Bom pa še jaz: Accord, Mazda6 al BMW 3

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.735
113
Ja, to je neka ingerirana zadeva, oziroma original dodatna oprema. Sej načeno nič neb bilo problem, kako pa smo se mi vozli, tud po 4froci zadaj v stojadinah, pa ni bilo problema. Danes pa je. Jebat ga.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Dečko moj..kriza srednjih let...deca si za silo odrajtal, toliko denarja imaš da ne rabiš stradat..zdaj bi si pa ti nekaj privoščil v obliki 4ih koles.

Lani si začel spraševati..vrgel bi v grm 15 jurjev, zdaj si poknil še eno leto v prazno (ves čas, ki ga zabiješ v službi si dal na ta kup) in nabralo se ti je 25 jurjev..zdaj bi vse to vrgel v prazno..ups..v pleh
wink-1.gif
..a istočasno se mirno prevažaš v malo starejšemu avtu, ki je funkcionalen, se ti ne kvari in te prevaža od točke A do točke B.

Jaz bi predlagl da še eno leto hodiš v službo, ves denar, ki ga zaslužiš daš na kup in boš imel drugo leto 35 jurjev..več kot bo denarja več ga boš lahko vrgel v pleh...pač nekaj kar te bo pripeljalo od točke A do točke B..

samo...to že zdaj imaš?!

Jaz vidim (mojo) krizo srednjih let, kot obdobje, ko se zavedaš da je vse kar rabiš ČAS (!). Ker ostalo že imaš. A ti počenjaš ravno to..zapravljaš svoj dragoceni čas za ničvredno stvar - kos pleha, ki bo limitiral proti ničli z veliko tekočih stroškov, za katere boš spet porabil veliko svojega časa (v službi).

Teh 25 jurjev nameni zase, ženi, otrokom..pojdite na dopust, toplice, potovanje, kupi si kako stvar (logično..zakaj ne..za dušo, a v mejah normale)..ostalo pa delaj na tem da izkoristiš čas in ne denarja....to kar imaš pa enostavno zvozi do konca. Nato pa začni geldati za drugega a spet za čim manj denarja, ker se le tega da namenit za vse kaj drugega..saj veš..enkrat se živi, pa še to gre tako hitro mimo, da je škoda vsakega centa za tako stvar kot je avto.

(če res nimaš nobene ideje kaj z denarjem..ga daj nekam na kup (banka, delnice, obveznic) pa si jih pusti za takrat ko..ali boš vedel, ali boš v penzionu...ker ko ti bo enkrat padlo 450 EUR penziona na mizo, boš sam sebi hvaležen, če ti bo ostal kak eur od prej. A na penzion ne gledat kot da je to nekje 'tam daleč'...tudi kriza srednjih let (in z njimi 40ta) so tu, pa če malo pomisliš..si še včeraj imeal 25 let in preganjal babe...

hitro gre, prehitro.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Dečko moj..kriza srednjih let...deca si za silo odrajtal, toliko denarja imaš da ne rabiš stradat..zdaj bi si pa ti nekaj privoščil v obliki 4ih koles.

Lani si začel spraševati..vrgel bi v grm 15 jurjev, zdaj si poknil še eno leto v prazno (ves čas, ki ga zabiješ v službi si dal na ta kup) in nabralo se ti je 25 jurjev..zdaj bi vse to vrgel v prazno..ups..v pleh
wink-1.gif
..a istočasno se mirno prevažaš v malo starejšemu avtu, ki je funkcionalen, se ti ne kvari in te prevaža od točke A do točke B.

Jaz bi predlagl da še eno leto hodiš v službo, ves denar, ki ga zaslužiš daš na kup in boš imel drugo leto 35 jurjev..več kot bo denarja več ga boš lahko vrgel v pleh...pač nekaj kar te bo pripeljalo od točke A do točke B..

samo...to že zdaj imaš?!

Jaz vidim (mojo) krizo srednjih let, kot obdobje, ko se zavedaš da je vse kar rabiš ČAS (!). Ker ostalo že imaš. A ti počenjaš ravno to..zapravljaš svoj dragoceni čas za ničvredno stvar - kos pleha, ki bo limitiral proti ničli z veliko tekočih stroškov, za katere boš spet porabil veliko svojega časa (v službi).

Teh 25 jurjev nameni zase, ženi, otrokom..pojdite na dopust, toplice, potovanje, kupi si kako stvar (logično..zakaj ne..za dušo, a v mejah normale)..ostalo pa delaj na tem da izkoristiš čas in ne denarja....to kar imaš pa enostavno zvozi do konca. Nato pa začni geldati za drugega a spet za čim manj denarja, ker se le tega da namenit za vse kaj drugega..saj veš..enkrat se živi, pa še to gre tako hitro mimo, da je škoda vsakega centa za tako stvar kot je avto.

(če res nimaš nobene ideje kaj z denarjem..ga daj nekam na kup (banka, delnice, obveznic) pa si jih pusti za takrat ko..ali boš vedel, ali boš v penzionu...ker ko ti bo enkrat padlo 450 EUR penziona na mizo, boš sam sebi hvaležen, če ti bo ostal kak eur od prej. A na penzion ne gledat kot da je to nekje 'tam daleč'...tudi kriza srednjih let (in z njimi 40ta) so tu, pa če malo pomisliš..si še včeraj imeal 25 let in preganjal babe...

hitro gre, prehitro.

