Božičnice, 13 plače ...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
In to ne bodo demonstracije, ki jih gledate sedaj v Ljubljani, ampak demonstracije, ki jih že zdaj doživlja zahod, čeprav so tam daleč pred nami s plačami in delavskimi pravicami!!! Demonstracije, kjer bo tekla tudi kri!!!
Po demonstracijah za svoje višje plače pa bodo šli v trgovino tuje trgovske verige, kupit najcenejše izdelke tujih proizvajalcev.
confused-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ja,s eveda res je. Načeloma imaš prv. Kar jih naredi 5, bi lahko en sposoben, dobro plačan. Ampak: probaj ostal 4 pri nas odpustit ... Praktično nemogoče.

Ah to pa ne verjamem.... vsak delavec ima klavzulo z odpovednim rokom in posledicami tega početja (odpravnine itd)
Sem pa prepričan da večina delodajlcev bi našla "razloge" za krivdno odpoved DR, kjer je delavec bolj ali manj mrzel. Če ne drugače ga pa "degradirajo" in če je le kaj pameten bo šel sam stran.

Problem je v tem da tudi če bi imel delodajalec samo enega pridnega delavca ki bi delal za pet ljudi, ga ni pripravljen plačat niti za dva, kaj šele za pet (večina delodajalcev).

Ali si sarkastičen ali pa še nisi odpuščal. Jaz sem, pa vem kako je zaj...
Tisti eden že zdaj dela za 5, samo plačat ga ne moreš več, ker štirje paraziti denar odžirajo. Jaz mu z veseljem dam dvojno plačo, če se ostalih 4 znebim - še vedno prišparam 2 plači, pa hudo zadovoljega in lojalnega delavca dobiš ...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Danes dobil kuverto. Bo dobrih 500€ neto. Bolje to kot nič
smile-1.gif

Priponke

• 827435-poracun.pdf
    455,1 KB · Ogledi: 185

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.985
113
pri taščici
SJTV1: Priznam, nisem še odpuščal, ampak kje so največje fore zaradi katerih se delavca ne more odpustit?

Sicer pa videl mojo "plačo". Za zjokat, vsah mesec je manj... bo treba res čim prej iti delat, potem pa razliko nekomu na vrat obesit!

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Božičnica 800 neto, nimam pripomb, se vidi da imamo mlado vodstvo, ki ceni ljudi, ki nosijo denar firmi.

Se 100% strinjam s tem in sem siguren, da če bo vedno več mladega vodstva (ki povečini cenijo ljudi ki nosijo denar firmi), se bodo v prihodnje tudi plače v Slo popravile. Samo še nekaj časa mora miniti, da ti stari (ki so dobili položaje na nepoštene načine) oddidejo vemo kam!

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.673
3.944
113
Ljubljana
hmpg.net
1. Očitno nisi nikoli sedel s kom, ki bi imel MBA. So po večini mladi in po večini nekaj časa v upravi firme. Nekaj časa pa zato, ker firma ponavadi nekam gre:)
2. So stari direktorji in so stari povzpetniki (tako kot so tudi mladi direktorji in povzpetniki). Povzpetniki (stari in mladi) ne razumejo kako se firma naredi in vzdržuje, direktorji so jo pa naredili s svojim znanjem in delom. Če misliš, da so slovenske firme nastale po letu 90 se motiš. Večina jih je že od prej in nekatere še sedaj vodijo (da tudi lastniki so) "stari" direktorji. Ponekod so samo še v nadzoru. In ti vedo, da jim brez delavcev ne bi uspelo.

Je pa zanimivo, kako vedno najdemo način, da najdemo naše in njihove in potem njihove krivimo za vse krivice, ki se nam dogajajo.
ne-ne-1.gif

Če si, sposoben zamenjaj službo, da boš dobil božičnico, pa še večjo plačo. Če nisi, ti morda tudi tvooji ne bodo pomagali.