Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Bom malo priklopil...
Razmišljam da bi dal spredaj celoletne ," http://www.giga-gume.si/rshop/Pnevmatike/Star-Performer-SPTS/AS/195-55-R15-89V-XL/R-282661 " ??
Zadaj bi pustil zimske Sava eskimo hp ,ker imajo še cca 6,5-7mm.
Prednje so nekje na 5mm pa bi jih menjal s tistimi maxxis.
Drugače pa vozim ves čas zimske ,poleti ,pozimi, ponavadi jih menjam potem na četrto zimo .
Ima kdo izkušnje z maxxis ?
Tule na tem testu mislim da niti ni tako napačna guma ?
http://www.carlander.ba/testovi/test-guma-ljeto-zima-all-season/
Naj poudarim da sneg ,vsaj glede na snežne razmere v Sloveniji zadnja leta mi ni prioriteta.
lp
Daj, prosim, prodaj avto.
Citat:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Bom malo priklopil...
Razmišljam da bi dal spredaj celoletne ," http://www.giga-gume.si/rshop/Pnevmatike/Star-Performer-SPTS/AS/195-55-R15-89V-XL/R-282661 " ??
Drugače pa vozim ves čas zimske ,poleti ,pozimi, ponavadi jih menjam potem na četrto zimo .
Naj poudarim da sneg ,vsaj glede na snežne razmere v Sloveniji zadnja leta mi ni prioriteta.
lp
Katerega ? Imam namreč tri ,tako da ne vem ...?
Drugače pa imam občutek glede na komentar da ti tudi če boš imel neke naj naj ocenjene gume ,boš še vedno liček na cesti...
Recimo vsaj 20-30 let nazaj smo se vozili z pol manj kompliciranja okoli gum ,pa si redko videl katerega izven ceste. Danes pa vsi internet strokovnjaki za promet z neko filozofijo ,da samo draga guma je dobra guma naredi ob vsaki kaplji dežja in bognedaj še snežinki cel kaos na cestah...
Izkušnje pa zdrava logika so ti najboljše orodje za zimo. Pa to ne pomeni da ne priporočam dobrih gum.. Ampak golo preseravanje me pa res moti..
in ja, danes ob tem sistemu zimske službe ,ko se že pluži ,posipa ko še dejansko sneg skoraj samo naletava se pa res da peljati z vsako letno gumo po pameti.
Tričert vas pojma nima kako zgleda res zasnežena cesta in resne zimske razmere.
lp
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Bom malo priklopil...
lp
Katerega ? Imam namreč tri ,tako da ne vem ...?
Drugače pa imam občutek glede na komentar da ti tudi če boš imel neke naj naj ocenjene gume ,boš še vedno liček na cesti...
Recimo vsaj 20-30 let nazaj smo se vozili z pol manj kompliciranja okoli gum ,pa si redko videl katerega izven ceste. Danes pa vsi internet strokovnjaki za promet z neko filozofijo ,da samo draga guma je dobra guma naredi ob vsaki kaplji dežja in bognedaj še snežinki cel kaos na cestah...
Izkušnje pa zdrava logika so ti najboljše orodje za zimo. Pa to ne pomeni da ne priporočam dobrih gum.. Ampak golo preseravanje me pa res moti..
in ja, danes ob tem sistemu zimske službe ,ko se že pluži ,posipa ko še dejansko sneg skoraj samo naletava se pa res da peljati z vsako letno gumo po pameti.
Tričert vas pojma nima kako zgleda res zasnežena cesta in resne zimske razmere.
lp
A bejžgalomt no. Pa tri avte da maš, ja fino zate, pol ni treba na gumah šparat in na zadnji osi puščat slabših gum, če ti je še kaj logike ostalo, al si že tok star, da so se ti začel možgani cvret. Al pa prodaj vse, ker takih pametnjakovičev kot si ti pa res ni za po cesti prenašat. 20 let nazaj je pameten človek ravno tako nataknil zimske gume na avto, vsaj na mojem Yugotu so ble vedno vse štiri enake, pa naj je šlo takrat še za Eskimo s2 al pa letne poleti.
