli obnovitveno cepljenje, so za The Indian Express povedali visoki uradniki.
»Doslej smo z novo varianto Omicron oskrbeli 34 oseb, od tega jih je 18 že odpuščenih. Razen ene osebe so bile vse druge cepljene proti Covid-19, kar pomeni, da je nova varianta sposobna okužiti tudi tiste, ki so prejeli cepljenje,« je povedal dr. Suresh Kumar, zdravstveni direktor Lok Nayak, ki je bila prva bolnišnica imenovan kot center za zdravljenje tistih, za katere obstaja sum, da so okuženi z novo različico.
Povedal je, da sta vsaj dva mednarodna popotnika prejela celo oživitev mRNA.
Vsi tisti, za katere je bilo potrjeno, da imajo Omicron, so imeli blage simptome, kot so zvišana telesna temperatura, vneto grlo in bolečine v telesu. Nobenega od njih ni bilo treba dati na kisik ali ventilator, je dejal.

"Vsi tisti, za katere je bilo potrjeno, da imajo Omicron, so imeli blage simptome, kot so zvišana telesna temperatura, vneto grlo in bolečine v telesu" -
zakaj potem sploh bolnišnično zdravljenje ?

javr

Guru
6. dec 2011
1.885
1.142
113
če bi laboratorijski test na protitelesa imel, recimo, 60 dni veljavnosti (argument: en mesec je premalo da bi ljudje v večjem številu hodili na odvzem krvi, hkrati pa ne smemo užaliti tistih doc.prof.dr. itd. pri koritu ki zahtevajo poživitveno dozo na 90 dni), bi znanstveniki, tokrat pravi znanstveniki, ne tisti, katerih akademski naziv in mnenje sta naprodaj najbojšemu ponudniku, dobili ogromno, ali vsaj veliko večjo bazo podatkov o tej bolezni kot jo imajo sedaj. Zakaj to nikomur ni v interesu ? "Zato ker takšna koda ni veljavna v EU." Ja, ok, pa naj bo za uporabo znotraj SLO. Tudi ne ? Zakaj ? "Ker smo del EU" ?