Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Ko sem jaz gledal za karavana sem izbiral med skoraj enakimi kot ti, razen Honda Accord sem zamenjal s Toyota Avensis, ker Accord karavan je grda, da poči šipa na ekranu vsakič, ko se slika prikaže na njem. V dodatnem izboru je bil kasneje še VW Passat in Audi A4. Sem iskal avto da ima avtomatski menjalnik, vsaj 170KM, panoramsko strešno okno in navigacijo z uporabnimi zemljevidi Slovenije in po možnosti še Hrvaške. Honda je itak že zaradi izgleda izpadla, potem avtomatski menjalnik je praktično nemogoče najt, nihče nima nobenih izkušenj, zemljevidi SLO in HR so porazni, ima samo navadno majhno strešno okno, kljub temu da od vseh izgleda največji, je notri dokaj malo prostora, prtljažnik nerodnih mer, dvojno dno majhno, motor drugače dober, ampak pomanjkljivosti preveč. Toyota izgleda še kar, motor tudi OK, strešnega okna ne sploh, avtomatika tudi ne, navigacija kaj je to.. praktično ni za dobit enega modela ki bi imel. Mogoče če bi novega kupoval, bi mi še lahko prodali, pa še nobenih izkušenj s pokritostjo. Mazda 6, kar ql, čeprav spet večina točk Accorda velja tudi tukaj. Passat, izgleda majhen, ampak je ergonomija za volan dobra, prostora tudi zadaj dovolj in prtljažnik je uporabnih mer, navigacija je OK, avtomatika bi tudi še dobil, panoramsko strešno okno tudi, ampak kaj ko je tako razširjen, da vsi ki ga prodajajo zavrtijo še kilometre na kupčeve zahteve. Audi A4 skoraj OK, sitem navigacije z vrtljivim gumbom je tudi dober, mape so OK, ne bi bil slab nakup. BMW 3 E91, mogoče res nekomu ni všeč armatura, kjer je navigacija, ampak zaslon je vedno dobro viden tudi v največjem direktnem soncu najn, navigiranje z idrivem je daleč najboljše, nasploh je po armaturi malo gumbov, kar za druge ne morem trditi, tako da je upravljanje enostavno. Avtomatik čeprav klasičen steptronic menjuje hitreje od VW grupe, ampak včasih sunkovito, notri precej utesnjen, prtljažnik sicer majhen, a gre notri vseeno dovolj robe, plus tega je dvojno dno precej veliko. Strešno okno največje od vseh, navigacija tam tam z VW in Audi, ampak se da zemljevide lepo s pašnikov dobit, kar za vse ostale ne velja in so zato precej dražji. Skupaj točke je zmagal BMW, pa še 6 valjnika se da komot dobit, šraufat jih zna vsak pod kozolcem, kar za mazdo in toyoto težko rečem, rezervni kosi so pa praviloma cenejši.
In če bi zdaj kupoval, bi zopet vzel BMW 3, ker je zadovoljstvo zdaj veliko, problemov do zdaj nobenih, avto mi je pa nenormalo lep.