Bom pa še jaz: Accord, Mazda6 al BMW 3

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
tale post je text book primer zakaj so danes avtomobili kakrsni so. masa diktira razvoj in masa je ovce. tisti zracniki v bmwju niso postavljeni za okras in so tebi grdi ker so tam. zracniki imajo namen ohladiti in segreti avto najhitreje kakor je mozno, najbolj udobno (brez posrednega stika s telesom) in najbolj ucinkovito. BMW malce bolj poznam, ampak po E34 je slo samo se navzdol, primer na sliki kako ima tastara petica sredi armature se velik zracnik in sluzi hlajenju poleti. zapres vse zracnike in klimo spuscas samo preko tasrednjega velikega na armaturi, steber hladnega zraka se dvigne pod streho in potem fizika dela svoje (hladen zrak se spusca na potnike).
danes z malo telovadbe lahko dosezes podobno, ampak itak 90% ljudi ne zna uporabljati klimo, ali pa je le-ta presvoh v vecini enoprostorcev.

zracnik na armaturi, ja odrezana armatura in 26 let star dizajn
smile-1.gif
ker je pac bolj ergonomska, skropucala interiorja delajo danes, ne vcasih. sorry guinness, moral sem
bmw-e34-m5-touring-interior-design-black-leather.jpg

Verjamem, da BMWje poznaš bolje od mene, ampak ne več pa niti približno delovanje ventilacije ( pri vseh avtih ).
"taveliki" zračnik je za recirkulacijo in služi recirkulaciji oz. kroženju zraka v kabini.

Tu ven nič ne piha...
smirk-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.666
1.484
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
tale post je text book primer zakaj so danes avtomobili kakrsni so. masa diktira razvoj in masa je ovce. tisti zracniki v bmwju niso postavljeni za okras in so tebi grdi ker so tam. zracniki imajo namen ohladiti in segreti avto najhitreje kakor je mozno, najbolj udobno (brez posrednega stika s telesom) in najbolj ucinkovito. BMW malce bolj poznam, ampak po E34 je slo samo se navzdol, primer na sliki kako ima tastara petica sredi armature se velik zracnik in sluzi hlajenju poleti. zapres vse zracnike in klimo spuscas samo preko tasrednjega velikega na armaturi, steber hladnega zraka se dvigne pod streho in potem fizika dela svoje (hladen zrak se spusca na potnike).
danes z malo telovadbe lahko dosezes podobno, ampak itak 90% ljudi ne zna uporabljati klimo, ali pa je le-ta presvoh v vecini enoprostorcev.

zracnik na armaturi, ja odrezana armatura in 26 let star dizajn
smile-1.gif
ker je pac bolj ergonomska, skropucala interiorja delajo danes, ne vcasih. sorry guinness, moral sem
bmw-e34-m5-touring-interior-design-black-leather.jpg

Verjamem, da BMWje poznaš bolje od mene, ampak ne več pa niti približno delovanje ventilacije ( pri vseh avtih ).
"taveliki" zračnik je za recirkulacijo in služi recirkulaciji oz. kroženju zraka v kabini.

Tu ven nič ne piha...
smirk-1.gif

Sine, daj se ne mešaj v stvari o katerih nimaš pojma. Si sploh kdaj sedel v bemflu, ki je ven prišel v 80ih letih?
rolleyes-1.gif

Skratka, tam še kako zelo "piha ven" in tista odprtina je namenjena točno temu, kot je navedel ggg.
smirk-1.gif

Sicer pa, ja, usmerjanje ventilacije v E39 in anprej je slabše narejeno od E34, tudi pri ostalih zračnikih imajo lopute manj hoda in se jih ne da več tako dobro usmerjati. Naložim 5 random folka v avto, in vsi samo jamrajo, da bodo vsak čas umrli.
tongue-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kje pa potem klimatizacija vzema zrak iz kabini, v primeru zaprte lopute?

Priznam, nikoli nisem sedel ali vozil bimerje iz 80ih...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
hvala tony, mislim, da si tudi ti imel e34, ne? meni se se zdaj tozi po njem. morda nostalgija
smile-1.gif
dejansko si lahko imel 16C pri +40C zunanji temperaturi. eden redkih avtomobilov.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Sicer omenjenega prodajalca ne poznam, vendar bi se Letališke na tvojem mestu izogibal.
wink-1.gif

Po slikah izgleda lep, a tole nikoli nima samo 73k km, saj nihče v tujini z dizlarjem ne dela le 24k letno in ga potem proda za drobiž.
rolleyes-1.gif

In še to: nexen gume, avto iz uvoza, "grde" felge ...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Še celo doplačilo želijo za to čunga lungs sranje, drugače ga dobiš na original 17 z goodyearkami.
hysterical-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Ksz
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Sicer omenjenega prodajalca ne poznam, vendar bi se Letališke na tvojem mestu izogibal.
wink-1.gif

Po slikah izgleda lep, a tole nikoli nima samo 73k km, saj nihče v tujini z dizlarjem ne dela le 24k letno in ga potem proda za drobiž.
rolleyes-1.gif

In še to: nexen gume, avto iz uvoza, "grde" felge ...
evil.gif
Se nekako strinjam. Dve leti stari avti imajo iz tujine po 150kkm in več. Enega takega je ta teden kupil žlahtnik za pol cene novega.
Na števcu ima 150, letnik je 2012, ni pa bmw.
Sicer pa za 70kkm morajo biti še solidni original diski, ploščice itd. To ob ogledu lahko hitro ugotoviš. Renocar je kot vidim češki bmw diler.
Zakaj mi nekje za ušesi sveti lučka za alarm, in bi bilo res dobro preveriti tak avto pred nakupom.
Se na češkem mi našlo kupca za tak avto za manj kot 15 jurjev. Ker za več se našemu ni splačalo ga kupiti.
Kako dolgo je pri nas že registriran, zakaj se ga je naš kupec naveličal.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Zakaj se nekje ne vodi neka evidenca popravil, poškodb itd. vsaj tistih ki jih krije zavarovalnica. Če ne drugače bi se financirali iz prodaje izpiskov. Marsikater pošten prodajalec bi za njega dal nekaj evrov. Edino zavarovalnice bi morali obvezati da se vsi škodni primeri, katere je krila zavarovalnica zabeležijo tudi v tej evidenci.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Torej malo razmišljam o menjavi avta in bi kupil nekaj malo večjega, rabim pa za vsaj 50km na dan do službe in nazaj. Razmišljal sem o treh zgoraj omenjenih karavanskih dizlaših. Dal bi tam okoli 15k € kaj predlagate?
pozdrav.gif

Si nabavil?
grin1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ravno pripeljana domov Honda Accord 2,2 dizel, 118k km, executive oprema (leder, navi, stresno okno, tempomat, xenon,...) kaj pa vem, zaenkrat sem zadovoljen, sedaj pa da vidimo, ce bom se zadovoljen cez mesece in leta.
cheer.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
2009 letnik, slovenski, na avtonetu ga ni vec. Slik se mi ne da dajat gor, ker ga nisem poslikal, kaj pa vem mogoce ga se bom. Drugace pa prid na pivo pa ga bos videl a ne
nahrung002.gif