Bom pa še jaz: Accord, Mazda6 al BMW 3

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
tongue-1.gif

Za dva froca ne rabim nič večjega kot je e91, vse spravim notri, officejet X576 pa je tudi BP šel notri v petek in polno šopinga.
grin1.gif

Mamo drugačne prioritete in niti pribljižno ne bi šu gledat v katerega gre koliko litrov ne vem česa. Bi pa moral malo oči stisnit in kupit Focusa ST karavana.
tongue-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To si ti rekel... Petica je namenjena štirim osebam in poslivnim kufrčkom. Touring pa še za komplet golf palic. Sedmica je namenjena 2 osebam, ki se vozita zadaj in šoferju. Ter njuni prtljagi (poslovnima kufrčkoma).
Toliko o kislem grozdju in lisici.
Sicer ima vsak svoje potrebe in želje, vendar je iz mojega stališča uporabnosti petica čisti fail. In avto, s ceno 77k pa da nima niti radarskega tempomata in zaviranja v sili v tej ceni je pa še večji fail. Važno da je M paket in podobna neuporabna šminka za 22jurčkov. Kao po tem je največ povpraševanja.
Drugače pa dotičnemu sosedu, ki je tudi komentiral petico ni problem kupiti česarkoli iz bavarske hiše. Ima se, može se. Ampak je neuporabno.

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Jaz bi vzel Accord.
Mi deluje bolj uporaben kot BMW 3. Mazda6 je pa 1 rang slabši avto. Pa še na cesti jih ni tako zelo veliko. Avto s svojo pojavo je precej impresiven.
Meni je BMW 3 izredno utesnjen avto. Če ti to ustreza, ga vzemi, ker za vozit je pa O.K.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ah, kakor vzameš. Zate verjetno kakšen izvenserijski Mack kiper, da lahko odpelje vso to neumnost, ki si jo sproduciral.
evil.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
To je točno tako, kot ti avte primerjaš.

Pa res si zatežen, vedno smetiš take teme s tvojimi nebulozami, kako je tvoja krača itak cel Airbus za 500€, ko res nobenega že ne zanima, kaj imaš ti za povedat, če vse relativiziraš na eno kanto s štirimi kolesi.
uf-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nisem nikjer trdil da je moja kanta über ales. Sem pa trdil, da je bavarija 3 in 5 touring daleč od pričakovanj, katere ima družinski ata za tak avto, Tako glede price/performance kot glede uporabnosti . V glavnem drek za japije. Četudi sem dinamičen ata in imam na razpolago 50k EUR za potrošit za avto jih sigurno ne bi za bavarijo, ker od njih ne dobim A od avta, ki bi ustrezal namenu. Za butnt dnar stran bi si pa omislil raje mečko ali jaga... Ima več duše kot industrijska bavarija.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Mečka, sigurno.
hysterical-1.gif

Za take kot si ti, je Scenic prava izbira in prav je, da obstajajo tudi takšni..

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.511
10.737
113
Citat:
Uporabnik kegelj pravi:
V50 ni isti velikostni razred kot BMW 3. To poslanstvo pri Volvu opravlja V60.

se strinjam v prvem delu, V50 je bolj prostoren kot 3jka, klop pomakjena malo bolj nazaj, zato več prostora za noge in pa nižji prtljažnik. Karavani v rangu 3jka, C in A4 quattro, so samo šminka. Litri in ostale številke so samo marketinška statistika za prodajo in kreg po forumih.
wink-1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.278
2.386
113
Drži, res so samo šminka, a je deloma tudi uporabno. Ampak nekaterim ljudem ni dovolj niti prikolica za vso šaro, ki jo ponavadi vozijo s sabo ali pa ko grejo na morje. Eni pa lahko spravimo v majhen prtljažnik v BMW 3jke opremo za kampirat, kufre za obleke, malo hrane in nujnih pripomočkov za 10dni pa še rolo prtljažnika lahko potegnemo čez. Enim pač enostavno ni dovolj prostora niti če bi šli z avtobusom, pa še prikolico zadaj. To je vse, kar je za povedat o uporabnosti. Volvo da je OK :D in kaj je tako finega pri volvu? Približno enako so tudi šminka karavani Clio, Fabia ali kaj podobnega, to je šele neuporabno, ali pa celo Volvo V40 :D V50 je vsaj malo večji.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.511
10.737
113
uf, ne vem če si ujel poanto.Napisal sem samo, da je V50 v praksi prostornejši in precej uporabnejši od trojke, C itd, kljub številkam na papirju. Govorim za visoke ljudi ..- če si velik pod 1,60 je vseeno kakšno jajco voziš.. se spomnim okic, ki so silile preko roba na vratih ene mamike iz enga velike SUVa, sem prvo mislil da je avtonomno vozilo na daljinsko
evil.gif

Nazadnje urejeno:

damirj

Guru
9. maj 2012
5.278
2.386
113
Resno :D V50 je glih tam tam z A4, 3ka, pa C.. tako prostor zadaj, kot prtljažnik. Sam avtor sprašuje Accord ali M6 ali BMW3.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ma ne vem no, meni so karavani uporabni zaradi večje nalagalne odprtine. Včasih zarad službenih zadev pač spravim nekaj stvari notri. Ne bo pa to primarna uporaba, ker potem bi si pač kupil en kombi ali pa S-Max varianto. Poleg tega so mi karavani ponavadi lepši od limuzine.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.511
10.737
113
Seveda je karavan bolj uporaben, to noben ne oporeka.

Damirj, pišem iz prve roke.
wink-1.gif
tako da ni tam tam.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Poglej, tudi jaz pišem iz prve roke. Oče ima V40, sestra V50 (oba stari model), mož od svakinje novi V60, jaz pa trojko (e46) touring. Najmanjši koferraum ima novi V60, največ spraviš v V40, trojka in V50 sta nekje vmes, čeprav ima BMW po podatkih največji prtljažnik (v litrih). Trojka je v kabini najmanjša, je v Volvih res več prostora. Imam dva manjša otroka (7 in 2 leti) in ni problema z utesnjenostjo, edino kadar gremo na daljše počitnice dam na streho "trugo".

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ej, načeloma nimam nič proti bencinarjem in bi ga rade volje imel v mislih, ampak sem govoril z nekom, ki si je lastil bencinsko Accord in je rekel, da je moral s sabo voziti kantico olja in če je šel na daljšo službeno pot doliti olje. Avto je imel od novega, bil je služben in je bil tudi redno servisiran kot je potrebno. V glavnem na servisu so mu zatrjevali, da je to vse v mejah normale in da naj pač doliva olje...
stupid-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Sej pri bmwjih je isto.
evil.gif
Teli novi turbo bencinarji bodo pa se kaj drugega zraven prinesli.