Res pa je da 20 let nazaj ni nihče zapiral šol in vrtcev zarad napovedanih pol metra snega in je bla LJ obvoznica še tri dni zasnežena.
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
V Decathlonu.Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Kje pa kupiš "celoletne gume" ?
Kolikor berem in gledam teste celoletnih gum, so to bolj ali manj letne gume z oznako M+S, toliko da ti policija ne more pizdit.
Ja gre za široko temo, vendar stališče je da M+S nikakor niso celoletne pnevmatike kot to nekateri mislijo; M(blato) + S(sneg).
Še copy/paste iz sosednjega foruma:
Citat:
Simbol snežinke poleg napisa M+S nosijo pnevmatike, ki izpolnjujejo kriterije posebnega testa v zimskih razmerah in tako dosegajo visoko raven oprijema, zavorne poti, vodljivosti in drugih kriterijev, ki so pomembni pri vožnji v zimskih razmerah....
Oznaka M+S se na prvi pogled zdi sicer zelo primerna, a ker ni zakonsko določenih predpisov ali standardov, kakšne lastnosti mora pnevmatika izpolnjevati, lahko praktično to oznako na pnevmatiko vtisne vsak izdelovalec, ki si tako zaželi. Tako je na trgu precej pnevmatik z oznako M+S, a je jasno, da v zimskih razmerah te pnevmatike zaradi svojih konstrukcijskih lastnosti ne bodo dobro opravile svoje vloge. A če imate pri nas na avtu pnevmatiko z oznako M+S, vas policist ne sme kaznovati.
Citat:
Uporabnik boomslang pravi:
Hja, kaj naj rečem... Šofer že 38 let.. Pred 30imi leti prišel s katro in Tigar gumami kamorkoli in kadarkoli... Za vse, kar se dogaja na cestah, danes pri nas pa bi jaz še najmanj krivil obutev na avtomobilih.. Vsekakor so ljudje danes bistveno slabši šoferji, kot njega dni.... Delno zaradi vseh pomagal ( abs , esp, servo itd. ), ki onemogočajo, da bi človek resno razvil pravi občutek za vožnjo in delno moteči faktorji, ( mobitel, navigacija in podobna nebodigatreba ), ki še to malo znanja vožnje preusmerijo drugam...
Citat:
Uporabnik boomslang pravi:
Hja, kaj naj rečem... Šofer že 38 let.. Pred 30imi leti prišel s katro in Tigar gumami kamorkoli in kadarkoli... Za vse, kar se dogaja na cestah, danes pri nas pa bi jaz še najmanj krivil obutev na avtomobilih.. Vsekakor so ljudje danes bistveno slabši šoferji, kot njega dni.... Delno zaradi vseh pomagal ( abs , esp, servo itd. ), ki onemogočajo, da bi človek resno razvil pravi občutek za vožnjo in delno moteči faktorji, ( mobitel, navigacija in podobna nebodigatreba ), ki še to malo znanja vožnje preusmerijo drugam...
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
No tole si si prepričljivo izmislil...
Crossclimatke so znane po tem,da so odlične na suhem in mokrem,na snegu in ledu so sicer solidne za celoletno gumo,ampak zelo težko prekašajo tudi najcenejše kitajske zimske gume,kaj šele neko povprečno zimsko gumo!
Prilepi link do tega tvojega testa,kjer naj bi bile prepričljivo boljše od zimskih na ledu!?
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Glede na ta test, me je crossclimate prepričala. V snegu se pač prilagodi vožnjo razmeram in je to to, opravi se le nujno pot, ali pa sploh ne, če so takšne razmere.
Pri nas je najbolj važno, da ti guma drži nekaj let, oz taka...celoletna, drugače res nima smisla če jo menjaš vsako leto, dve.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Men se dobra zimska žal ne prikaže, usmeri me, da ne bom taval v temi.