Mi smo iz Žirov. Slišim takšno prakso po celi Poljanski dolini. Za Škofjo Loko se pa bojim, da jih že sodekso rihta.
Uh, kakšen flashback po tole.
Ko sem konec 90ih prišel v srednjo šolo v Lj, nam je neki sodexo vozil malice:
-najbolj mi je ostala v spominu A.C.E., flouroescentno oranžna umetna packarija v stilu soka neverjetno groznega, umetnega okusa, v pollitrski flaši, ki jo je izumila Radenska (kar je bil jasen signal, da se Radenska potaplja in je v totalni strokovni krizi)... Lahko bi nam dali flašo vode, ampak to takrat še ni bilo moderno. Lahko bi nam dali 0,5 litra limoninega fruca ali pa, je6enti, pol litra radenske. Limonine vode Za takrat menda tako še ni bilo... Ampak ne, A.C.E.
-v sendviče so dajali gorgonzolo namesto normalnega sira, kar je bilo nekaj nagravžnega česar nihče ni bil vajen, to je bilo za crknit
-v vse sendviče so poleg mesa tlačili zelenjavo, npr. kup zelja. In to ne v razumenem razmerju, kot se dela v današnjih burgerjih, dobil si neko meso in isto debelino zelja. Normalnejše zelenjave, kot bi bile kumarice ali čebula, ne pomnim.
-danes lahko razumem, zakaj je bila vsa hrana ledeno mrzla, saj so jo morali pripeljati do nas v hladilniku, ampak v osnovni šoli nam tega ni bilo treba gledati niti v podružnični šoli, kjer šolski kombi, kupljen predvsem za prevoz malice, tudi konec 90ih niti slučajno ni imel hladilnika - pa smo vsi preživeli.
-so pa imeli neko zanimivo afiniteto do sadja, pomnim jabolka, mandarine in banane. Vem tudi, da se je v tistih časih pa že zmrdovalo nad solidno hrano, in vsaj polovice banan sošolci niso pojedli.