Hvala za zanimivo mnenje in ne boš verjel s tem se v večini strinjam. Problem je v tem, da nikakor ne mislim dati ves denar v pleh, reciva, da sem trenutno materialno preskrbljen. Imam svoje stanovanje, nekaj našparanega denarja za deževne dni, v ''službi'' pa nisem v klasičnem pomenu besede in za to porabim morda efektivno 4 ure na dan
cheer.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.737
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Ja, to je neka ingerirana zadeva, oziroma original dodatna oprema. Sej načeno nič neb bilo problem, kako pa smo se mi vozli, tud po 4froci zadaj v stojadinah, pa ni bilo problema. Danes pa je. Jebat ga.

Original? Sam avto je pa se vedno za 5 oseb ali kako je to reseno?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
No jaz mislim da s kakšnim BMW 2.0d ne morš velik zgrešit. Tud Superb 2.0d je pomoje čist soliden avto.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Če rabiš zanesljivost potem kupi nov avto
wink-1.gif
za 25k € to nebi smel biti problem.

Ja, ampak me morda bolj mika 1 ali 2 leti star, ki že zgubi nekaj na vrednosti, pa je npr. še vedno v garanciji.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Accord, Mazda6 al BMW 3

Dal bi tam okoli 15k € kaj predlagate?

Ja, ampak me morda bolj mika 1 ali 2 leti star, ki že zgubi nekaj na vrednosti, pa je npr. še vedno v garanciji.

Tole ne gre skupaj. Žal.

lp

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Accord, Mazda6 al BMW 3

Dal bi tam okoli 15k € kaj predlagate?

Tole ne gre skupaj. Žal.

lp

15k je bilo prej, sedaj gledam okoli 25k €

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Za ta denar bi jaz kupil Mazdo 6 karavan v temno sivi barvi. Sem jo zadnjic videl, samo gledal sem to lepoto. Novi model 3jke ne bos dobil za ta denar, Honda Accord pa meni osebno ni prevec vsec, pa se na avtonetu jih ni (2 leti stare), kot sem videl.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Kaj ko bi pogledal par strani nazaj?
evil.gif

Guinness, predlagam ti da pokličeš prodajalca iz oglasa, katerega link sem ti dal in se pozanimaš kako in kaj je z avtom.

Lahko pa mi na ps pošlješ čim bolj podrobne želje in ti poskusim najti kaj pametnega za dobro ceno, imam sem in tja še kakšno vezo.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Accordov je pri nas malo, ker ima uvoznik tako cenovno politiko. Jaz sem dolgo čakal kakšno pametno leto ali dve staro, pa so bile cene take da sem šel potem raje po novega Superba.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Če je situacija taka da trenutno finance niso problem potem bi ti sam svetoval da obstoječi avto obdržiš pa imaš za družinske zadeve zase pa kupiš kaj bolj športno naravnanega...je bilo že kar nekaj predlogov.
Sam bi mogoče svetoval še hondo S2000.(2.0 atmosferec, 200 konj)..tam okoli 20 jurjev eur a praktično ne zgublja vrednosti, tako da tudi ko ser naveličaš boš dobro in hitro prodal naprej.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
Accord je že dokaj star model (2008), Mazda in BMW sta pa precej nova (2012). Accord bi moral biti zaradi tega precej cenejši od zadnjih dveh.

lp

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Accord je že dokaj star model (2008), Mazda in BMW sta pa precej nova (2012). Accord bi moral biti zaradi tega precej cenejši od zadnjih dveh.

lp

Ja lahko je mazda ali bmw 2x novejši pa še zmeraj ne znajo narest armature! Pri Mazdi je tako kratka armatura kot pri yugotu in tudi sredinjski del je pod 90 stopinjami odrezan kot pri opel kadetu
bonk.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
tale post je text book primer zakaj so danes avtomobili kakrsni so. masa diktira razvoj in masa je ovce. tisti zracniki v bmwju niso postavljeni za okras in so tebi grdi ker so tam. zracniki imajo namen ohladiti in segreti avto najhitreje kakor je mozno, najbolj udobno (brez posrednega stika s telesom) in najbolj ucinkovito. BMW malce bolj poznam, ampak po E34 je slo samo se navzdol, primer na sliki kako ima tastara petica sredi armature se velik zracnik in sluzi hlajenju poleti. zapres vse zracnike in klimo spuscas samo preko tasrednjega velikega na armaturi, steber hladnega zraka se dvigne pod streho in potem fizika dela svoje (hladen zrak se spusca na potnike).
danes z malo telovadbe lahko dosezes podobno, ampak itak 90% ljudi ne zna uporabljati klimo, ali pa je le-ta presvoh v vecini enoprostorcev.

zracnik na armaturi, ja odrezana armatura in 26 let star dizajn
smile-1.gif
ker je pac bolj ergonomska, skropucala interiorja delajo danes, ne vcasih. sorry guinness, moral sem
bmw-e34-m5-touring-interior-design-black-leather.jpg