Covid-19 Cepiva

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.951
6.028
113
Četrti odmerek
FA_memUVUAQnfTI.jpg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.309
7.054
113
Čakte čakte...moderna je no go, vektorska tudi...a mlade se tudi vzpodbuija da se cepijo? kaj jim preostane? pfajzer?

Naključje, ali "zarota"? Zakaj bi eno mRNA bilo prepovedano, drugo pa ne?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

javr

Guru
6. dec 2011
1.940
1.144
113
Čakte čakte...moderna je no go, vektorska tudi...a mlade se tudi vzpodbuija da se cepijo? kaj jim preostane? pfajzer?

Naključje, ali "zarota"? Zakaj bi eno mRNA bilo prepovedano, drugo pa ne?
na Novi Zelandiji je pfizer edina izbira. Cepiti pa so začeli pred nekaj tedni. Ne nekaj meseci - nekaj tedni.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.164
4.149
113
na Novi Zelandiji je pfizer edina izbira. Cepiti pa so začeli pred nekaj tedni. Ne nekaj meseci - nekaj tedni.

To je zato ker se tam začenja poletje, pa virusa ne bodo več imeli in je treba z ukrepi nadaljevat in najlažje potem zahtevaš PCT za na plažo. Ko bo spet jesen/zima bo pa pfizer doza ravna popustila (ene pol leta pfizer drži, potem postane neuporaben) in bodo spet zaprti, baje ker se je premalo ljudi cepilo.

Vsa analogija s tem kar se je dogajalo/dogaja pri nas je samo naključna.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Kdo je že rekel, da Big Pharma od teh cepiv ne bo zaslužila?

Three major figures at Big Pharma firm Moderna have made their way onto the prestigious Forbes 400 list, after raking in billions in Covid-19 vaccine sales to governments amid the global pandemic.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.164
4.149
113
informacijo sem dobil od nekoga ki že nekaj let živi z družino v Aucklandu tako da nisem imel razloga preverjati.

Sej drži. Uradno je edino podprto cepivo Pfizer, država samo to zagotavlja. Sta pa odobreni tudi AZ ali J&J, tega izvajajo privat klinike oz. velja ekvivalent cepljenje v tujini, vseeno to predstavlja manjši del cepljenih.

Njihova umtemeljitev je da je pfizer učinkovit, ustrezen za vse skupine in predvsem da bodo vsem prebivalcem ponudili cepivo pod istimi pogoji, kar pomeni da je na voljo uradno samo to cepivo (nobenega pa ne silijo, če želi nekaj drugega je uradno odobreno in laghko gre po svoj šus na privat kliniko). Na nek način dobra odločitev, sploh če pogledamo naše zaje... s tem in onimi in stranskimi učinki teh in onih in cepljenjem po starosti s tem in onim ... dejansko nič od tega ni pripomoglo k večji precepljenosti ali pa varnosti, samo kontra efekt je imelo.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Ah, o tistih klošarjih in narkomanih so itak fake news.
Od koga je pa novinar dobil te podatke, kaj mislite?
Je podatke dobil v cepilnem centru, al so kar verjeli narkomanu, ki za litrco pove vse, kar hočeš slišat?

Mimogrede, ko se cepiš ali testiraš moraš pokazat osebno.

Ne nisi je abil pokazat vsaj ne na vseh cepilnih mestih. So pa to po tistem ko je v novice prišlo spremenilil, če se tega držijo pa ne vem. Jaz sem dal na cepilnem samo zdravstveni izkaznico, to je bilo konec aprila. Verjetno pa niti niso pičakovali da boste toliko "balkanci" da se bste na to foro ven vlekli.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.951
6.028
113

Finland Joins Sweden & Denmark By Limiting Use Of Moderna's Jab In Young Men​

Astra Zenico, JJ so ukinili v aprilu.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.951
6.028
113
Seštevanje in fack checkerji
FACT CHECK – 30,305 people did die within 21 days of having a Covid-19 Vaccine according to ONS; Fact Checkers cannot do simple math

• Všeč mi je
Reactions: javr

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Zanimivo, da je rtvslo dovoljeno objaviti tak clanek:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.130
16.363
113
Kako to misliš "je rtvslo dovoljeno"? Kaj po tvoje pred objavo vse pregleda vladni cenzor ali kaj?